Emigranți și imigranți

Extras din proiect Cum descarc?

Emigraţia este actul sau fenomenul părăsirii ţării sau regiunii natale de către un individ sau grup de indivizi pentru a se stabili în alta. Fenomenul privit nu prin prisma ţării de origine, ci din cea a ţării de destinaţie este cunoscut drept imigraţie.
Mişcările comunităţilor omeneşti mai înainte de apariţia graniţelor naţionale, sau petrecute în interiorul unui stat poartă denumirea de migraţie.
Cei mai mulţi emigranţi politici sau economici se mută în noile regiuni sau ţări însoţiţi de toţi membrii familiilor lor, sperând să găsească condiţii mai bune de muncă, o piaţă a muncii mai dezvoltată sau pur şi simplu un climat de pace. De-a lungul istoriei, numeroşi emigranţi s-au reîntors în patriile lor, după ce au reuşit să strângă suficienţi bani în ţările de adopţie. În unele cazuri, emigranţii se mută în ţări care se deosebesc profund de ţările de origine prin tradiţiile culturale, economice sau religioase. În astfel de cazuri, emigranţii încearcă de cele mai multe ori să-şi păstreze cultura, tradiţiile sau lmbai, pe care de cele mai multe ori le transmit urmaşilor. Conflictul dintre cultura nativă şi cea a ţării de adopţie poate crea contraste sociale, care pot duce la neînţelegerea de către noii veniţi a unor sisteme sociale sau legale pe care le găsesc ciudate. Pentru a mai uşoară integrare în ţara de adopţie, dar şi pentru a ajuta la păstrarea tradiţiilor, emigranţii se organizează în comunităţi şi asociaţii.
Războiul sau alte conflicte armate
Foametea sau seceta 
Epidemii 
Sărăcia 
Corupţia politică 
Dizidenţa politică 
Fundamentalismul sau intoleranţa religioase
Dezastrele naturale
Lipsa locurilor de muncă
Lipsa diferitelor drepturi şi libertăţi.
Previziunile OIM arată că din anul 2010 fenomenul migraţiei se va diminua semnificativ la nivel global. Astfel, dacă între 2000 şi 2005 s-au înregistrat aproximativ 3,3 milioane de emigranţi pe an, rata celor care părăsesc ţara de origine între 2005 şi 2010 este estimată la 2,5 milioane pe an. În plus, pentru de emigranţi pe an 2010 - 2050 se estimează 2,3 milioane


Fisiere în arhivă (1):

  • Emigranti si Imigranti.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!