Cartierul Tractoru Brașov

Extras din proiect Cum descarc?

Granitele cartierului:
- 
- 
- 
- 
- 
- 
- 
Platforma industriala Nord, camp,
Bd. Grivitei,
Str. Aurel Vlaicu,
Bd. 13 Decembrie,
Calea ferata,
Platforma industriala Nord.
Perioada in care a fost facuta observatia: 17.10.2016 -  17.12.2016
Tractoru este unul dintre cele mai vechi cartiere ale Brasovului, cartier ce a evoluat pana in ziua de azi considerabil si care continua sa se dezvolte. Intre 1925 si 1948 a functionat uzina IAR Brasov ce producea avioane, insa numele acestui cartier provine de la Uzina Tractoru, mare producatoare de tractoare.
Tractoru este o zona linistita, exceptie facand orele de varf cand aglomeratia isi spune cuvantul, mai ales din punct de vedere al traficului. Iluminatul stradal este unul bun, ce faciliteaza o mai buna siguranta si vizibilitate pe timpul noptii. Odata cu asigurarea iluminatului stradal mai bun, locuitorii au acum posibilitatea plimbarilor nocturne. Desi cartierul a evoluat vizibil, oamenii s-au adaptat si continua sa-si traiasca viata in acest loc.
Mare parte a vietii locuitorilor se desfasoara in comunitate. Fie ca isi fac piata sau doar ies afara, oamenii sunt sociabili, stau la povesti cu vecinii si discuta noutatile. De asemena si in spatiul public oamenii sunt civilizati, cu un bun simt civic, respectand regulile. Cu toate acestea exista si exceptii de la regula.
Pentru copii si cei varstnici cel mai la indemana loc public este Parcul Tractoru, unul dintre cele mai mari din Brasov, unde parintii si bunicii isi duc copiii si nepotii la locurile de joaca, in parc existand locuri pregatite pentru ei cu tot felul de atractii: tobogane, balansoare si leagane. Atunci cand au timp liber si cei in varsta se recreeaza jucand sah sau table in parc ajungand chiar si la mini campionate disputate aprig. De asemenea, pentru acest parc au fost gandite spatii unde cu ajutorul echipamentelor, oamenii, pot face sport in aer liber, avand grija de sanatatea lor. Recent, in parc a fost amenajat un traseu accesibil cu scopul incurajarii oamenilor sa faca miscare, ca mijloc de preventie a bolilor de inima. Promenda Inimii este atat pentru tineri si adulti, cat si pentru cei mai in varsta o cale placuta de a face o plimbare, inconjurati fiind de verdele naturii si putand repira un aer curat si proaspat.
Zona Tractoru s-a dezvoltat frumos de-a lungul anilor, ajungand de la un cartier ocolit in mare majoritate a timpului, la aproape cel mai populat cartier din Brasov datorita numeroaselor atractii.
Mall-ul Coresi este din martie 2015, punctul de interes al acestui cartier, cat si al Brasovului totodata. Acest mall a facut tranzitia cartierului Tractoru de la un cartier muncitoresc rezidential-industrial la unul rezidential-economic. Pentru tineri si adulti deopotriva, Coresi a devenit rapid un atractiv loc de baza pentru activitatile zilnice de socializare, divertisment si cumparaturi.
In cartier sunt magazine de diverse specialitati, insa majoritatea locuitorilor acestei zone aleg sa isi petreaca timpul liber in incinta Mallului ce detine numeroase spatii de luat masa, locuri de joaca pentru copii, cinematograf si alte magazine de unde isi pot procura cele necesare sau cadouri.
Printre chiriasii acestui mall ce ofera o varietate de servicii devenind rapid puncte fierbinti ale zonei, amintim:
Cafenele:
- Starbucks cu program intre 8:00-22:00 unde cei dornici regasesc aici bauturi personalizate si o gama completa de produse de patiserie, siropuri, cafea boabe si ceaiuri pentru acasa.
- Filicori cu acelasi program ca si cafeneaua anterioara; propune sa ofere consumatorilor locali savoarea unui espresso autentic italian, alaturi de alte produse pe baza de cafea, ciocolata, ceai, fresh-uri si produse de patiserie si cofetarie pregatite intr-o atmosfera cosmopolita, potrivita atat pentru petrecerea timpului liber si intalnirea cu prietenii, cat si pentru intalnirile de business.
- Vanilla Urban Lounge loc special conceput pentru o binemeritata pauza de cafea sau o intalnire de afaceri, fie ca preferi o limonada, un pahar de vin sau o iesire cu prietenii la un cocktail. Arome delicate, perfect combinate in cocktailuri minunate - asta inseamna Vanilla Urban Lounge.
Printre celelalte cafenele mai amintim si Tucano Coffee, Come Back, Hangar One si
Dream Caffe.


Fisiere în arhivă (1):

  • Cartierul Tractoru Brasov.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!