Populația, resursele umane și piața muncii în comuna Borca, Județul Neamț

Extras din proiect Cum descarc?

COMUNA BORCA-JUDETUL NEAMT
Populatia si resursele umane 
La 20 octombrie 2011 populatia stabila a Romaniei era de 20.121.641 persoane, din care 10.333.064 femei (51,4%). Fata de situatia existenta la recensamantul anterior, populatia stabila a scazut cu 1.559,3 mii persoane (din care, 779,2 mii femei), in principal din cauza migratiei externe. Populatia rurala reprezinta doar 46% din totalul populatiei stabile a Romaniei. 
In ultimul deceniu procesul de imbatranire a populatiei rurale a luat amploare. Printre cauzele principale al acestui fenomen se numara si migrarea tinerilor catre zonele urbane si catre alte state membre UE. 
Tinerii din mediul rural au fost descurajati de nivelul scazut al veniturilor din agricultura si lipsa activitatilor economice alternative. 
Conform datelor furnizate de primaria Comunei Tarcau, populatia stabila a comunei este de 6148 locuitori. Din totalul populatiei 51 % sunt de sex feminin (3076 persoane) si 49% de sex masculin (3072 persoane). 
Structura pe nivele de invatamant(numar):
Structura nivelelor de invatamant pe sate:
Trebuie mentionat faptul ca Borca este o comuna imbatranita cu o populatie tanara redusa semnificativ, fapt cauzat de fenomenul migratiilor masive. 
Toate datele de mai sus trebuie luate cu rezerva de rigoare deoarece in ultimii ani s-au produs mutatii semnificative prin plecarea unei parti din populatie la munca in strainatate. Peste 1500 de persoane sunt plecate in strainatate si zeci de familii care au lasat copiii in grija bunicilor ori persoane din afara familiei. Date comensurabile despre aceasta categorie de populatie sunt mai greu de obtinut deoarece nu intotdeauna migratia s-a produs pe cai legale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Populatia, resursele umane si piata muncii in comuna Borca, Judetul Neamt.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!