Arhitectura spațiilor verzi din Municipiul București

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.3
Capitolul 1: Notiuni teoretice
1.1 Spatii verzi intraurbane.4
1.2 Clasificarea spatiilor verzi intraurbane.4
1.3 Sistemul de spatii verzi.6
1.4 Sistemul de spatii verzi urbane.6
1.5 Dimensionarea spatiilor verzi urbane.7
Capitolul 2: Principalele tipuri de spatii verzi urbane
2.1 Scuarurile.8
2.2 Parcurile.12
2.3 Gradinile.15
2.4 Plantatii de arbori pe aliniamente.16
Capitolul 3: Spatii verzi in municipiul Bucuresti
3.1 Spatii verzi publice.16
3.2 Spatii verzi semi-publice.17
3.3 Spatii verzi private.18
3.4 Artere cu plantatii deosebite.19
3.5 Parcuri, gradini, scuaruri.19
3.6 Spatiile verzi ca importanta in evolutia unui oras ecologic.22
Concluzii.24
Bibliografie.25


Extras din proiect Cum descarc?

Motto: “Un peisaj fara arbori nu poate fi considerat perfect. O tara 
fara arbori este lipsita de sperante” (MORLING, J.R., 1963)
Introducere
Adesea trecem grabiti pe strazi, printre spatiile plantate ale orasului, pe langa parcuri si scuaruri, aproape fara sa le privim. Poate indiferenti, poate absorbiti de treburi si grijile zilnice, cei mai multi dintre noi nu dam atentie copacilor si oazelor de verdeata. Poate si pentru ca intervine obisnuinta; stim ca sunt acolo, formeaza repere ale drumurilor noastre cotidiene si doar o modificare importanta o observam: aparitia in zona a unui loc de joaca pentru copii sau a unei fantani cu jocuri de apa, sau mai rau disparitia unor zone plantate si inlocuirea cu parcaje sau constructii, amputarea drastica a coroanelor arborilor stradali.
Dar sunt si perioade cand peisajul viu se face remarcat, trezind interesul si celor mai indiferenti. Cu bucurie sesizam ca a venit primavara si verdele frunzelor tinere si culorile florilor alunga cenusiul trist si dominant al spatiilor construite. Vara, din nou reintra in atentie haina verde a orasului: cautam cu asiduitate umbra arborilor si planuim evadari in parcuri si zone de agrement 
Dar oare cati concetateni de-ai nostri iubesc cu adevarat natura si sunt constienti ca spatiile verzi aduc foarte multe beneficii locuitorilor din zona lor? 
Fie ca sunt publice, fie private, spatiile verzi fac parte din cadrul nostru de viata, sunt un atribut al gradului de civilizatie. Masura in care sunt bine proiectate, de la scara teritoriala si urbana pana la cea locala, punctuala, dar si priceperea cu care sunt infiintate, ingrijite, restaurate sau transformate fac ca diferitele categorii de peisaje sa-si exercite bine functiile ecologice, recreative, estetice, spre folosul nostru.
Capitolul 1: Notiuni teoretice
1.1 Spatii verzi intraurbane
Spatiile verzi din cadrul perimetrului construibil al oraselor constituie o categorie functionala , al carei specific este determinat, in primul rand, de cadrul construit cuprinzand dotari si amenajari corespunzatoare unor activitati cultural-educative, sportive sau recreative. Esenta amenajarii unui teritoriu, inclusiv a celui destinat spatiilor verzi consta in alegerea celui mai convenabil stil, care sa sugereze utilizarile cele mai adecvate si folosirea intregului sau potential.
Ameliorand factorii de mediu si armonizand peisajele artificiale cu cele naturale, spatiile verzi exercita o puternica influenta binefacatoare asupra starii de sanatate a oamenilor. Spatiile verzi reprezinta ambianta in care tiparele de viata umana se coreleaza cu elementele naturale sau artificiale ale acestora ceea ce stimuleaza sentimentul trairii sociale, intelectuale, afective si emotive.
Prin functiile pe care le indeplinesc si influentele profunde asupra unor componente ale spatiului urban, spatiile verzi urbane au o importanta deosebita in dezvoltarea si mentinerea echilibrului fizic si psihic al omului. Alaturi de ansamblurile de locuit, zonele comerciale si sociale sau cele de transport- spatiile verzi constituie un echipament social indispensabil.


Fisiere în arhivă (1):

  • Arhitectura Spatiilor Verzi din Municipiul Bucuresti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!