Imigrarea in Statele Unite ale Americii

Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1. Istoria imigrarii in Statele Unite ale Americii
Imigrarea americana se refera la miscarea non-rezidentilor catre Statele Unite ale Americii. Chiar daca cei nascuti in afara Statelor Unite nu au compus mai mult de 16 % din totalul populatiei, imigrarea a fost o sursa importanta a cresterii populatiei si schimbarii culturale din istoria acestei tari.
Aspectele economice, sociale si politice ale imigrarii au cauzat diferite controverse cu privire la etnie, religie, beneficii economice, cresterea locurilor de munca, asezarilor urbane, ratei criminalitatii, nationalitatii, preferintelor politice, valorilor morale si altor puncte de vedere.
In anul 2006, Statele Unite Ale Americii acceptau mai multi imigranti legali ca permanenti rezidenti decat orice alta tara din lume. Astfel, in anul de referinta 2006, numarul total de imigranti a ajuns la 37,5 milioane. 
In timp ce influxul de noi rezidenti de diferite culturi prezenta o oarecare provocare, Statele Unite a fost intotdeauna energizata de populatia ei imigranta. In 1998, presedintele american Bill Clinton, o puternica voce sustinatoare a imigrantilor, incluzandui si pe cei din Asia si America Latina, a precizat ca: "America a acumulat constant putere si spirit din fiecare val de imigranti... ei s-au dovedit a fi cei mai neobositi, cei mai aventurosi, cei mai inovativi si cei mai industriali dintre oameni." 
Vom surprinde istoria acestui fenomen pe urmatoarele intervale de timp: pana in 1790, 1790-1849, 1850-1930, 1931-2006.
Perioada anterioara 1790
Majoritatea oamenilor de stiinta sustin ca primii oameni care au ajuns in America prin Stramtoarea Bering in urma cu aproximativ 20.000 ani in urma. 
In jurul anului 1000, un numar mic de vikingi aveau sa ajunga pe teritoriul american, iar dupa 500 de ani marea migrare europeana va incepe
Pana la sfarsitul sec. XVI, spaniolii s-au stabilit in St. Augustine, iar la inceputul sec. XVII si-au facut aparitia si britanicii in New England si Virginia, olandezii in New York si New Jersey si suedezii in Delaware.
Sclavii din Africa si Caraibe au fost adusi cu forta in Lumea Noua la inceputul anului 1619.
La jumatatea secolului XVIII, coloniile britanice au devenit cele mai prospere din America de Nord, insa au existat perioade in care Parlamentul Britanic a interis imigrarea spre colonii.
Totalul numarului de imigranti , dupa 130 de ani de existenta a coloniilor britanice se regaseste in recensamantul din anul 1790. Multe dintre coloniile britanice, in special cele din New England, au ajuns deja la cea de-a 5-a generatie de oameni nascuti, pe cand numarul celor nascuti in afara Statelor Unite a fost estimat la 300.000-400.000.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imigrarea in Statele Unite ale Americii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!