Atitudinea tinerilor față de mariaj

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS
Introducere
CAP.I Delimitari conceptuale
1.1 Definirea conceptelor: cuplu, casatorie, familie.
1.2 Criterii de alegere a partenerului conjugal
1.3 Aspecte psihosociale in alegerea partenerului conjugal
1.4 Componente ale relatiei de cuplu: atractie, iubire, intimitate, afectiune
CAP.II Aspecte teoretice contemporane
2.1 Aspecte specifice cuplurilor din societatea contemporana
2.2 Transmiterea culturala intre generatii:valori, norme, credinte
2.3 Roluri in cuplu
CAP.III Atitudini fata de mariaj
3.1 Ce sunt atitudinile? Functii si formare
3.2 Factori care genereaza o atitudine negativa fata de mariaj
3.3 Factori care genereaza o atitudine pozitiva fata de mariaj
3.4 Atitudini fata de sexualitate
3.5 Atitudini fata de casatorie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Ce este cuplul?dar familia? Aceasta tema a fost si este inca studiata de numerosi sociologi, antropologi sau istorici.
In ciuda faptului ca au existat si exista numeroase modificari la nivel familial se pare ca totusi nevoile si motivatiile de a forma un cuplu si ulterior o familie, nu s-au schimbat, desi traim intr-o societate in care numarul divorturilor sau numarul cazurilor de parteneri infertili s-a accentuat.
Chiar daca in ultima perioada conceptul de cuplu si implicit de familie a suferit modificari si inca este in proces de schimbare, ramane, dupa cum spune Levi-Strauss “un fenomen universal, prezent in toate tipurile de societate”.
Dragostea are diferite forme si intelesuri pentru fiecare om, astfel ca fiecare va ajunge la un moment dat sa simta pentru o persoana acest sentiment. Mai dificil este ca acest sentiment unic sa fie mentinut si dezvoltat si sa reusim sa il facem pe cel de langa noi sa se simta iubit.
Relatia de cuplu sta la baza formarii oricarei familii si reprezinta punctul de plecare a partenerilor catre o viata impreuna.
In societatea actuala partenerii unui cuplu nu mai considera ca prin casatoria propriu-zisa incepe viata lor conjugala. Acum partenerii petrec, inainte de acest pas, un timp impreuna, se descopera reciporc, in toate ipostazele, au relatii sexuale inainte de casatorie.
De asemenea rolurile conjugale s-au modificat. Daca in societatile traditionale, in cadrul unui cuplu, rolurile erau bine stabilite, acum partenerii tind spre libertate, flexibilitate in cuplu si pe impartirea responsabilitatilor.
Importanta acordata astazi de tineri fata de mariaj este mai scazuta decat in trecut, pentru multi dintre ei primand realizarea pe plan profesional, ei definindu-se de multe ori prin ceea ce au, si nu prin ceea ce fac sau ce sunt. 
1.1 Definirea conceptelor:cuplu, casatorie, familie
Cuplul
Este definit ca o structura bipolara, de tip biopsihosocial, bazata pe interdeterminism mutual – partenerii, barbat si femeie, se sustin, se dezvolta, se stimuleaza, se satisfac, se realizeaza ca individualitati biologice, afective si sociale, unul prin intermediul celuilalt.(I.Mitrofan, C. Ciuperca, 1998)
Cuplul conjugal reprezinta nucleul generativ al microgrupului familial, exprimand structural si functional modul in care doua persoane de sex opus se intemeiaza creator, dezvoltandu-se, motivandu-se si determinandu-semutual prin interacomodare si interasimilare, simultan in plan biologic, psihologic si social. (I. Mitrofan, N.Mitrofan, 1991, p. 89)
Cuplul poate fi armonic, satisfacator, stabilizator, avand mari sanse de a se transforma intr-o casatorie, sau, din contra, dizarmonic, nesatisfacator, distorsionant, tinzand ladisociere/dizolvare.


Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!