Emigranti si Imigranti

Extras din proiect Cum descarc?

Emigratia este actul sau fenomenul parasirii tarii sau regiunii natale de catre un individ sau grup de indivizi pentru a se stabili in alta. Fenomenul privit nu prin prisma tarii de origine, ci din cea a tarii de destinatie este cunoscut drept imigratie.
Miscarile comunitatilor omenesti mai inainte de aparitia granitelor nationale, sau petrecute in interiorul unui stat poarta denumirea de migratie.
Cei mai multi emigranti politici sau economici se muta in noile regiuni sau tari insotiti de toti membrii familiilor lor, sperand sa gaseasca conditii mai bune de munca, o piata a muncii mai dezvoltata sau pur si simplu un climat de pace. De-a lungul istoriei, numerosi emigranti s-au reintors in patriile lor, dupa ce au reusit sa stranga suficienti bani in tarile de adoptie. In unele cazuri, emigrantii se muta in tari care se deosebesc profund de tarile de origine prin traditiile culturale, economice sau religioase. In astfel de cazuri, emigrantii incearca de cele mai multe ori sa-si pastreze cultura, traditiile sau lmbai, pe care de cele mai multe ori le transmit urmasilor. Conflictul dintre cultura nativa si cea a tarii de adoptie poate crea contraste sociale, care pot duce la neintelegerea de catre noii veniti a unor sisteme sociale sau legale pe care le gasesc ciudate. Pentru a mai usoara integrare in tara de adoptie, dar si pentru a ajuta la pastrarea traditiilor, emigrantii se organizeaza in comunitati si asociatii.
Razboiul sau alte conflicte armate
Foametea sau seceta 
Epidemii 
Saracia 
Coruptia politica 
Dizidenta politica 
Fundamentalismul sau intoleranta religioase
Dezastrele naturale
Lipsa locurilor de munca
Lipsa diferitelor drepturi si libertati.
Previziunile OIM arata ca din anul 2010 fenomenul migratiei se va diminua semnificativ la nivel global. Astfel, daca intre 2000 si 2005 s-au inregistrat aproximativ 3,3 milioane de emigranti pe an, rata celor care parasesc tara de origine intre 2005 si 2010 este estimata la 2,5 milioane pe an. In plus, pentru de emigranti pe an 2010 - 2050 se estimeaza 2,3 milioane


Fisiere in arhiva (1):

  • Emigranti si Imigranti.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!