Sistemul educational din Coreea de Sud si Japonia

Cuprins proiect Cum descarc?

Rezumat
Cuvinte cheie
Introducere
Capitolul 1. Cheltuielile pentru educatie din Coreea de Sud intre anii 2011-2015
1.1. Cheltuieli publice
1.2. Cheltuieli private
Capitolul 2. Cheltuieli pentru educatie din Japonia intre anii 2011-2015
2.1. Cheltuieli publice
2.2. Cheltuieli private
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Ultimele date indica un procent de 7,6% din PIB alocat educatiei in Coreea, o cifra peste media internationala (OECD), si 2,7% din PIB in Japonia, desi cheltuielile pe student sunt relativ ridicate in Japonia, cheltuielile totale fata de PIB sunt mici. Fondurile provin din surse publice si surse private.
Cheltuielile publice pentru educatie includ cheltuielile directe pentru institutiile de invatamant, precum si subventiile publice legate de educatie acordate gospodariilor populatiei si administrate de institutiile de invatamant. Cheltuielile private pentru educatie includ toate cheltuielile directe pentru institutiile de invatamant, cu exceptia subventiilor publice, cu exceptia cheltuielilor din afara institutiilor de invatamant, cum ar fi manualele achizitionate de familii, indrumarea privata pentru studenti si costurile de trai ale studentilor.
Cuvinte cheie:
-  Finantare
-  Management
-  Organizare 
-  Cheltuieli publice
-  Cheltuieli private
Introducere
Educatia intregii lumi este mai presus de orice. Pierre Athanase Larousse
Tarile din Asia au cea mai performanta educatie din lume, potrivit studiului PISA privind starea educatiei la nivel mondial. Coreea de Sud, Japonia si Singapore sunt tarile care au reusit sa ocupe primele trei locuri din top in 2015. 
Ultimele date indica un procent de 7,6% din PIB alocat educatiei in Coreea, o valoare peste media internationala (OECD), si 2,7% din PIB in Japonia- desi cheltuielile pentru student sunt relativ ridicate in Japonia, cheltuielile totale fata de PIB sunt mici, reflectand in parte PIB-ul mare al Japoniei si populatia in varsta scolara in scadere. Aproape 80% dintre adultii cu studii superioare din Japonia sunt angajati, comparativ cu mai putin de 75% dintre adulti cu niveluri mai scazute de educatie.
Fondurile provin din surse publice si surse private, care reprezinta de regula costurile asociate studiului in universitati private sau cheltuielile suportate de parinti pentru pregatire suplimentara. .
Cheltuielile mari pentru pregatirea in privat se explica printr-o atitudine aparte fata de educatie -  pentru asiatici a absolvi o forma superioara de invatamant este un mare motiv de mandrie, iar perioada petrecuta in facultate este poate cea mai importanta din viata unei persoane. Tocmai de aceea, competitia pentru admiterea in facultati este foarte ridicata si eforturile sunt pe masura. 
Pentru a avea rezultate bune, elevii din Coreea de Sud si Japonia aloca peste 14 ore pe zi studiului. Pe langa programul de studiu foarte sever, notele au o importanta foarte mare, iar statul acorda mare atentie educatiei, astfel examenele importante ale elevilor sunt evenimente nationale, respectate de intreaga societate. Examenul de final de liceu in Coreea, de exemplu, dureaza noua ore si este unul dintre cele mai grele teste din lume. In ziua evaluarii se suplimenteaza mijloacele de transport, iar majoritatea companiilor isi incep programul cu o ora mai tarziu, pentru ca angajatii sa nu aglomereze traficul.
Presiunile asupra elevilor sunt multidimensionale (psihologica, emotionala, intelectuala si fizica) si se manifesta in diferite moduri. De asemenea, apar si fenomene precum bullying si o rata a sinuciderii mare.
Capitolul 1. Cheltuielile pentru educatie din Coreea de Sud intre anii 2011-2015
1.1. Cheltuielile publice
Cheltuielile publice pentru educatie includ cheltuielile directe pentru institutiile de invatamant, precum si subventiile publice legate de educatie acordate gospodariilor populatiei si administrate de institutiile de invatamant.
Acest indicator este prezentat ca procent din totalul cheltuielilor guvernamentale, impartite la niveluri primare, secundare si tertiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul educational din Coreea de Sud si Japonia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

WENR (2013), Education in South Korea, disponibil online: https://wenr.wes.org/2013/06/wenr-june-2013-an-overview-of-education-in-south-korea
EFA national report (2014), Republic of Korea, disponibil online: http://unesdoc.unesco.org/images/0022/002297/229721E.pdf
ICEF MONITOR (2014), High performance, high pressure in South Korea's education system, disponibil online: http://monitor.icef.com/2014/01/high-performance-high-pressure-in-south-koreas-education-system/
The Middlebury Institute Site Network, Diversity and Access to Education, disponibil online: http://sites.miis.edu/southkoreaeducation/diversity-and-access/


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!