Efectele sociale ale consumului de tutun

Cuprins proiect Cum descarc?

1.O scurta introducere p.4 
2. Fumatul, o problema sociala? p.6
3. Cauza aparitiei tot mai mare a fumatorilor .. p.9
4.Concluzii . p .13
5. Bibilografie . p.14


Extras din proiect Cum descarc?

O scurta introducere
Dintre adversarii vechi si noi ai sanatatii fumatul candideaza la primele locuri, prin efectele sale deosebit de nocive asupra organismului, prin gravele dezechilibre functionale si biologice pe care le genereaza. 
Este ingrijorator faptul ca desi rolul nefast al fumatului de tigara se cunoaste de multa vreme, desi cercetarile stiintifice au demonstrat din ce in ce mai convingator impactul tutunului cu o gama tot mai larga de afectiuni, numarul fumatorilor si al productiei de tigari se mentine in cele mai multe tari la un nivel incredibil de ridicat. 
Cultura tutunului se practica aproape in toate tarile cu exceptia regiunilor cu clima extrem de rece. Aproximativ 120 de tari cultiva tutunul pentru consumul intern si pentru export, iar in tarile in curs de dezvoltare, productia de tutun creste cu o mare rapiditate. O statistica din 1976 arata ca numarul de tigarete produse in acel an in lume se ridica la 3850 miliarde.
In general consumul cel mai mare de tigari se semnaleaza in tarile cele mai industrializate. Primul loc in lume il detin Statele Unite, cu cel mai mare consum de tigari, in medie 2700 tigari de persoana pe an. In majoritatea tarilor europene peste 50% dintre barbtii adulti fumeaza in medie 15 tigari pe zi. In timp ce in randul barbatilor se semnaleaza o tendinta procentuala de scadere a fumatorilor, numarul femeilor fumatoare sporeste an de an. Statisticile atesta ca femeile devin din ce in ce mai mult victimele cancerului de plamani si ale bolilor coronariene in legatura directa cu consumul sporit de tigari.
Aceste date au permis ca fumatorii, acesti consumatori de ,,iarba rea" sa fie considerati intr-o masura mai mare sau mai mica ,,sinucigasi de cursa lunga"!
Fumatul, o problema sociala?
Dupa cum stim fumatul de tutun, este un viciu aparent inofesiv din punct de vedere social in comparatie cu fumatorii de marijuana sau alte droguri, astfel fumatorul este privit mai putin deviant, dar nu iese din acest tipar in totalitate de catre nefumatori. Acest viciu apare de la varste tot mai fragede in randul adolescentilor si chiar a copiilor cu varsta sub 10 ani, astfel acesta actiune se realizeaza adeseori datorita grupurilor de prieteni care au o influenta importanta in dezvoltarea individului. Comform site-ului Romania libera peste un sfert din populatia Europei este captiva in acest viciu.
Fumatul este o actiune activa-pasiva, de a expira fumul de tutun din tigara care dupa o anumita perioada indelungata produce boli grave (Cancer, impotenta, pierdere de sarcini etc.)
Motivele cercetarii 
Am ales acest subiect in care obiectul de studiu vor fi fumatorii ,pentru a intelege cum acestia pot deveni o problema sociala nu la macro si din punct de vedere economic , social si medical .
Am ales sa fac aceasta cercetare in care esantionarea va fi probabilista, aleatorie voi interoga respondenti din locuri publice (parcuri, baruri etc.) cu varsta intre 18 -25 de ani. A doua esantionare va fi sistematica (door to door) cu pas statistic din trei in trei locuinte in care voi interoga respondentii cu varsta de peste 18 ani , iar in cazul in care gospodaria va avea mai multi membri il voi interoga aleatoriu pe cel care doreste sa raspunda.


Fisiere în arhivă (1):

  • Efectele sociale ale consumului de tutun.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fumat/unde-traiesc-cei-mai-multi-fumatori-ai-lumii-1170062
2. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Faxd8J2PrzwJ:www.dsparges.ro/COMUNIC-PRESA/ARGES%2520Comunicat%2520de%2520presa-Campania%2520antifumat%25202012.doc+&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
3. Psihosociologie (Septimiu Chelcea ) editura Polirom -2008 Bucuresti (pag.82)
4. www.Dex.ro
5. Psihosociologie (Septimiu Chelcea ) editura Polirom -2008 Bucuresti (pag.183)
6. https://ec.europa.eu/health/ph_determinants/life_style/Tobacco/help/docs/manifesto_ro.pdf
7. https://adevarul.ro/news/societate/studiu-563-milioane-romani-15-ani-fumatori-trei-sferturi-fumeaza-primele-30-minute-trezire-1_5d89e7f8892c0bb0c6e72bb5/index.html
8. https://informarecontradiscriminare.ro/declaratia-drepturilor-omului/declaratia-universala-a-drepturilor-omului-art-25-art-30-2/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!