Complexul de servicii comunitare de protecție și recuperare a copilului cu handicap sever Sfântul Andrei

Extras din proiect Cum descarc?

1. SITUARE
C.S.C Sf. Andrei Iasi este situat in centrul orasului Iasi, str. Sf. Andrei, nr. 25 A, pe o suprafata de 700 mp, in parohia bisericii Sf. Andrei. Acest complex este in principal un centru de reabilitare infantila destinat copiilor cu diferite grade de deficienta fizica si mentala, cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani. In centru copiii beneficiaza de un program intensiv gimnastica medicala speciala, kinetoterapie, terapie ocupationala, tratamente medicale, educatie speciala, masa, odihna, recreere, realizate de un personal specializat si cu un echipament recuperatoriu ultramodern.
Durata programului de reabilitare depinde de gradul de deficienta fizica sau mentala a fiecarui copil, dar si de posibilitatea fiecarei familii de a-si reprimi spre ingrijire copilul deficient.
2. SUBORDONARE
Complexul apartine Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, iar fondurile si resursele provin de la Consiliul Judetean Iasi, precum si din donatii facute de persoane fizice si juridice din tara si din strainatate
3. SCOPUL COMPLEXULUI
Acest complex ofera copilului cu nevoi speciale protectie si recuperare neuro-psiho-motorie.
4. DESCIREREA SERVICIILOR OFERITE
A. CENTRUL DE PLASAMENT PT. COPILUL CU HANDICAP SEVER
Localizare : situat la etajul 1
Beneficiari : Aproximativ 45 de copii cu handicap neuro-psiho-motor sever, abandonati sau imposibil de reintegrat in propria familie sau familii de substitutie.
Serviciul este organizat in sistem modular (6 module), fiecare modul are cate 2 dormitoare (pt. 4-5 copii), 1 camera de zi (pt. 8-10 copii), 1 baie si toaleta si 1 oficiu pentru pregatirea gustarilor si autogospodarie. Tot la etaj exista si o sala de mese pentru copiii din centrul de plasament.
Alte servicii situate la etaj : 
- serviciul logopedic
- serviciul psihopedagogic
- camera intalnire mama-copil
- camera terapie prin lumina
- camera meloterapie
- o sala de kinetoterapie
- o sala de joc
- cabinet director + sala intalnire specialisti
- cabinet medical specialist
- magazii
Copiii din centrul de plasament vor beneficia de asistenta medicala oferita de cabinetul medical prin medici si asistenti medicali, de tratament logopedic, psihologic, kinetoterapeutic, masaj, oferite de serviciile situate la etaj.
Centrul beneficiaza de o echipa de specialisti cu o experienta indelungata in acest domeniu. Personalul centrului cuprinde : 
- 1 sef complex servicii (cu specializare medic pediatru)
- 1 medic neuropsihiatru
- 2 asistenti sociali
- 1 psiholog
- 2 psihopedagogi
- 1 logoped
- 1 profesor kinetoterapie
- 3 asistenti kinetoterapie
- 5 asistenti medicali
- 23 educatori specializati
- 8 supraveghetori de noapte
- 6 infirmiere
- 2 spalatorese
- 6 personal bucatarie
- 1 muncitor calificat
- 2 portari
- 1 sofer
- 1 magaziner
- 1 administrator
In vederea unei bune insertii sociale, centrul are mai multe tipuri de activitati cu voluntari studenti (romani si straini) care ajuta in programele educationale si de petrecere a timpului liber.
B. CENTRUL DE INGRIJIRE SI RECUPERARE DE ZI PENTRU COPILUL CU HANDICAP SEVER
Localizare : parter
Beneficiari : Un numar de 30 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani, care provin din familii naturale/largite si din cele substitut, cu afectiuni neuro-psiho-motorii grave.
Servicii oferite : Acest centru a fost conceput ca o alternativa oferita parintilor in vederea prevenirii abandonului copiilor cu handicap si pentru scaderea numarului copiilor cu handicap institutionalizati.
Centrul este compus din 2 tronsoane : tronsonul 1 este folosit pentru gazduire, terapie prin arta, educatie, joc de pranz pe paturi rabatabile, iar tronsonul 2 cuprinde o sala de terapie si 2 dormitoare a cate 3 paturi fiecare. Tot pentru acest centru exista si o sala de servire a mesei. Centrul va satisface astfel nevoile zilnice de educatie, studiu, socializare, exprimarea opiniei, afectivitate, igiena si alimentatie a celor 30 de copii.
Copiii vor veni zilnic la centru cu masina institutiei dimineata, si vor pleca cu acelasi mijloc de transport dupa-amiaza, in propria familie. Acestia sunt evaluati la intrarea in centru de echipa de specialisti care vor intocmi programe de recuperare ce vor fi readaptate prin reevaluari succesive pentru fiecare copil.
Personalul centrului : 
- 4 educatori specializati
- 1 infirmiera
- serviciile specialistilor (logoped, asistent social, psiholog, kinetoterapeut,medic) sunt asigurate de catre personalul din cadrul Centrului de Plasament


Fisiere în arhivă (1):

  • Complexul de Servicii Comunitare de Protectie si Recuperare a Copilului cu Handicap Sever Sfantul Andrei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!