Proiect Demografie. Natalitate - Mortalitate in Judetul Vaslui

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS 2
INTRODUCERE 3
CAP. I - DEFINIREA NOTIUNILOR 4
I.1 Natalitatea populatiei 4
I.2. Mortalitatea populatiei 6
CAP. II - NATALITATE SI MORTALITATE IN JUDETUL VASLUI 8
CONCLUZII 16
BIBLIOGRAFIE 17


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Judetul Vaslui - straveche vatra de cultura si civilizatie romaneasca in care trecutul glorios de lupta este atestat prin numeroase marturii in piatra si bronz.
Meleagurile de legenda ale Vasluiului au fost si sunt un interesant punct de atractie turistica pentru toti acei care vor sa admire fermecatoarea priveliste a blandelor dealuri moldovene sau sa se intalneasca cu minunatii locuitori, descendenti demni ai plaiesilor lui Stefan.
Locurile si monumentele istorice si de arhitectura ale Vasluiului amintesc si glorifica in primul rand epoca de aur a lui Stefan cel Mare, personalitatea celui care a fost "cel dintai dintre principii lumii" si "marele imparat al romanimii".
Principalele trasee turistice care strabat teritoriul judetului au ca punct de plecare Vasluiul, resedinta judetului, oras invaluit in aura de legenda, unul din cele mai vechi targuri pe harta Moldovei.
Pamantul judetului pastreaza ascuns in sanul sau relicvele vietii de altadata, urmele unui trecut indepartat, pe care intamplarea sau cercetarea atenta si dirijata le scoate la lumina. Astfel, rezervatiile arheologice Valea Seaca, Prodana si Tabara din apropierea municipiului Barlad, Dealul Teilor-comuna Poienesti, au contribuit la inzestrarea muzeelor tarii si ale judetului.
Judetul Vaslui concentreaza insemnate monumente istorice, social-culturale si arhitectonice, care au dainuit peste veacuri, legate de viata si activitatea unor personalitati istorice. 
Prezenta lucrare contine doua capitole, primul intitulat - Definirea notiunilor (natalitate si mortalitate), iar al II - lea - Natalitate si mortalitate in Judetul Vaslui.
Primul capitol este structurat pe doua subcapitole: I.1 Natalitatea populatiei si I.2 Mortalitatea populatiei.
Am studiat ratele de natalitate si mortalitate din 1968 pana in 2004, incercand sa reliefez diferentele stabilite intre ani.
CAP. I - DEFINIREA NOTIUNILOR
I.1 Natalitatea populatiei
Natalitatea reprezinta multimea nascutilor vii intr-o anumita perioada, pe un anumit teritoriu delimitat.
Fertilitatea sau rezultatul ei natalitatea unei populatii sau subpopulatii caracterizeaza multimea nascutilor-vii in cadrul unei anumite colectivitati umane, bine delimitate de timp si in spatiu. Numarul de nasteri care se inregistreaza la o anumita populatie, intr-un an calendaristic depinde atat de factori demografici ca, de exemplu: efectivul si structura pe varste si sexe a unei populatii, numarul de cupluri conjugale, structura acestora pe varste, durata casatoriei, numarul de copii deja nascuti cat si de factori sociali si economici ai perioadei cum ar fi: conditiile de locuit, nivelul de educatie, cel al veniturilor, religia, obiceiurile si traditiile cu privire la dimensiunea familiei, etc.
Fecundintatea este un fenomen demografic care descrie capacitatea fiziologica de procreare sau de reproducere ce se manifesta in cadrul unei anumite populatii. 
Fertilitatea reprezinta masura performantei de reproducere a femeilor, barbatilor sau a cuplurilor conjugale exprimata statistic ca numar al nascutilor vii. Numarul maxim al fecunditatii unei femei este de aproximativ 20 de copii si el se atinge in practica doar in mod cu totul exceptional.
Opusul fecunditatii este sterilitatea.
Nascutul prematur reprezinta un copil nascut cu 4-8 saptamani inainte de terminarea perioadei de sarcina si care are o greutate mai mica de 2500 grame.
Nascutul-mort este un fat extras complet din corpul mamei dupa o perioada de gestatie de cel putin 28 de saptamani care nu prezinta niciun semn de viata.
Avortul reprezinta intreruprea cursului normal al sarcinii in primele sapte luni.
Dupa caracterul de intentionalitate poate fi de doua feluri:
- Avort spontan, care inseamna pierderea sarcinii independent de vointa mamei;
- Avort provocat reprezinta intreruperea artificiala a sarcinii prin diferite mijloace.
Din punct de vedere al respectarii legalitatii avorturile pot fi:
- Avorturi legale, permise de lege;
- Avorturi ilegale, interzise prin lege.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Demografie. Natalitate - Mortalitate in Judetul Vaslui.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!