Stop violenței

Extras din proiect Cum descarc?

Violenţa are loc atunci cînd cineva,în mod intenţionat,spune,face,ameninţă că va face lucruri care rănesc fizic sau emoţional,sperie,provoacă durere şi suferinţă altor persoane. Violenta exista peste tot în lume: pe strada în scoala, în mass-media, în inimile noastre este din ce în ce mai mediatizata; atrage si îndeparteaza deopotriva.
Violenţa manifestată împotriva unor persoane este, din păcate, zilnică, iar tendinţa ei este în creştere. Nu este vorba doar de indivizi care atacă persoane pe stradă cu scopul de a le deposeda de anumite obiecte sau valori. Violenţa se manifestă în ambele ei forme: verbală şi fizică. Acte de violenţă au loc pe stradă, la şcoală, loc de muncă sau în familie. 
Violenţa care se manifestă în interiorul familiei, rămâne adesea necunoscută, datorită unui grad mare de intimitate, motiv pentru care, agresorii scapă de multe ori nepedepsiţi, iar ajutorul de care au nevoie victimele soseşte de multe ori, tardiv. 
Mulţi oameni cred că Biblia are foarte puţin de spus despre abuz. Deseori, în cazul în care victimele se apropie cu încredere de o persoană mai în vârstă, de un preot sau un membru al Bisericii noastre, sperand să fie susţinute şi încurajate se întâmplă ca în urma acestei întâlniri să se simtă şi mai vinovate decât înainte. Li se poate spune că totul s-a petrecut din cauza lipsei lor de credinţă, a nesupunerii faţă de soţ, a păcatelor mari săvârşite ba chiar le putem spune că trebuie să sufere toate acestea pentru a merita răsplata vieţii viitoare. Au fost si cazuri în care victimelor li s-a spus cu toată seriozitatea că ar fi mai bine pentru ele să moară în mâinile soţului lor agresiv decât să caute o separare si protectie pentru copii lor. Multe pasaje din Biblie vorbesc deschis cu privire la problema violenţei, şi la atitudinea lui Dumnezeu faţă de cei care folosească violenţa în mod repetat:
Psalmul 11:5 Domnul cercetează pe cel drept şi pe cel nelegiuit, iar pe iubitorul de violenţă îl urăşte sufletul sau
Proverbe 10: 6 Binecuvântarea Domnului este asupra celui drept,iar ocara acoperă faţa celui violent. 
Proverbe 10: 6 Izvor de viaţă este gura celui drept, iar gura celor fărădelege izvor de nedreptate.
La baza comportamentului violent stau emoţii precum mânia, furia, stresul sau stările conflictuale, dar există şi comportamente alternative la violenţă, cum ar fi: o traumă suferită în copilărie, un model parental necorespunzător, tulburări de natură psihologică sau a influenţei mediului (colegi, prieteni, familia de origine). Cunoaşte diferite manifestări, incluzând abuzul fizic, sexual, sau emoţional, izolarea respectivelor persoane sau distrugerea proprietăţii.
Dacă nu se intervine la timp şi eficient, comportamentul violent poate creşte în intensitate şi frecvenţă.
Violenţa asupra unei persoane se poate manifesta şi verbal şi constă în atingerea adusă onoarei ori reputaţiei unei persoane prin folosirea de cuvinte, gesturi sau expresii jignitoare. Deşi am fi tentaţi să credem că aceasta este mai puţin importantă sau dureroasă, Codul Penal incriminează această formă de violenţă, sub denumirea de insultă.
UNDE POATE FI ÎNTÂLNITĂ VIOLENŢA?
-în familie (violenţa domestică);
-la şcoală (violenţa între elevi şi profesori-elevi);
-în grupul de prieteni;
-în societate ( violenţa în locuri publice; violenţa ca şi comportament infracţional – tîlhăria, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe, vătămare corporală, omor).
CINE POATE FI VICTIMĂ A VIOLENŢEI?
Orice persoană poate fi victimă a violenţei.
CÂND TREBUIE SĂ VĂ ÎMPOTRIVIŢI VIOLENŢEI
-dacă demnitatea voastră este „ călcată în picioare”, luaţi atitudine de la primele manifestări de violenţă.
-la violenţa verbală sau fizică nu răspundeţi cu aceeaşi monedă, implicându-vă în conflicte verbale sau fizice.
-încercaţi o rezolvare pe cale amiabilă sau apelaţi la prevederile legale.
FORME DE MANIFESTARE A VIOLENŢEI:
-abuz fizic (bătăi, loviri, tăieturi, arsuri, asfixiere, etc.);
-abuz emoţional (jigniri, respingere, terorizare, etc.);
-abuz sexual (viol, întreţinere de raporturi sexuale prin constrângerea victimei sau profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra sau a-şi exprima voinţa).
MOTIVE CARE DUC LA VIOLENŢĂ:
-lipsa autocontrolului,
-temperamentul
-prejudecăţile şi rasismul
-supărarea
-sadismul
-încercarea de-a se impune
-disperarea
-protestul
-ignoranţa
Exista mai multe tipuri de violenta , ele sunt urmatorele:
violenţa psihologică presupune: a ignora, a umili, a-l manipula pe celălalt, a-l obliga pe celălalt să-ţi rupă relaţiile din cadrul grupului de prieteni, a-l controla unde iese, cum se îmbracă, etc. 
- violenta economică care presupune: a-l determina pe celalalt să devină dependent financiar, a-i controla toate cheltuielile, a acumula datorii şi a-l obliga pe celalalt să le plătească. 
- violenta verbala care presupune: a ţipa, a ridica vocea pentru intimidare, a se precipita, a utiliza un ton brusc şi autoritar, a folosi cuvinte grosolane, umilitoare.
- violența economică presupune că agresorul forţeaza dependenţa economică, controleaza banii / finanţele, contestă capacitatea victimei de a lucra, face in asa fel incat victima sa isi piarda locul de munca.


Fisiere în arhivă (2):

  • Stop Violentei
    • Stop Violentei.docx
    • Stop Violentei.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!