Campanie de Prevenire si Combaterea Drogurilor in Randul Adolescentilor

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Agentia Nationala Antidrog a luat fiinta in anul 2003, prin institutionalizarea cadrului de lucru al Comisiei Interministeriale Antidrog si crearea unei structuri guvernamentale moderne, care sa raspunda cerintelor europene in domeniu. Preluand atributiile detinute de Comisia Interministeriala, noua institutie urma sa asigure la nivel national coordonarea unitara a luptei impotriva traficului si consumului ilicit de droguri, pe baza unei strategii nationale, context in care, ii revenea si misiunea de a asigura elaborarea, dezvoltarea si promovarea politicilor in domeniul reducerii cererii si ofertei de droguri.
Prima Strategie Nationala Antidrog (pentru perioada 2003-2004), elaborata de Agentia Nationala Antidrog, a venit astfel in intampinarea unei dificultatti acute in planul coerentei decizionale si al unitatii de actiune in domeniul combaterii si prevenirii consumului si traficului ilicit de droguri, dificultate resimtita in perioada functionarii Comisiei Interministeriale Antidrog. Totodata, prin infiintarea Agentiei Nationale Antidrog, s-a creat pentru prima data posibilitatea abordarii problematicii drogurilor din perspectiva interdisciplinara, in acest sens, colectivul noii institutii reunind medici, juristi, psihologi, sociologi, asistenti sociali, farmacisti, chimisti, specialisti in domeniul educatiei si al prevenirii criminalitatii etc.
Amplificarea fenomenului drogurilor si in tara noastra, pe fondul dezvoltarii retelelor de criminalitate organizata transnationala, a condus la necesitatea intensificarii eforturilor pentru combaterea lui. Astfel, cea de-a doua Strategie Nationala Antidrog, prin care Guvernul Romaniei considera lupta antidrog ca o prioritate nationala, s-a elaborat in concordanta cu cerintele europene in acest domeniu, fiind din acest punct de vedere acordata la dimensiunea internationala a fenomenului, dar si la specificitatea nationala a acestuia.
Pornind de la experienta acumulata de-a lungul timpului, in actuala viziune a Agentiei Nationale Antidrog, se urmareste ca in Romania sa functioneze unsistem coerent, integrat si profesionist de servicii de asistenta destinate consumatorilor de droguri, prin care sa se asigure un nivel de receptivitate ridicat fata de nevoile consumatorilor de droguri. Toate acestea vor conduce in final la mentinerea unui nivel scazut al prevalentei consumului de droguri.
I. Definirea problemei
In Romania drogurile au devenit o problema de importanta nationala, numarul de consumatori creste de la an la an la fel ca si numarul de decese provocate de consumul de droguri. De aceea dorim reducerea numarului tinerilor consumatori de stupefiante, prin constientizarea asupra riscurilor si prin promovarea stilurilor de viata sanatoasa. Adolescentii trebuie sa fie informati despre efectele nocive ale drogurilor in proportie de 75%, si reducerea numarului de consumatori de droguri si nu in ultimul rand prevenirea riscului majorarii numarului de consumatori de droguri. Este nevoie de o asemenea informare privind prevenirea si combaterea consumului de droguri pentru a nu-si distruge viata si pentru prevenirea unor boli.
1.1 Care este sursa problmei?
Numarul mare de adolescenti cuprins intre 16-25 de ani, care nu sunt informati asupra efectelor consumului de droguri si adolescenti care nu realizeaza riscul de a-si distruge viata.
1.2 Localizarea problemei.
Campania se desfasoara in Romania.
1.3 In ce domeniu se incadreaza campania?
Se incadreaza in domeniul sanatatii si educatiei.
1.4 Cand subiectul campaniei devine o problem?
Atunci cand nu constientizam ca fara informare asupra ei ne putem imbolnavi sau de a ne distruge viata.
1.5 Cine este implicat?
In aceeasta campanie sunt implicati Centrul Roman de Monitorizare a Drogurilor si Dependentei de Droguri, Ministerul Educatiei si Organizatia Salvati Copii.
1.6 In ce masura sunt acestia implicati in proiect?
Centrul Roman de Monitorizare a Drogurilor si Dependentei de Droguri si Organizatia Salvatii Copii vor suporta costurile financiare ale proiectului si vor asigura baza materiala necesara desfasurarii campaniei. Centrul Roman de Monitorizare a Drogurilor si Dependentei de Droguri se va mai ocupa de instruirea celor care vor prezenta aceasta campanie cetatenilor din Romania. Ministerul Educatiei si Cercatarii va asigura locurile de desfasurare a campaniei prin ajutorul scolilor din Romania si panourile de promovare a campaniei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de Prevenire si Combaterea Drogurilor in Randul Adolescentilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!