Caiet de practică - centrul de recuperare a copilului cu handicap sever Galata

Extras din proiect Cum descarc?

I. DEFINIŢIE:
C.R.C.H.S. „Galata” este un serviciu de tip rezidenţial, destinat reabilitării şi integrării sociale personalizate a copiilor cu dizabilitati (tulburari psihice, deficiente fizice, senzoriale, mintale/asociate, tulburari neurologice, boli genetice, metabolice), cu vârste cronologice cuprinse între 7 – 18 ani. 
Este important de subliniat faptul că prin serviciile de recuperare şi de abilitare oferite de C.R.C.H.S. „Galata” se acordă rezidenţilor şansa de a se reintegra în familia lor sau în familii substitut, şansa de a se integra în şcoli speciale sau şcoli de masă (acolo unde este posibil), şansa de a privi lumea în faţă, nu prin gardul unităţii. 
Serviciile oferite copiilor rezidenţi din C.R.C.H.S. „Galata” – asistenţă medicală, socială, psihologică şi psihopedagogică, recuperare logopedică şi motorie, educaţie non-formală şi formală – sunt centrate pe interesele distincte, legitime şi definitorii pentru vârsta copilăriei şi sunt în concordanţă cu legislaţia şi standardele europene si urmaresc formarea autonomiei personale si sociale a copiilor ocrotiti pentru o cit mai buna adaptare si integrare in societate.
II. MISIUNEA CENTRULUI DE RECUPERAREA COPILULUI CU HANDICAP SEVER GALATA
Asigurarea nevoilor de baza si furnizarea de servicii profesioniste si personalizate de ingrijire, reabilitare, educatie si pregatire in vederea reintegrarii sau integrarii familiale si socioprofesionale a copiilor cu dizabilitati, cu varste cronologice cuprinse intre 7 si 18 ani.
III. PROCEDURA DE IMPLEMENTARE A MISIUNII CENTRULUI DE RECUPERAREA COPILULUI CU HANDICAP SERVER „GALATA”
C.R.C.H.S. „Galata” are drept misiune generală furnizarea sau asigurarea accesului copiilor cu dizabilităţi pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, reabilitare, educaţie şi pregătire în vederea unei cat mai bune integrării socio-familiale. 
În societatea noastră, valoarea unei persoane este de multe ori masurata dupa criteriile perfectiunii, frumusetii fizice si intelectuale, respingand sau neglijand ceea ce iese din limitele unei normalitati recunoscute social. În aceste condiţii, scopul C.R.C.H.S. „Galata” este de a ajuta copilul cu dizabilitati să se integreze în şcolile speciale sau în şcolile de masă acolo unde este cazul, să se acomodeze la viaţa de familie, punându-se accent pe reintegrarea familială sau oferirea de familii substitut – asistenţi maternali. 
Un prim pas în realizarea procesului de reintegrare familială sau plasare în regim de asistenţă maternală îl reprezintă implicarea părinţilor şi a potenţialilor asistenţi maternali în şedinţele individuale de logopedie, psihologie, kinetoterapie, psihopedagogie, la activităţi educative în grupă, aniversarea zilelor de naştere, serbări, etc.
C.R.C.H.S. „Galata” dispune de 2 ha teren (din care 4800 m2 suprafaţă construită) şi 1.5 ha destinate activităţilor în aer liber. Suprafaţa construită este constituită din 4 corpuri de clădire destinate asistării minorilor, precum şi din spaţii destinate bunei desfăşurări a activităţilor auxiliare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Caiet de Practica - Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap Sever Galata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!