Studiu de caz

Extras din proiect Cum descarc?

In cazul lui Robert, serviciile sociale integrate constituie o necesitate. Acesta are probleme de sanatate psihica, de sustinerea unor relatii sanatoase, atat cu membrii familiei cat si cu iubita. Robert are un anturaj nepotrivit, cu un character infractional, inconjurat de alcool si etnobotanice, violentele sunt dese. 
Este foarte important ca in acest caz, acesta sa primeasca ajutor multidisciplinar, data fiind situatia lui. Managementul de caz este cel centrat pe problema deoarece se analizeaza cauzele comportamentului problematic si se incearca rezolvarea acestora, consider ca studiul de caz este unul unde s-au incercat trecerea in revista a tuturor problemelor si rezolvarea acestora prin interventia unei echipe multidisciplinare, dar si prin intermediul consilierului de probatiune care a apreciat punctual nevoile clientului si a ales potrivit programele .Prin munca tuturor specialistiilor implicati in caz, situatia lui Robert a inceput sa se imbunatateasca. 
Studiul de caz prezentat este un studiu care prezinta atat nevoile persoanei, cat si resursele, sunt trecuti factorii protectivi si factorii de risc. Este foarte important ca un studiu de caz sa fie bine dezvoltat si sa ofere detalii pentru a putea intelege cat mai profund situatia, pentru a intelege nevoile persoanelor trebuie sa intelegem situatia cu totul, cu trecutul persoanei, probleme familiale, probleme de interactiune cu grupul de egali, factori care pot consuce catre infractiune etc. 
Studiul de caz este bine prezentat, dar consider ca ar fi trebuit sa contina o structura mai bine definita si mai organizata. Consider ca informatiile sunt asezate intr-o ordine fireasca, dar in unele locuri consider ca informatia este asezata haotic. 
Studiu de caz 
Rezumat 
In studiul de caz este prezentat procesul de asistare al unui tanar in varsta de 28 de ani, diagnosticat cu schizofrenie la varsta de 15 ani si care este dependent de alcool si care a comis mai multe infractiuni, fiind condamnat pentru talharie , la sentinta de suspendare a executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada de suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe o perioada de 2 an si 6 luni , 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Robert ( numele este unul schimbat pentru pastrarea confidentialitatii), a fost repartizat la consilierul de probatiune Ana( nume schimbat) care a apreciat riscul de recidiva ca fiind unul ridicat date fiind problemele lui cu alcoolul. 
Informatii personale 
Nota: Toate numele au fost schimbate pentru pastrarea confidentialitati si protejarea persoanelor implicate 
Nume si prenume: Robert M
Varsta : 28 de ani 
Gen : masculin 
Religia : reformat


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu de caz.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!