Ancheta Statistica privind Gradul si Modalitatile de Utilizare a Internetului in Localitatile din Judetul Suceava

Cuprins proiect Cum descarc?

1. DEFINIREA TEMEI DE ERCETARE 3
2. CONSIDERATII METODOLOGICE 4
2.1. STABILIREA OBIECTIVELOR CERCETARII 4
2.2. IDENTIFICAREA IPOTEZELOR SI A VARIABILELOR STUDIULUI 4
2.3. DEFINIREA COLECTIVITATII CERCETATE, A UNITATII DE CERCETARE SI UNITATII DE SONDAJ 5
2.4. STABILIREA MARIMII COLECTIVITATII DE SELECTIE SI METODEI DE ESANTIONARE 5
2.5. CONSTRUCTIA CHESTIONARULUI 6
3. CHESTIONAR 7
4. ORGANIZAREA MODULUI DE DESFASURARE A ACTIVITATII PE TEREN 9
4.1. STABILIREA BUGETULUI IN FUNCTIE DE TIMP SI ACTIVITATI 9
5. VARIANTE DE PREZENTARE A DATELOR SI INTERPRETAREA LOR 10
5.1. GRAFICE 10
5.2. TABELE DE FRECVENTA 17
5.3. TABELE DE CORELATII 24
6. CONCLUZII 28
7. FISA DE SARCINI 29
8. DISCUTII 29
9. BIBLIOGRAFIE 30


Extras din proiect Cum descarc?

