Bolile Secolului XXI

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.
Capitolul I 
1.1 Sanatatea si boala in perspectiva istorica si trandisciplinara.
1.2 Clasificarea bolilor.
1.3 Deficienta  incapacitatea  handicap  boala .
1.4 Cauze si favorizanti ai bolii.
Capitolul II
Abordari psiho  sociale asupra bolii si sanatatii.
2.1 Civilizatie si sanatate.
2.2 Caracteristici ale civilizatiei contemporane care influienteaza starea 
de sanatate a populatiei.
2.3 Bolile civilizatiei contemporane si bolile sociale.
2.4 Sida  problema socio-medicala globala a civilizatiei contemporane.
Concluzii si recomandari.
Bibliografie.


Extras din proiect Cum descarc?

Evolutia lumii moderne se caracterizeaza prin complexitate, dinamicitate si suprapunerea valorilor a doua milenii.
Aprar noi si noi fenomene ce necesita cercetare, la fel si cresterea numarului de intrebari la care trebuie de gasit raspuns:
- De ce exista boli?
- De ce exista riscul de a te imbolnavi?
- De ce lumea se afla intr-o dilema de bine si rau; sanatate si boala?
- Care sunt factorii, ce ar duce la distrugerea sigurantei vietii?
Fara doar si poate stiinta a creat progresul, insa evolutia istorica si cresterea numarului de populatie a dus efectiv la aparitia mai multor probleme si cresterea numarului de boli. 
In lucrarea data se prezinta o descriere sociologica medicala si dinamica crearii si intelegerii corecte a problemelor. Tema contine date stintifice noi, ce demonstreza actiunea individului asupra societatii, starii lui de sanatate, si efectul si consecintele stiintei asupra dezvoltarii omenirii. 
Sanatatea reprezinta un bun si un drept fundamental al omului. Mentinerea sanatatii intr-o stare buna este o conditie obligatorie pentru dezvoltarea durabila a oricarei natiuni. La hotarul dintre milenii, marcat prin atare procese semnificative pe arena mondiala, cum sint globalizarea si integrarea, se resimte necesitatea elaborarii unor noi conceptii, ce ar contribui la asigurarea unui progres continuu in domeniul sanatatii. Republica Moldova, fiind tara in tranzitie spre o economie de piata si spre o societate democratica, traverseaza o perioada de criza a tuturor institutiilor sociale. Iata de ce, pentru depasirea acestei crize, este atit de important de a intreprinde masuri imediate si eficiente in vederea pastrarii si ameliorarii sanatatii populatiei. Scopul lucrarii date tine de abordarea si rezolvarea problemelor de sanatate in Republca Moldova. 
Este absolut necesara instruirea cunostintelor adecvate, cu privire la sociologia medicala, dezvoltarea aspectelor ce tin de sanatate si crearea unui echilibru stabil intr-o societate cu un grad sporit a potentialului de parteneri si grupuri sociale, care necesita o baza stabila in educarea interesului fata de sanatate, si informarea necesara privind combaterea bolilor ITS. 
Capitolul I
1.1 Sanatatea si boala in perspectiva istorica si trandisciplinara
Din punct de vedere sociologic, sanatatea si boala sunt legate de problemele largi ale devierii, conformitatii si controlului social. In acest sens, cunoscutul sociolog Talcott Parsons considera boala ca o forma de comportare deviata de la normal, iar sanatatea ca un anumit tip de comportare conformista.
Sanatatea si boala sunt abordate astfel in conceptul glabal, multifactorial (factori genetici  familiali, factorii mediului ambiant, fizic si socio-economic, politic si cutural). Astfel vorbim de o interferenta participativa multidisciplinara a contributiilor la starea de bine din punct de vedere mintal si social in ceea ce priveste individul si colectivitatea.
Sanatatea reprezinta posibilitatea de adaptare armoniosa la mediul ambiant complex. 
Boala apare ca o imposibilitate de adaptare la multitudinea de conditii la mediul ambiant. Boala din punct de vedere social este o inadaptabilitate la mediul social, sanatatea fiind o expresie a starii de bine sociale. Omul trebuie privit ca o fiinta sociala, drept la sanatate facind parte indistructibil de justitia sociala. Seneca afirma omul este un animal social. 
Individul reprezinta o entitate biologica, economica, culturala, sociala si juridica, putind fi considerat din punct de vedere multidisciplinar  organizatie, cu existenta, drepturilor si obligatiilor. 
Privit prin aceasta prisma efectul bolii are categoric un sens desfunctional, raportat atit la consecintele sale asupra organismului uman cit si la consecintele sociale, care decurg dintr-o asemenea imprejurare. E mult mai usor de diagnosticat boala respectiva, cind ea corespunde unui model clinic identificabil; durerea, suferintele, starea de disconfort a pacientilor sunt elemente care orienteaza pe medic in directia stabilirii unei cauze fundamentale, care produce suferinta subiectiva a pacientului. Sifilisul, de exemplu, cancerul, tuberculoza, etc. presupun in mod evident o asemenea cauza si de aceea sunt mult mai usor de identificat in termenii identitatii clinice cunoscute. 
Medicina contemporana se confrunta astazi cu probleme de sanatate ale omului in ambianta mediului de munca, de viata de convietuire. In acest sens mediul economic, social, spiritual in care traieste omul are o influienta decisiva asupra starii sale de sanatate sau de boala. Rolul sau in societate, functia si pozitia sa specifica la locul de munca sau in familie constituie factori de baza care influienteaza, in cel mai inalt grad relatia sa cu agentii bolii si nemijlocit aduce individul la o stare de incapacitate si neliniste sufleteasca. Boala si sanatatea se afla intr-un raport influentat de societate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bolile Secolului XXI.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!