Fundamentarea și realizarea veniturilor bugetare la Primăria Iași

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I
Organizarea şi funcţionarea Primăriei Municipiului Iaşi 3
1.1. Scurt istoric 3
1.2. Obiectul de activitate 3
1.3. Organizarea internă 4
1.4. Funcţionaliatea instituţiei 5
1.5. Relaţiile Primăriei Municipiului Iaşi 11
1.6. Structura şi evoluţia veniturilor şi a cheltuielilor proprii la Primăria Municipiului Iaşi 15
Capitolul II
Constatarea, evidenţa şi controlul veniturilor bugetare. Urmărirea şi încasarea veniturilor bugetare 24
2.1. Constatarea materiei impozabile 24
2.2. Titluri de creanţă fiscală 25
2.3. Calcule şi fundamente privind veniturile la Primăria Municipiului Iaşi 26
2.4. Modalităţi de stingere a creanţelor bugetare 50
2.5. Executarea silită a creanţelor bugetare 51
Bibliografie 54


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI IAŞI
1.1. Scurt istoric
Actualul sediu al primăriei este fostul Palat Roznovanu, situat în inima Iaşului, în apropierea celor mai semnificative monumente ale oraşului. 
Pina in 1891 cind este vinduta statului,cladirea este resedinta a familiei Rosetti - Roznovanu, cea mai puternica si mai influenta familie in arena politica moldava a urbei. Fiind una din cele mai importante case ale Iasului in epoca, a gazduit numeroase personalitati si a fost martora unor evenimente istorice semnificative. În încăperea în care se află acum Cabinetul Primarului îşi avea biroul M.S. Regele Ferdinand, iar în actuala Sală de şedinţe a Consiliului Local s-a întrunit în 1918 Consiliul de Război al României. În deceniile 2-4 ale secolului nostru, Palatul cunoaşte din nou strălucirea vieţii mondene de altădată, pentru ca, din 1944 să devină sediul Comitetului Orăşenesc de Partid şi din 1970 sediul Primăriei Oraşului. După 1990 s-au perindat prin Sala Mare cele mai semnificative personalităţi ale vieţii politice româneşti, membrii ai Casei Regale, ambasadori şi reprezentanţi ai statelor din toate colţurile lumii.
Primăria ca o structură funcţională cu activitate permanentă este constituită din primar, viceprimar, secretar şi aparatul propriu al consiliului local şi duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii.
Primăria Municipiului Iaşi este organizată şi funcţionează ca autoritate a administraţiei publice locale. 
1.2. Obiectul de activitate
Strategia de dezvoltare a Municipiului Iaşi reuneşte funcţiile de planificare urbană cu cea de management urban prin accentuarea modului în care sectorul public poate promova obiectivele sale de dezvoltare strategică prin practici eficiente ale administraţiei publice locale, prin planificare urbană şi management proactiv al terenurilor şi prin furnizarea infrastructurii fizice şi a serviciilor sociale în colaborare cu sectorul privat.
Planificarea strategică reprezintă unul din instrumentele pe care comunităţile locale îl pot utiliza pentru a avea certitudinea că politicile şi programele prognozate corespund aşteptărilor cetăţenilor, necesităţilor de dezvoltare locală în strânsă corelaţie cu resursele locale disponibile, precum şi dacă acestea se limitează în restricţiile impuse de limitarea resurselor locale disponibile. 
Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia Dezvoltare Urbană şi Direcţia Tehnică a demarat numeroase proiecte care aduc un plus de valoare oraşului.
În perspectiva aderării României la U.E., Primăria Municipiului Iaşi doreşte să implementeze, în contextul legii, o serie de politici financiare pentru atragerea de investiţii interne şi externe, care să contribuie la dezvoltarea locală.
Funcţionarea normală a oraşului şi strategia de dezvoltare a acestuia în context metropolitan conduc spre următoarele obiective principale: 
- Dezvoltarea economică locală;
- Dezvoltarea infrastructurii;
- Îmbunătăţirea calităţii vietii;
- Dezvoltarea resurselor umane;
- Dezvoltarea cooperării teritoriale.
Aparatul propriu al Primăriei Municipiului Iaşi este organizat în conformitate cu dispoziţiile Legii nr.215/2001 privind administraţia publică locală.
1.3. Organizarea internă
Conducerea Primăriei Municipiului Iaşi este asigurată de:
- Personal de conducere:
- Primar: ec. ing. Gheorghe Nichita 
- Viceprimari: Constantin Adăscăliţei şi ing. Constantin Neculau
- Secretar: cons. jr. Lăcrămioara Vernica 
- Posturi din aparatul propriu P.M.I.:
- Director general
- Directori executivi
- Directori executivi adj.
- Şefi servicii
- Şefi birouri
- Personal de execuţie
Organigrama Primăriei Municipiului Iaşi este una piramidală, specifică unei structuri organizatorice de tip ierarhic - funcţional.
Organizarea este evidenţiată în documentele de formalizare a structurii organizatorice, respectiv Regulamentul de organizare şi funcţionare, organigrama şi fişele de post.


Fisiere în arhivă (1):

  • Fundamentarea si Realizarea Veniturilor Bugetare la Primaria Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!