Capitala Romaniei Bucuresti

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Date Generale despre Municipiul Bucuresti
1.1. Scurta prezentare a orasului 
Scurta prezentare a regiunii - date geografice, geologice 
Municipiul Bucuresti este situat in partea sudica a Romaniei, in Valahia, la 44?24'49'' latitudine nordica si 26?05'48''longitudine estica. 
Orasul Bucuresti reprezinta centrul politic, economic si cultural al tarii si aici locuieste aproximativ 10% din populatia tarii. 
Municipiul Bucuresti este localizat la 60 km nord de Dunare, 100 km sud de Carpatii Orientali si 250 km vest de Marea Neagra. 
Inaltimea fata de nivelul Marii Negre este: 
- min. 56 m la statia de epurare a apelor uzate Glina; 
- max. 95 m pe bulevardul Iuliu Maniu si pe soseaua de centura. 
Suprafata Bucurestiului acopera 238 km2 reprezentand 0.8% din suprafata totala a Romaniei si este dezvoltata in proportie de 70% 
Orasul Bucuresti este format din 6 sectoare administrative 
Condtiile climaterice 
In Municipiul Bucuresti climatul continental guverneaza conditiile vremii. Vanturile dominante deriva din Est si Vest in partea sudica si din Nord si Nord Est in partea nordica. Cateodata, verile sunt extrem de calduroase, cu temperaturi de 35 - 400C, iar temperaturile in timpul iernii sunt uneori mai mici de -200C insotite de zapada si furtuni de zapada. 
Influenta maselor de aer din Vest si Sud sunt responsabile pentru toamnele lungi si calduroase, zilele blande de iarna sau primaverile timpurii. Bucurestiul sufera de un deficit de umiditate, care este partial compensat prin centura de lacuri din jurul orasului. 
Date demografice si asezari umane 
Aproximativ 89% din numarul total de locuitori apartinand Regiunii 8 sunt localizati in Bucuresti. 9% din populatia totala locuieste in zone rurale. Intre 2000 si 2004 a fost inregistrata o descrestere a populatiei cu 0.87% pe an. 
Serviciul de colectare este mai mult sau mai putin privatizat. Colectarea deseurilor menajere din gospodarii necesita o autorizatie de la municipalitate. Acesta include, pe langa obligatiile specifice si pretul care trebuie cerut gospodariilor. 
Pentru a controla competitia, la fiecare 5 ani serviciul va fi oferit spre licitatie de catre municipalitate. In prezent, pretul pe gospodarie este de 1,7 euro de persoana pe luna. 
1.2. Legislatia asupra managementului deseurlor - legislatia europeana, legislatia autohtona 
Legislatia asupra managementului deseurilor 
Acuratetea legilor stabileste sau incalca, dupa caz, politicile si performantele care tin de mediu. Legislatia confera cadrul necesar pentru atingerea unor obiective nascute din necesitati legate de mediu, implicatii socio-economice cat si alte aspecte. In general constientizarea de catre populatie asupra mediului inconjurator ramane alarmant de scazuta in majoritatea partilor lumii. 
Acest fenomen se manifesta chiar si in zonele unde populatia este foarte bine informata despre amploarea problemelor actuale de mediu. Fara o legislatie si previziuni incorporate in planurile de implementare, managementul deseurilor din Bucuresti sau chiar din orice parte a lumii nu ar mai avea nici o coeziune sau vreun sens, sau in cel mai bun caz politicile de mediu privitoare la deseuri care nu detin un cadru legal ar prezenta o putere limitata. 
Directivele Europene 
Previziunile de baza ce privesc managementul deseurilor municipale sunt incorporate in Directiva Cadru 75/442/EEC privitoare la deseuri, revizuita. Aceasta Directiva asigura structura de ansamblu pentru un regim al managementului deseurilor eficient din perspectiva Uniunii Europene. 
Se aplica urmatoarele 5 indatoriri ale Statelor Membre:
1) Incurajarea prevenirii si reducerii deseurilor, minimalizarea potentialelor stricaciuni prin tehnologii ecologice, cu tehnici noi de dispunere si promovarea unor bunuri (produse) mai blande cu mediul inconjurator din punct de vedere al poluarii;
2) Incurajarea recuperarii deseurilor, astfel: reciclare, reutilizare si recuperarea energiei; 
3) Asigurarea, mai presus de interesele personale, a integritatii sanatatii umane sau a oricarei parti a mediului inconjurator; 
4) Interzicerea aruncarii si a depozitarii necontrolate a deseurilor; 
5) Asigurarea unei retele integrate si adecvate de instalatii destinate deseurilor, utilizand cea mai buna tehnologie. 
Mai mult, Statele Membre trebuie sa autorizeze organele competente care au puterea sa emita premise pentru deseuri, sa adopte Planuri de Management al Deseurilor in functie de tipurile de deseuri si sa inspecteze instalatiilde de deseuri. 
Aceasta Directiva Cadru se rasfrange in alte Directive, care se preocupa cu diferite aspecte ale managementului deseurilor municipale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Capitala Romaniei Bucuresti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!