Instalații și echipamente pentru baruri

Proiect
9/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 15 în total
Mărime: 429.48KB (arhivat)
Publicat de: Voicu-Octav Nechita
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tudor Ene
UNIVERSITATEA "TRANSILVANIA" BRASOV FACULTATEA DE ALIMENTATIE SI TURISM

Extras din proiect

Barul este un local public(unitate de alimentaţie publică cu caracter recreativ-distractiv), destinat servirii băuturilor alcoolice şi nealcoolice, simple sau în amestec, a unui sortiment relativ restrâns de gustări şi produse de cofetărie-patiserie, precum şi a unor mărfuri nealimentare(tutun etc).

Având în vedere exigenţele de funcţionare şi de dotare a barurilor moderne, felul(destinaţia), mărimea, amplasarea şi tipul de clientelă vizat, ele reprezintă factori cruciali în analiza pe care un investitor şi firmele la care apelează pentru construcţie şi echipare o vor efectua înainte de a dimensiona întregul ansamblu de bar, şi de necesarul de echipamente şi dotari.

Amenajarea tehnologică a unui bar presupune abordarea a numeroase probleme: construcţia propiu-zisă, instalaţiile tehnice, fluxul tehnologic optim, dotarea cu mobilier, utilaje şi inventar pentru servire.

Pentru atingerea parametrilor maximi de funcţionare într-un bar este necesar să se prevadă instalaţii tehnice precum: instalaţia electrică, instalaţia de încălzire, instalaţiile frigorifice, instalaţiile sanitare, instalaţia de ventilare-condiţionare, instalaţia de sonorizare, etc.

Buna funcţionare a unui bar presupune, în afara unor amenajări tehnologice corespunzătoare(construcţii, instalaţii, funcţionalitate), şi asigurarea mobilierului, uitilajului, inventarului de lucru, specifice barului.

Dotările şi echipamentele obligatorii pentru orice bar, care vor fi amplasate la suprafaţă, în spatele blatului de servire, sunt: staţia de cafea(care cuprinde espressorul, filtrul şi alte accesorii pentru preparare şi servire), staţia de băuturi alcoolice şi nealcoolice, staţia de spălare(cu un număr de chiuvete) şi eventual staţia specială de spălat pahare.

Pe lângă serviciile de proiectare pentru locaţii de acest tip, alte firme aduc  pe piaţă o gamă largă de echipamente de bar: gama de maşini super-automate de cafea, destinate în special locaţiilor cu trafic mare, semi-automate pentru maşinile de cafea, storcătoarele de citrice, legume si fructe, blendere, spărgătoarele de gheaţă manule şi automate, sisteme profesionale de spălat pahare, mixer de băuturi, dozator de băuturi şi ciocolată, cappuccinator, dedurizator de apă, depozit de gheaţă, ş.a .

Pentru constituirea unui bar de succes si adaptarea acestuia la cerinţele şi normele corespunzătoare, avem nevoie de o sumedenie de instalaţii şi echipamente care ne facilitează munca, şi ne aduc rezultate pe masură. Printre acestea, se regăsesc:

- Storcător de fructe - cromat

- manual

- Mixer de băuturi

- Blender

- Granită-distribuitor

- Dozator de - băuturi

- ciocolată

- Espressor

- Filtru de cafea

- Percolator Fig. 1. Blender Philips

- Maşină de măcinat cafea

- Dedurizator de apă

- Cappuccinator

- Distribuitor de apă fierbinte

- Automat de cafea

- Maşină de spart gheaţa

- Depozit de gheaţă

- Aparat de spart gheaţa

- Centrifuge

- Maşini de spălat pahare

- Vitrină rece pentru sticle

- Back bar, ş.a Fig. 2. Maşină de spart gheaţa

Fig. 3. Espressor DeLonghi Fig. 4 Maşină de spălat pahare

Pe plan naţional:

- Compania Arctic

- Compania Electroargeş

Pe plan internaţional:

- Compania Philips

- Compania IFI

- Compania La Cimbali

Fig. 5. Bar profesional IFI

Conținut arhivă zip

  • Instalatii si Echipamente Pentru Baruri.ppt

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Perspectivele Dezvoltării Turismului Montan în Contextul Dezvoltării Durabile

MOTIVAŢIA LUCRĂRII Importanţa zonei montane în cererea de vacanţe, a generat preocupări ale specialiştilor în scopul exploatării pentru turism a...

Instalații și echipamente pentru bar sportiv

1.Introducere Intr-un bar sportiv te atrage atmosfera. E placut sa te afli intr-un loc unde toata lumea se simte bine, unde simti ca invingi...

Contribuții privind asigurarea calității în serviciile bancare din România

Introducere 16 CAPITOLUL 1 – PREOCUPARI ACTUALE PRIVIND ASIGURAREA CALITATII PRODUSELOR SI SERVICIILOR ÎN UNIUNEA EUROPEANA SI LA NIVEL...

Tehnici de promovare și stimulare a vânzărilor produselor tehnico-comerciale pe piața națională

1. PROMOVAREA SI STIMULAREA VINZARILOR-LOCUL SI IMPORTANTA LOR IN ECONOMIA MODERNA 1.1 NOŢIUNEA SI CONŢINUTUL POLITICII DE PROMOVARE Marketingul...

Modalități de promovare a potențialului turistic din Județul Vâlcea - studiu de caz - Stațiunea Călimănești-Căciulata

INTRODUCERE Cu toate că majoritatea specialiştilor consideră turismul un fenomen specific perioadei contemporane, acesta s-a conturat la sfârşitul...

Diversificarea serviciilor turistice în stațiunea Poiana Brașov

INTRODUCERE Turismul reprezintă un fenomen economico – social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii. Prin caracterul...

Metodologii manageriale - SC Nova Pan SRL

Cap I. Caracteristici tipologice ale firmei şi intrări de resurse materiale 1. Obiectul de activitate Obiectul de activitate al societăţii este...

Proiect amenajări turistice integrate

INTRODUCERE Peisajul turistic al litoralului Mării Negre îşi găseşte rar echivalent în lungul coastelor continentului European, fiind de o...

Ai nevoie de altceva?