Monografia Sociologica si Dezvoltarea Rurala

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Capitolul I- Obiectul si problematica sociologiei rurale
I.1 Raporturile sociologiei rurale cu alte ramuri ale sociologiei si cu alte stiinte
I.2 Structura domeniului de studiu al sociologiei rurale
I.3. Functiile si trasaturile sociologiei rurale
Capitolul II- Monografia Sociologica
II.1 Conceptul de monografie
II.2 Contributii romanesti
Capitolul III- Spatiul rural- definire si caracteristici
III.1 Conceptul de rural
III.2 Functiile spatiului rural
III.3 Satul - componenta principala a spatiului rural
Capitolul IV- Dezvoltarea rurala durabila
IV.1 Consideratii generale
IV.2 Modernizarea ruralului
IV.3 Importanta investitiilor in dezvoltarea spatiului rural 
IV.4 Politici si strategii de dezvoltare rurala
Concluzie
Bibliografie Selectiva


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Chiar daca si-a sporit securitatea militara ca membra a NATO si UE, Romania a ramas la fel de expusa ca in vremurile molimelor si foametelor, la securitatea alimentara. In acest sens, aceasta lucrare este legata de prezenta economiei naturale si dezvoltarea rurala, care este, pentru agricultura romaneasca, un flagel la fel de mare ca si seceta sau inundatiile. De ce? Economia naturala nu permite comensurarea naturala a eficientei muncii agricole. Economia naturala expune taranul la toate vicisitudinile tranzitiei, incepand cu inflatia si terminand cu capacitatea slaba de absortie a economiei romanesti.
Economia naturala nu permite mecanizarea agriculturii, ca agricultorul sa capete discernamant economic si sa poata alege intre mesajele economice. Taranul roman este un taran asistat si expus la toata demagogia si populismul, la toata zgura politicii romanesti, care l-a folosit ca o masa de manevra. Daca vrem sa facem un pas inainte, este nevoie de o noua viziune privind dezvoltarea satului romanesc. 
Lucrarea de fata se vrea un studiu aprofundat al problemei si problematicii fenomenului de dezvoltare rurala.
Studiul urmareste istoria, evolutia si dezvoltarea ruralului, precum si efectele pe care acesta le are asupra vietii ecomonice, politice si sociale, asupra societatii in general.
De asemenea lucrarea urmareste sa dezvolte si sa analizeze anumite caracteristici legate dedezvoltarea durabila a satului romanesc
Studiul efectuat este structurat in patru capitole avand o compozitie lineara si unitara.
Primul capitol releva specificul si problematica sociologiei rurale pana in zilele noastre, fiind o imbinare intre o lucrare istorica cu date de evidenta si un eseu de specialitate.
Capitolul al doilea evidentiaza principalele aspecte teoretice ale monografiei sociologice ca metoda de cercetare sociologica si punct de plecare in dezvoltarea satelor romanesti.
Capitolul al treilea reliefeaza viata satului cu toate implicatiile si problemele pe care le intampina in aceasta perioada, a unei economii de tranzitie.
Capitolul al patrulea, piesa de rezistenta a lucrarii, este o abordare teoretica a modurilor in care satul romanesc se poate dezvolta, cuprinzand date din programele de dezvoltare rurala ale UE si din politicile si strategiile de dezvoltare durabila autohtona.
Fiecare tari, pentru a-si croi calea spre progresul social, trebuie sa studieze conditiile ei proprii. Pentru nicio grupare etnica nu e cu putinta un rol activ in progresul omenesc, o contribuire la tezaurul civilizatiei omenesti, decat daca ea se constitue ca natiune, dezvoltandu-si insusirile spiritului sau propriu, geniul sau national; altfel ea ramane condamnata la sterilitate, la o imitatie de forme goale, fara reala viata intelectuala, fara putere creatoare. Pentru noi nu exista cultura decat in forma noastra nationala, nu exista viata chiar, decat in aceasta forma. Problema aceasta nu poate fi insa dezlegata cu doctrine de import.
Daca facem o statistica sa vedem care este legatura dintre tara unui roman ca entitate sociala si piata financiara romaneasca, o sa ne speriem. Daca socotim cele circa opt mii de sate si trei mii de comune din Romania, revine un punct bancar la o suta de sate si comune. Taranul nu are nici un contact cu toate astea, cu presa, cu cartea. Daca nu ridicam satul romanesc la un nivel de cultura, nu vom face decat sa-l tinem in aceasta stare pavloviana, in care statul arata subventia si taranului ii sticlesc ochii. 
Fara o viziune moderna asupra dezvoltarii satului romanesc, nici banii nu inseamna nimic, nici tractoarele si nici fondurile europene.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografia Sociologica si Dezvoltarea Rurala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!