Fundamentarea si Realizarea Veniturilor Bugetare la Primaria Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I
Organizarea si functionarea Primariei Municipiului Iasi 3
1.1. Scurt istoric 3
1.2. Obiectul de activitate 3
1.3. Organizarea interna 4
1.4. Functionaliatea institutiei 5
1.5. Relatiile Primariei Municipiului Iasi 11
1.6. Structura si evolutia veniturilor si a cheltuielilor proprii la Primaria Municipiului Iasi 15
Capitolul II
Constatarea, evidenta si controlul veniturilor bugetare. Urmarirea si incasarea veniturilor bugetare 24
2.1. Constatarea materiei impozabile 24
2.2. Titluri de creanta fiscala 25
2.3. Calcule si fundamente privind veniturile la Primaria Municipiului Iasi 26
2.4. Modalitati de stingere a creantelor bugetare 50
2.5. Executarea silita a creantelor bugetare 51
Bibliografie 54


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA PRIMARIEI MUNICIPIULUI IASI
1.1. Scurt istoric
Actualul sediu al primariei este fostul Palat Roznovanu, situat in inima Iasului, in apropierea celor mai semnificative monumente ale orasului. 
Pina in 1891 cind este vinduta statului,cladirea este resedinta a familiei Rosetti - Roznovanu, cea mai puternica si mai influenta familie in arena politica moldava a urbei. Fiind una din cele mai importante case ale Iasului in epoca, a gazduit numeroase personalitati si a fost martora unor evenimente istorice semnificative. In incaperea in care se afla acum Cabinetul Primarului isi avea biroul M.S. Regele Ferdinand, iar in actuala Sala de sedinte a Consiliului Local s-a intrunit in 1918 Consiliul de Razboi al Romaniei. In deceniile 2-4 ale secolului nostru, Palatul cunoaste din nou stralucirea vietii mondene de altadata, pentru ca, din 1944 sa devina sediul Comitetului Orasenesc de Partid si din 1970 sediul Primariei Orasului. Dupa 1990 s-au perindat prin Sala Mare cele mai semnificative personalitati ale vietii politice romanesti, membrii ai Casei Regale, ambasadori si reprezentanti ai statelor din toate colturile lumii.
Primaria ca o structura functionala cu activitate permanenta este constituita din primar, viceprimar, secretar si aparatul propriu al consiliului local si duce la indeplinire hotararile consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii.
Primaria Municipiului Iasi este organizata si functioneaza ca autoritate a administratiei publice locale. 
1.2. Obiectul de activitate
Strategia de dezvoltare a Municipiului Iasi reuneste functiile de planificare urbana cu cea de management urban prin accentuarea modului in care sectorul public poate promova obiectivele sale de dezvoltare strategica prin practici eficiente ale administratiei publice locale, prin planificare urbana si management proactiv al terenurilor si prin furnizarea infrastructurii fizice si a serviciilor sociale in colaborare cu sectorul privat.
Planificarea strategica reprezinta unul din instrumentele pe care comunitatile locale il pot utiliza pentru a avea certitudinea ca politicile si programele prognozate corespund asteptarilor cetatenilor, necesitatilor de dezvoltare locala in stransa corelatie cu resursele locale disponibile, precum si daca acestea se limiteaza in restrictiile impuse de limitarea resurselor locale disponibile. 
Primaria Municipiului Iasi, prin Directia Dezvoltare Urbana si Directia Tehnica a demarat numeroase proiecte care aduc un plus de valoare orasului.
In perspectiva aderarii Romaniei la U.E., Primaria Municipiului Iasi doreste sa implementeze, in contextul legii, o serie de politici financiare pentru atragerea de investitii interne si externe, care sa contribuie la dezvoltarea locala.
Functionarea normala a orasului si strategia de dezvoltare a acestuia in context metropolitan conduc spre urmatoarele obiective principale: 
- Dezvoltarea economica locala;
- Dezvoltarea infrastructurii;
- Imbunatatirea calitatii vietii;
- Dezvoltarea resurselor umane;
- Dezvoltarea cooperarii teritoriale.
Aparatul propriu al Primariei Municipiului Iasi este organizat in conformitate cu dispozitiile Legii nr.215/2001 privind administratia publica locala.
1.3. Organizarea interna
Conducerea Primariei Municipiului Iasi este asigurata de:
- Personal de conducere:
- Primar: ec. ing. Gheorghe Nichita 
- Viceprimari: Constantin Adascalitei si ing. Constantin Neculau
- Secretar: cons. jr. Lacramioara Vernica 
- Posturi din aparatul propriu P.M.I.:
- Director general
- Directori executivi
- Directori executivi adj.
- Sefi servicii
- Sefi birouri
- Personal de executie
Organigrama Primariei Municipiului Iasi este una piramidala, specifica unei structuri organizatorice de tip ierarhic - functional.
Organizarea este evidentiata in documentele de formalizare a structurii organizatorice, respectiv Regulamentul de organizare si functionare, organigrama si fisele de post.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea si Realizarea Veniturilor Bugetare la Primaria Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!