Caiet de Practica - Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap Sever Galata

Extras din proiect Cum descarc?

I. DEFINITIE:
C.R.C.H.S. ,,Galata" este un serviciu de tip rezidential, destinat reabilitarii si integrarii sociale personalizate a copiilor cu dizabilitati (tulburari psihice, deficiente fizice, senzoriale, mintale/asociate, tulburari neurologice, boli genetice, metabolice), cu varste cronologice cuprinse intre 7 - 18 ani. 
Este important de subliniat faptul ca prin serviciile de recuperare si de abilitare oferite de C.R.C.H.S. ,,Galata" se acorda rezidentilor sansa de a se reintegra in familia lor sau in familii substitut, sansa de a se integra in scoli speciale sau scoli de masa (acolo unde este posibil), sansa de a privi lumea in fata, nu prin gardul unitatii. 
Serviciile oferite copiilor rezidenti din C.R.C.H.S. ,,Galata" - asistenta medicala, sociala, psihologica si psihopedagogica, recuperare logopedica si motorie, educatie non-formala si formala - sunt centrate pe interesele distincte, legitime si definitorii pentru varsta copilariei si sunt in concordanta cu legislatia si standardele europene si urmaresc formarea autonomiei personale si sociale a copiilor ocrotiti pentru o cit mai buna adaptare si integrare in societate.
II. MISIUNEA CENTRULUI DE RECUPERAREA COPILULUI CU HANDICAP SEVER GALATA
Asigurarea nevoilor de baza si furnizarea de servicii profesioniste si personalizate de ingrijire, reabilitare, educatie si pregatire in vederea reintegrarii sau integrarii familiale si socioprofesionale a copiilor cu dizabilitati, cu varste cronologice cuprinse intre 7 si 18 ani.
III. PROCEDURA DE IMPLEMENTARE A MISIUNII CENTRULUI DE RECUPERAREA COPILULUI CU HANDICAP SERVER ,,GALATA"
C.R.C.H.S. ,,Galata" are drept misiune generala furnizarea sau asigurarea accesului copiilor cu dizabilitati pe o perioada determinata, la gazduire, ingrijire, reabilitare, educatie si pregatire in vederea unei cat mai bune integrarii socio-familiale. 
In societatea noastra, valoarea unei persoane este de multe ori masurata dupa criteriile perfectiunii, frumusetii fizice si intelectuale, respingand sau neglijand ceea ce iese din limitele unei normalitati recunoscute social. In aceste conditii, scopul C.R.C.H.S. ,,Galata" este de a ajuta copilul cu dizabilitati sa se integreze in scolile speciale sau in scolile de masa acolo unde este cazul, sa se acomodeze la viata de familie, punandu-se accent pe reintegrarea familiala sau oferirea de familii substitut - asistenti maternali. 
Un prim pas in realizarea procesului de reintegrare familiala sau plasare in regim de asistenta maternala il reprezinta implicarea parintilor si a potentialilor asistenti maternali in sedintele individuale de logopedie, psihologie, kinetoterapie, psihopedagogie, la activitati educative in grupa, aniversarea zilelor de nastere, serbari, etc.
C.R.C.H.S. ,,Galata" dispune de 2 ha teren (din care 4800 m2 suprafata construita) si 1.5 ha destinate activitatilor in aer liber. Suprafata construita este constituita din 4 corpuri de cladire destinate asistarii minorilor, precum si din spatii destinate bunei desfasurari a activitatilor auxiliare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica - Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap Sever Galata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!