Analiza Statistica a Ofertei si Cererii Turistice in Regiunea de Dezvoltare Neamt in Perioada 2000-2007

Cuprins proiect Cum descarc?

1 ANALIZA STATISTICA A OFERTEI SI CERERII TURISTICE IN REGIUNEA DE DEZVOLTARE NEAMT IN PERIOADA 2000-2007 2
1.1 Note metodologice 2
1.2 Analiza ofertei turistice in Regiunea Neamt in perioada 2000-2007 2
1.3 Analiza cererii turistice in Regiunea Neamt in perioada 2000-2007 6
1.4 Corelatia dintre oferta si cererea turistica 8


Extras din proiect Cum descarc?

Proiect:
STATISTICA IN TURISM:
1 ANALIZA STATISTICA A OFERTEI SI CERERII TURISTICE IN REGIUNEA DE DEZVOLTARE NEAMT IN PERIOADA
2000-2007
In ciuda dificultatilor apreciabile de ordin conceptual, metodologic si statistic care insotesc orice incercare de abordare a locului serviciilor in con!textul economiilor nationale contemporane, evidentele statistice care ne stau la indemana ilustreaza fara nici un echivoc ca importanta relativa a sectoru!lui de servicii in context national a continuat sa creasca in ultimele trei dece!nii, fapt reflectat in cresterea ponderii acestui sector atat in produsul intern brut, cat si in forta de munca activa in majoritatea economiilor nationale.
1.1.Note metodologice
Pentru capacitatea si activitatea de cazare turistica, datele provin din rapoartele statistice completate de persoanele juridice si fizice care au in proprietate sau administreaza structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica.
Pentru activitatea agentilor de turism privind actiunile turistice organizate, datele provin din rapoartele statistice completate de agentiile de turism si de catre directiile de protectie si asigurari sociale, oficiile de pensii, administratiile de tabere scolare, organizatiile sindicale si alte institutii care comercializeaza actiuni turistice.
Datele privind turismul international sunt furnizate de catre Ministerul Administratiei si Internelor - Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.
Activitatea de cazare turistica
Numarul turistilor cazati in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare turistica cuprinde toate persoanele (romani si straini) care calatoresc in afara localitatilor in care isi au domiciliu stabil, pentru o perioada mai mica de 12 luni si stau cel putin o noapte intr-o structura de primire turistica si in zone vizitate din tara; motivul principal al calatoriei este altul decat acela de a desfasura o activitate remunerata in locurile vizitate.
Innoptarea reprezinta fiecare noapte pentru care o persoana este inregistrata intr-o structura de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, indiferent daca fizic este prezenta sau nu in camera.
Inregistrarea turistului strain care este cazat intr-o structura de primire turistica cu functiuni de cazare turistica se face dupa tara sau zona geografica de resedinta a acestuia. Indicii de utilizare neta a capacitatii de cazare turistica in functiune se calculeaza prin raportarea numarului de innoptari realizate, la capacitatea de cazare turistica in functiune, din perioada respectiva.
Problema 1. 
1.2Analiza ofertei turistice in Regiunea NEAMT in perioada 2000-2007
Caracterizarea statistica a ofertei turistice presupune pe langa determinarea fortei de munca din activitatea turistica si analiza potentialului tehnico-material turistic si a. 
Din punct de vedere metodologic pentru capacitatea si activitatea de cazare turistica, datele provin din rapoartele statistice completate de persoanele juridice si fizice care au in proprietate sau administreaza structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica.
Prin structura de primire turistica cu functiuni de cazare turistica se intelege orice constructie sau amenajare, care furnizeaza in mod permanent sau sezonier serviciul de cazare si alte servicii specifice pentru turisti.
Nu se cuprind in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare turistica: structurile de primire folosite in exclusivitate de posesori sau chiriasi, pe o durata mai mare de un an, indiferent de clasificarea acestora; locuintele secundare ale populatiei, utilizate in scopuri turistice in mod exclusiv de posesorii acestora; caminele, internatele scolare pe perioada anului scolar, unitatile spitalicesti (cu exceptia sanatoriilor si a altor spatii similare ce practica in mod exclusiv activitati turistice); vagoanele dormitor; adaposturile si refugiile montane si similare; baracile si dormitoarele pentru muncitori, caminele de batrani si casele de copii.
In numarul structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare turistica sunt cuprinse structurile de primire turistica existente la 31 iulie din anul respectiv, fiind excluse cele a caror activitate a fost intrerupta pentru o perioada mai mare de timp, in vederea realizarii unor reparatii capitale sau pentru modificari importante ale capacitatii de cazare sau/si a categoriei de incadrare. 
Diversitatea unitatilor de primire turistica din punct de vedere al tipurilor de unitati de primire in Regiunea Neamt este variata formata din: 
- Hoteluri
- Hoteluri pentru tineret
- Hosteluri
- Hoteluri apartament
- Hanuri si moteluri din care:
- Moteluri
- Vile turistice
- Cabane de vanatoare
- Bungalouri
- Popasuri turistice
- Casute turistice
- Tabere de elevi si prescolari
- Pensiuni turistice urbane
- Pensiuni turistice rurale
- Pensiuni agroturistice
Din care in Neamt exista doar 9 tipuri: 
- Hoteluri
- Hoteluri pentru tineret
- Hosteluri
- Hoteluri apartament
- Hanuri 
- Moteluri
- Vile turistice
- Pensiuni turistice urbane


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Statistica a Ofertei si Cererii Turistice in Regiunea de Dezvoltare Neamt in Perioada 2000-2007.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!