1. Definirea temei de cercetare
De ceva vreme se tot vorbeste despre Internet, despre posta electronica, despre informatii, despre baze de date accesate prin intermediul Internetului, despre kackerii care au "spart" coduri, despre scoli, institutii si intreprinderi conectate la Internet, despre oameni care vor sa fie conectati la Internet, sau despre persoane care sunt deja conectate, dau o gramada de bani pe un abonament la Internet si pe facturi telefonice incarcate.
Internetul este un fel de baza de date gigantica, raspandita la nivelul intregii lumi, in care poti gasi informatii si servicii de toate tipurile, accesibile de la orice calculator conectat la retea.De acasa sau de la serviciu, de la liceu sau de la facultate, pornind un calculator si formand doar un numar local de telefon ne putem conecta la cel mai mare sistem informatic din lume.
De fapt Internetul este o retea de retele. Prin intermediul calculatorului putem accesa ca utilizatori un alt calculator, numit remote computer (calculator de la distanta); acesta se poate afla la mii de kilometrii departare, insa, cu toate acestea, putem rula programe de pe el ca si cum s-ar afla in aceeasi incapere cu noi. Putem cauta biblioteci de programe oriunde in lume si putem sa luam de acolo tot felul de programe si sa le aducem in calculatorul nostru.Odata conectat la Internet, calculatorul devine o extensie a ceea ce apare ca un calculator gigant, un calculator cu ramuri pretutindeni in lume. In realitate, calculatorul cominica simultan cu un alt calculator sau cu milioane de calculatoare din lume. Zeci de mii de retele pretutindeni pe globul pamantesc se interconecteaza, schimband informatii intre ele; milioane de oameni folosesc acest sistem in fiecare zi.
Resursele pe care Internetul le ofera utilizatorului final sunt imense. Acestea se schimba chiar zilnic, asa cum si noile tehnologii informatice le iau locul celor vechi.
Istoria Internetului: Prin anii 1960, in cadrul Departamentului de Aparare din SUA a aparut si s-a dezvoltat reteaua ARPANET (Advanced Research Projects Agency NETwork). Reteaua era conceputa astfel incat, daca o parte din retea era distrusa, informatiile puteau sa fie transmise pe alte rute. In anul 1973 reteaua ARPANET a stabilit legaturi si cu calculatoarele din Anglia si Norvegia, devenind o retea internationala. Tot in aceasta perioada, in scopul unor schimburi de informatii stiintifice, au fost conectate si supercalculatoarele din universitatile si companiile mari. In 1977, la reteaua ARPANET s-a adaugat serviciul de posta electronica, iar in anul 1983 protocolul NCP (Network Control Protocol) a fost inlocuit cu protocolul TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) care permite interconectarea unor retele diferit, atat de tip LAN cat si de tip WAN. In anul 1983, din reteaua ARPANET s-a desprins reteaua militara Milnet. Parte care a ramas din ARPANET a fost destinata cercetarii si invatamantului. Ea a stat la baza retelei Internet astazi. La inceput s-au conectat la ea si celelalte retele comerciale si necomerciale care se dezvoltasera pana atunci. Incepand din 1990, reteaua obtinuta prin interconectarea mai multor retele de tipuri diferite a fost deschisa pentru toata lumea, atat pentru companiile comerciale si universitati, cat si pentru persoanele particulare care folosesc calculatoarele de acasa. Retelei i s-a adaugat noi servicii, ca de exemplu, serviciile de informare Gopher in 1991 si World Wide Web in 1992. In 1994, a fost lansat un nou protocol de retea Ipng (IP next generation) pentru transmisii de date, voce si imagini care asigura securitatea informatiei. Reteaua Internet s-a dezvloltat foarte rapid, ajungand ca in 1997 peste 134 de tari sa fie conectate la ea. Daca in 1983 erau conectate la retea doar 562 de calculatoare, in 1994 erau 221.700 calculatoare, iar in 1997 s-a ajuns la 16.146.000 de calculatoare.
Datorita Internetului utilizatorul are acces la urmatoarele servicii:
Comunicare. Utilizatorii pot comunica intre ei prin scris sau chiar prin vorbit. Pot trimite mesaje sau participa la dezbateri care ii intereseaza.
Informare. Utilizatorul are acces la fisierele cu informatii stocate pe serverele din retea (informatii despre arta, galerii, muzee )
Transfer de fisiere. Utilizatorul poate copia pe calculator fisiere de pe alte calculatoare. Aceste fisiere pot contine programe pentru jocuri, muzica, pentru utilizarea mai eficienta a Internetului; copierea facandu-se gratuit sau contra cost.
Acces la distanta. Utilizatorul are acces la un alt calculator de la distanta si il poate utiliza ca pe propriul calculator.
Servicii comerciale. Utilizatorul poate folosi unele calculatoare din retea pentru a face cumparaturi, pentru a afla diferite informatii utile (orarul trenurilor, al avioanelor), pentru rezervarea biletelor, pentru a primi diverse sfaturi (economice, medicale )
Posta electronica. E-mail. Utilizatorul poate folosi reteaua Internet pentru a coresponda prin email-uri (scrisori electronice).
2. Stabilirea obiectivelor cercetarii
In elaborarea planului de cercetare un rol deosebit de important il are stabilirea obiectivelor cercetarii, care vor avea o influenza definitorie in alcatuirea concisa a chestionarului. Plecand de la aceasta ipoteza , au fost stabilite o serie de probleme concrete urmarite in cadrul cercetarii,cum ar fi:
-determinarea gradului de cunoastere a Internetului;
-stabilirea gradului de utilizare de catre oameni a Internetului;
-identificarea motivelor pentru care oamenii utilizeaza internetul;
-stabilirea varstei si pregatirii necesare pt accesarea internetului;
-identificarea aspectelor pozitive si negative a utilizarii internetului;
-determinarea frecventei de utilizare a internetului;
-identificarea opiniei oamenilor privitoare la calitatea serviciilor de Internet din localitate.
3. Identificarea ipotezelor si a variabilelor studiului
Obiectiv: Determinarea gradului de cunoastere a serviciilor oferente de catre Internet.
Ipoteza: Persoanele mai in varsta sunt mai putin familiarizate cu serviciile prestate de Internet insa persoanele mai tinere, inclusiv copii cunosc in mare masura si acceseaza frecvent serviciile oferite de Internet.
Variabila conceptuala: Gradul de cunoastere reprezinta masura in care o persoana cunoaste serviciile oferite, dupa localitatea de domiciliu si caracteristicile acestuia.
Variabila operationala: Gradul de cunoastere a serviciilor oferite de Internet catre abonati variaza de la necunoastere totala pana la o foarte buna cunoastere, cu variante intermediare.
Obiectiv: Cunoasterea opiniei abonatilor la Internet cu privire la calitatea serviciilor oferite.
Ipoteza: Serviciile oferite de Internet sunt destul de bune.
Variabila conceptuala: Calitatea unui serviciu exprima principalele caracteristici care confera satisfacerla unor nevoi la un grad de confort si usurinta marit fata de cele similare oferite de celelalte companii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ancheta Statistica privind Gradul si Modalitatile de Utilizare a Internetului in Localitatile din Judetul Suceava.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!