Consiliere in Asistenta Sociala - Studiu de Caz

Extras din proiect Cum descarc?

1. EVALUAREA INIŢIALĂ A CAZULUI
DATE DE IDENTIFICARE A COPILULUI
NUME: G.
PRENUME: L. M.
DATA NAŞTERII: 29.07.1996
LOCUL NAŞTERII: Satul C. V., Judeţul D.
RELIGIA: Ortodoxă
ETNIA: Română
NAŢIONALITATEA: Română
REFERIREA CAZULUI
Familia G, din Satul C. V., Judeţul D., este compusă din 3 membri: tatăl, mama şi fiica.
Tatăl, G. M., în vârstă de 45 de ani, are un handicap locomotor de gradul 2, căpătat în urma unei injecţii făcute greşit în copilărie. Acesta primeşte o pensie de handicap, însă această pensie nu ajunge niciodată în familie, deoarece acesta este alcoolic, iar toţi banii pe care îi ia, îi cheltuieşte pe băutură.
Pe lângă faptul că este alcoolic, tatăl mai este şi violent, mai ales atunci când bea şi când nu îi sunt îndeplinite toate dorinţele de către soţie şi de către fiică.
El a fost internat şi la spital, pentru dezalcoolizare, însă, în momentul în care a fost externat, s-a reapucat de băut.
Mama, B. M., în vârstă de 40 de ani, este casnică, prin urmare nu are nici un venit, aceasta fiind nevoită să lucreze cu ziua prin sat pentru a strânge bani de care se foloseşte pentru a-şi creşte fata. 
Ea nu reuşeşte de fiecare dată să acopere toate datoriile doar din banii câştigaţi de ea şi din alocaţia fetiţei, deoarece această sumă este destul de mică.
Fiica, G. L. M., în vârstă de 12 ani, este în clasa a V-a, la şcoala din sat. Aceasta nu poate să se ducă de fiecare dată la şcoală, deoarece este nevoită să stea să îndeplinească treburile casnice, treburi care nu sunt deloc uşoare pentru o persoană de vârsta sa (tăiat lemne, făut mâncare, făcut focul, etc.)
Cei doi adulţi trăiesc în concubinaj. Aceştia nu se pot căsători legal deoarece bărbatul a mai fost căsătorit odată şi nu vrea să divorţeze, considerând că este prea complicat pentru el şi că nu are bani să umble prin tribunale.
Cei trei locuiesc în condiţii foarte proaste, într-o casă cu două camere, cărora le lipsesc mai multe lucruri utile unei case. Deasemenea, casa are foarte multă igrasie, iar grup sanitar nu există, veceul aflându-se în spatele casei.
Până nu demult,relaţia dintre mamă şi fiică erau foarte bune, acestea se ajutau reciproc, mama îşi ajuta fiica la teme, iar fata îşi ajuta mama la treburile casnice, însă această situaţie s-a schimbat brusc, probabil şi din cauză că mama s-a săturat de atâtea certuri şi bătăi.
Cei trei nu au legături foarte strânse nici cu familia lărgită, mama provenind ditr-un sat foarte îndepărtat, iar părinţii bărbatului fiind decedaţi.
ISTORICUL SOCIAL
Copilul, o fetiţă, s-a născut pe 29 iulie 1996, în Satul C. V., Judeţul D., într-o familie de oameni simpli, cu tatăl care are handicap locomotor de gradul 2, iar mama nu are nici o problemă fizică sau psihică.
Istoricul social va fi întocmit de către asistentul social pentru o mai bună înţelegere a cazului, pentru a afla diverse amănunte, la prima vedere posibil insignifiante.
Fetiţa, în vârstă de 12 ani, frecventează şcoala din satul respectiv. Cu toate că tatăl său are probleme fizice, fetiţa este complet sănătoasă, nu are probleme de comunicare, fiind foarte sociabilă şi comunicativă.
Mama s-a interiorizat, spune că s-a săturat de atâtea certuri, bătăi şi izgoniri de acasă, lucru pe care l-a observat şi fiica sa, relaţia dintre cele duoă răcindu-se foarte mult.
Venitul familiei este foarte mic deoarece pensia tatălui este dată numai pe băutură, iar mama nu reuşeşte să acopere toate cheltuielile numai din banii câştigaţi de ea prin sat şi din alocaţia fetei.
Este necesară intervenţia în acest caz deoarece mama nu mai face faţă situaţiei, atât din punct de vedere financiar, cât şi emoţional.
PREZENTAREA FAMILIEI SUBIECTULUI:
DATE DESPRE MAMĂ
Numele şi prenumele: B. M.
Starea civilă: necăsătorită (concubinaj)
Ocupaţia: casnică
Domiciliul: stabil
Starea sănătăţii: bună, nu prezintă boli cronice
Data naşterii: 13 mai 1968
Vârsta: 40 ani
DATE DESPRE TATĂ
Numele şi prenumele: G. M.
Starea civilă: căsătorit legal (nu este căsătorit cu actuala)
Ocupaţia: pensionar pe caz de boală
Domiciliul: stabil
Starea sănătăţii: handicap locomotor de gradul II
Data naşterii : 5 martie 1963
Vârsta: 45 ani


Fisiere în arhivă (1):

  • Consiliere in Asistenta Sociala - Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!