Bolile Secolului XXI

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.
Capitolul I 
1.1 Sanatatea si boala în perspectiva istorica si trandisciplinara.
1.2 Clasificarea bolilor.
1.3 Deficienta  incapacitatea  handicap  boala .
1.4 Cauze si favorizanti ai bolii.
Capitolul II
Abordari psiho  sociale asupra bolii si sanatatii.
2.1 Civilizatie si sanatate.
2.2 Caracteristici ale civilizatiei contemporane care influienteaza starea 
de sanatate a populatiei.
2.3 Bolile civilizatiei contemporane si bolile sociale.
2.4 Sida  problema socio-medicala globala a civilizatiei contemporane.
Concluzii si recomandari.
Bibliografie.


Extras din proiect Cum descarc?

Evolutia lumii moderne se caracterizeaza prin complexitate, dinamicitate si suprapunerea valorilor a doua milenii.
Aprar noi si noi fenomene ce necesita cercetare, la fel si cresterea numarului de întrebari la care trebuie de gasit raspuns:
- De ce exista boli?
- De ce exista riscul de a te îmbolnavi?
- De ce lumea se afla într-o dilema de bine si rau; sanatate si boala?
- Care sunt factorii, ce ar duce la distrugerea sigurantei vietii?
Fara doar si poate stiinta a creat progresul, însa evolutia istorica si cresterea numarului de populatie a dus efectiv la aparitia mai multor probleme si cresterea numarului de boli. 
În lucrarea data se prezinta o descriere sociologica medicala si dinamica crearii si întelegerii corecte a problemelor. Tema contine date stintifice noi, ce demonstreza actiunea individului asupra societatii, starii lui de sanatate, si efectul si consecintele stiintei asupra dezvoltarii omenirii. 
Sanatatea reprezinta un bun si un drept fundamental al omului. Mentinerea sanatatii într-o stare buna este o conditie obligatorie pentru dezvoltarea durabila a oricarei natiuni. La hotarul dintre milenii, marcat prin atare procese semnificative pe arena mondiala, cum sînt globalizarea si integrarea, se resimte necesitatea elaborarii unor noi conceptii, ce ar contribui la asigurarea unui progres continuu în domeniul sanatatii. Republica Moldova, fiind tara în tranzitie spre o economie de piata si spre o societate democratica, traverseaza o perioada de criza a tuturor institutiilor sociale. Iata de ce, pentru depasirea acestei crize, este atît de important de a întreprinde masuri imediate si eficiente în vederea pastrarii si ameliorarii sanatatii populatiei. Scopul lucrarii date tine de abordarea si rezolvarea problemelor de sanatate în Republca Moldova. 
Este absolut necesara instruirea cunostintelor adecvate, cu privire la sociologia medicala, dezvoltarea aspectelor ce tin de sanatate si crearea unui echilibru stabil într-o societate cu un grad sporit a potentialului de parteneri si grupuri sociale, care necesita o baza stabila în educarea interesului fata de sanatate, si informarea necesara privind combaterea bolilor ITS. 
Capitolul I
1.1 Sanatatea si boala în perspectiva istorica si trandisciplinara
Din punct de vedere sociologic, sanatatea si boala sunt legate de problemele largi ale devierii, conformitatii si controlului social. În acest sens, cunoscutul sociolog Talcott Parsons considera boala ca o forma de comportare deviata de la normal, iar sanatatea ca un anumit tip de comportare conformista.
Sanatatea si boala sunt abordate astfel în conceptul glabal, multifactorial (factori genetici  familiali, factorii mediului ambiant, fizic si socio-economic, politic si cutural). Astfel vorbim de o interferenta participativa multidisciplinara a contributiilor la starea de bine din punct de vedere mintal si social în ceea ce priveste individul si colectivitatea.
Sanatatea reprezinta posibilitatea de adaptare armoniosa la mediul ambiant complex. 
Boala apare ca o imposibilitate de adaptare la multitudinea de conditii la mediul ambiant. Boala din punct de vedere social este o inadaptabilitate la mediul social, sanatatea fiind o expresie a starii de bine sociale. Omul trebuie privit ca o fiinta sociala, drept la sanatate facînd parte indistructibil de justitia sociala. Seneca afirma omul este un animal social. 
Individul reprezinta o entitate biologica, economica, culturala, sociala si juridica, putînd fi considerat din punct de vedere multidisciplinar  organizatie, cu existenta, drepturilor si obligatiilor. 
Privit prin aceasta prisma efectul bolii are categoric un sens desfunctional, raportat atît la consecintele sale asupra organismului uman cît si la consecintele sociale, care decurg dintr-o asemenea împrejurare. E mult mai usor de diagnosticat boala respectiva, cînd ea corespunde unui model clinic identificabil; durerea, suferintele, starea de disconfort a pacientilor sunt elemente care orienteaza pe medic în directia stabilirii unei cauze fundamentale, care produce suferinta subiectiva a pacientului. Sifilisul, de exemplu, cancerul, tuberculoza, etc. presupun în mod evident o asemenea cauza si de aceea sunt mult mai usor de identificat în termenii identitatii clinice cunoscute. 
Medicina contemporana se confrunta astazi cu probleme de sanatate ale omului în ambianta mediului de munca, de viata de convietuire. În acest sens mediul economic, social, spiritual în care traieste omul are o influienta decisiva asupra starii sale de sanatate sau de boala. Rolul sau în societate, functia si pozitia sa specifica la locul de munca sau în familie constituie factori de baza care influienteaza, în cel mai înalt grad relatia sa cu agentii bolii si nemijlocit aduce individul la o stare de incapacitate si neliniste sufleteasca. Boala si sanatatea se afla într-un raport influentat de societate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Bolile Secolului XXI.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!