Relatia dintre Socializarea Rasiala la Adolescentii Rromi si Stima de Sine

Extras din proiect Cum descarc?

Scopul acestei lucrari a fost de a evidentia socializarea adolescentilor rromi, de a observa variabilele care influenteaza slaba socializare a unora, variabilele care ajuta pe altii sa se incadreze cu succes in societate in ciuda apartenentei la o comunitate minoritara si de asemenea nivelul stimei de sine a acestor adolescenti scotand in evidenta stima de sine din perspectiva egalitatii fata de ceilalti, stima de sine resimtita in propria casa si stima de sine in cadrul scolii. De asemenea, prin intalnirile pe care le-am avut zilnic cu acesti adolescenti si in mod special intalnirile saptamanale in care am abordat teme specifice varstei lor, am incercat sa intaresc sentimentul de identitate, de respect fata de propria persoana, acceptare de sine, cresterea increderii in propria persoana, exprimarea personala a nevoilor si a aspiratiilor precum si crearea unor planuri de viitor realiste, punand accent pe acele resurse care le au la dispozitie si invatand cum sa se foloseasca de ele. 
INTRODUCERE
PROBLEMA
In vara anului 2007, am organizat o tabara de o saptamana, in localitatea Vanatori, unde au participat un numar de 50 de copii si adolescenti atat romani cat si de etnie rroma. Pe parcursul acestei saptamani, am observat o evidenta distantare a adolescentilor rromi vis-a-vis de cei romani atat din punct de vedere al relationarii cat si a stimei de sine.
In urma acestui fapt, odata cu inceperea anului scolar, in septembrie 2007 am hotarat organizarea de intalniri saptamanale cu adolescentii rromi avand drept scop desoperirea nivelului socializarii rasiale a adolescentilor rromi precum si descoperirea nivelului stimei de sine. 
Intalnirile s-au desfasurat in cadrul Fundatiei ,,Portile Deschise" din localitatea Gherla, in fiecare saptamana timp de o ora si jumatate. 
Din punct de vedere profesional, ca locuitor al populatiei majoritare din Romania, am fost si sunt martora la prejudecatile si stereotipiile cu care am fost crescuti cu totii vis-a-vis de minoritatea rroma din Romania. 
Ca viitor asistent social, consider ca minoritatea rroma e un ''teren de lucru '' din toate perspectivele si aspectele vietii: educational, social, moral, relational, de integrare. 
MOTIVATIA CERCETARII
La 25 aprilie 2000, Guvernul roman aproba o Strategie nationala de imbunatatire a situatiei tiganilor, un program pe 10 ani care isi propune ridicarea nivelului social si economic al tiganilor si integrarea lor in societate. Asigurarea compatibilitatii cu sistemul de educatie europeana presupune un important efort al scolii romanesti, care are menirea de a-i forma pe copii in spiritul normelor, valorilor si exigentelor europene. In acest sens, tara noastra s-a angajat sa promoveze politici educationale compatibile cu cele europene, printre care si asigurarea de sanse egale pentru toti, de aici reiesind necesitatea educatiei timpurii a copiilor de la cea mai frageda varsta. Este important ca sistemul national de educatie timpurie a copilului, sa se dezvolte in contextul dat de Conventia pentru Drepturile Copilului, de Tintele Mileniului pentru Dezvoltare, care trebuie atinse pana in 2015, si de preconditiile pentru integrarea europeana a Romaniei, ca membru cu drepturi depline. Educatia formala desfasurata in unitatile de invatamant, pe baza curriculum-ului national, si educatia informala sau extrascolara au impreuna, intr-o relatie de complementaritate si conditionare reciproca, un rol important, atat in transmiterea cunostintelor, cat si in formarea competentelor intelectuale, a atitudinilor si comportamentelor necesare tinerilor, intr-o societate democratica. 
Preocuparile privind adaptarea educatiei la cerintele in schimbare ale societatii, precum si cele legate de aderarea la Uniunea Europeana, au condus la modificari importante ale structurii, organizarii si administrarii educatiei in Romania. Dupa 2000, principalele schimbari au fost introduse prin Legea Nr. 268/2003 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului Nr. 84/1995 (http://articole.famouswhy.ro/romania_in_directia_integrarii_rromilor/)


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatia dintre Socializarea Rasiala la Adolescentii Rromi si Stima de Sine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!