Finantari Nerambursabile pentru Servicii de Protectia Copilului

Extras din proiect Cum descarc?

I-PROIECTUL
1.DESCRIERE
1.1. Titlu: Serviciul alternativ la institutionalizarea copilului cu varsta cuprinsa 0-3 ani prin infiintarea retelei de asistenti maternali profesionisti.
1.2. Amplasare: -municipiul Braila-retea de asistenti maternali profesionisti pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 0-1 an.
-localitatile urbane si rurale din judetul Braila-retea de asistenti maternali profesionisti pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 1-3 ani.
1.3. Suma solicitata de la AUTORITATEA CONTRACTANTA 
EURO % din pretul total al proiectului
1.4. Rezumat
a) Obiectivul principal al proiectului il constituie protejarea copilului in cadrul unei familii temporare, unde acesta beneficiaza de ingrijire individualizata si atentie pe care numai mediul familial le poate asigura. Infiintarea acestui serviciu alternativ de protectie la inchiderea Centrului de Plasament nr.4 Braila, institutie unde sunt ocrotiti 65 de copii cu varsta 0-3 ani, prin construirea unei retele de 65 de asistenti maternali profesionisti care va face obiectul partii eligibile a proiectului.
b) Grupurile tinta -copiii aflati cu masura de protectie in C.P.4.
c) Activitatile constau in recrutarea, selectarea, evaluarea, atestarea, constituirea unui plan individual de permanenta pentru fiecare copil care va fi beneficiarul proiectului, realizarea efectiva a palsamentului la asistentii maternali profesionsiti, precum si monitorizarea.
1.5. Obiective
a) Obiectivul principal :infiintarea retelei de asistenti maternali profesionisti pentru a raspunde nevoilor identificate in sistemul de ocrotire, respectand drepturile copilului, in special acela de a avea o familie (temporara daca nu este posibil biologica).
b) Alte obiecive :
-pe termen scurt : -recrutarea, selectarea, evaluarea, atestarea unei retele de asistenti maternali profesionisti, pentru grupurile tinta.
-inchiderea Centrului de Plasament nr.4.
-pe termen mediu: ingrijirea copiilor de catre familii substitut , asigurarea unui climat bazat pe dragoste, incredere, dezvolatarea relatiilor interpersonale. Pentru fiecare copil se va intocmi PIP (Plan Individualizat de Protectie) inainte de mutare si se va revizui la 3 luni sau ori de cate ori este necesar.
-pe termen lung : -reducerea numarului de copii aflati in institutii 
-evitarea institutionalizarii ( pentru grupa 0-3 ani) 
-schimbarea mentalitatii membrilor comunitatii in ceea ce priveste copilul abandonat.
1.6. Justificare
a) Relevanta proiectului pentru obiectivele programului
Strategia Guvernamentala in domeniul protectiei copilului in dificultate, precum si Planul Operational pentru implementarea Strategiei Guvernamentale, se refera la dezvoltarea , diversificarea modalitatilor de interventie in vederea prevenirii abandonului si a reducerii institutionalizarii. In acest context si Strategia Judeteana si Planul de Inchidere pentru perioada 2005-2008 prevad in mod expres nevoia dezvoltarii retelei de asistenti maternali profesionisti, care sa permita inchiderea unor institutii rezidentiale de tip clasic, printre care se afla si Centrul de Plasament nr.4 Braila.
b)Relevanta proiectului pentru prioritatile programului
Proiectul se adreseaza unui numar de 65 de copii cu varsta 0-3 ani, cu domiciliul in Braila, aflati in urmatoarea situatie :
-copii aflati in Centrul de Plasament nr.4, a caror reintegrare in familia naturala nu este posibila din motive obiective (probleme de sanatate ale parintilor, climat familial necorespunzator, lipsa unui spatiu de locuit) -se estimeaza un numar de 65 de copii.
Beneficiarii directi ai proiectului :
a) 65 copii care vor fi protejati prin reteaua de asistenti maternali profesionisti, cu finantare pe proiect ;
b) 65 asistenti maternali profesionisti care vor fi incadrati pentru a presta aceasta activitate.
Beneficiari indirecti ai proiectului :
a) familiile biologice ale copiilor ;
b) Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului prin oferirea de servicii la standarde nationale si internationale ;
c) angajatii Centrului de Plasament nr.4 care vor fi directionati catre formarea profesionala pentru reteaua de asistenti maternali profesionisti ;
d) autoritatile locale din localitatile invecinate unde va functiona reteaua de asistenti maternali profesionisti ;
e) familiile potential adoptive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantari Nerambursabile pentru Servicii de Protectia Copilului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!