Monografie Primaria Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

o Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi
o Notiuni de baza ale Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi
o Organizarea si functionarea Directiei Generale Finante Publice Iasi
o Scurt istoric. Evolutie institutionala
o Locul in sistemul administratiei publice
o Obiect de activitate
o Organigrama
o Relatii functionale interne si externe
o Cariera functionarilor publici si desfasurarea raporturilor
o Chestionar privind aplicarea in practica a principiilor generale si specific ale stiintei administratiei
2.1 Activitatea din cadrul Biroului Executare Amenzi Persoane Fizice
o Cheltuieli efectuate de institutia publica si eficienta acestora
o Cheltuieli efectuate. Sursele finantarii
o Compartimentul executare amenzi persoane fizice
o Intrarea documentelor si repartizarea acestora pe dosare fiscale.
o Transferul dosarului fiscal in cazul schimbarii sediului
o Eliberarea adeverintelor sau a certificatelor solicitate de contribuabili, prevazuta de reglementarile in vigoare
o Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

o Directia Generala a Finantelor Publice Iasi
o Notiuni de baza ale DGFP Iasi
Statul efectueaza o serie de cheltuieli cu realizarea unor bunuri si servicii de care beneficiaza intreaga populatie, fara plata. Pentru efectuarea acestor cheltuieli, statul trebuie sa gaseasca sursele de venit, respectiv mijloacele prin care sa obtina banii necesari pentru efectuarea lor. Aceste surse de venit sunt reprezentate de impozitele percepute pe veniturile sau averea persoanelor fizice sau juridice(societati comerciale, regii autonome, institutii etc.). Fiecarui moment de dezvoltare al societatii ii carespunde unui anumit nivel al impozitelor, nivel care se schimba pe masura acestei dezvoltari. Specific evolutiei impozitelor in perioada postbelica este tendinta cresterii lor in marime absoluta si relativa. Sporirea volumului impozitelor s-a realizat prin cresterea numarului platilor, cresterea volumului materiei impozabile, precum si prin majorarea cotelor de impunere . Astfel, in tarile dezvoltate, impozitele si taxele procura intre opt si noua zecimi din totalul resurselor financiare ale statului . In tarile in curs de dezvoltare, procurarea impozitelor si taxelor cunoaste diferente mai mari in totalul resurselor financiare, variind intre cinci si noua zecimi. Deci stabilirea(introducerea), administrarea si folosirea veniturilor din impozite reprezinta o problema foarte importanta, bine reglementata prin insasi Constitutia Romaniei.
Viitorul oricarui stat modern este de neconceput fara un sistem fiscal performant prin randament si suportabilitate din partea contribuabililor. Starea prezenta de prosperitate a unui stat contemporan este dependenta, in mare masura, de istoria propriului sistem fiscal, de felul in care acesta a fost conceput si a functionat. Ceea ce deosebeste o tara aflata in progres de una aflata in declin este, in buna masura, preferinta aratata construirii viitorului. Aceasta preferinta se masoara prin impozite, imprumuturi si rata dobanzii.
Sistemul fiscal, in general, este rezultatul, istoriceste vorbind, aparitiei si inmultirii trebuintelor publice ale comunitatilor umane. El s-a cristalizat concomitent cu cristalizarea elementelor statale in istorie. De aceea, finantele unui stat, ca si sistemul sau fiscal sunt in cea mai stransa legatura cu situatia politica, sociala si economica, intre regimul politic si finante existand o puternica interdependenta. Sistemul fiscal apare ca un rezultat istoric al mediului social, politic si economic dintr-un stat.
Din categoria institutiilor financiare specializate fac parte : Ministerul Finantelor Publice, bancile, societatile de asigurari si reasigurari. Problematica asezarii si perceperii veniturilor fiscale de la persoane fizice presupune observarea, abordarea principalelor institutii implicate in acest domeniu si anume Ministerul Finantelor Publice cu unitatile financiare ale acestuia in teritoriu. Ministerul Finantelor Publice functioneaza in baza cadrului legal si aplica strategia si planul de guvernare in domeniul finantelor publice.
Aparatul fiscal al Ministerului Finantelor Publice cuprinde, ca o componenta de baza a sa, si organele financiare teritoriale. Structura organizatorica a acestor organe cuprinde Directiile Generale ale Finantelor Publice judetene, administratiile financiare ale municipiilor, oraselor si comunelor. 
Aceste organe acopera, prin activitatea lor, intreg teritoriul tarii si asigura atributii cu caracter fiscal in toate localitatile: municipii, orase si comune. Ca statut juridic, organele financiare teritoriale sunt institutii ale administratiei publice, cu administratie si gestiune proprie de institutie. Activitatea lor, ca organe fiscale financiare, imbraca mai multe forme, ce se diferentiaza in mod corespunzator, in functie de nivelul la care isi desfasoara activitatea. In ceea ce priveste atributiile de natura fiscala, ele sunt realizate atat la sediul organelor financiare, prin compartimentele de resort ale acestora, cat si prin controalele efectuate la sediul agentilor economici si al contribuabililor platitori de impozite si taxe.
Directia Generala a Finantelor Publice este unitate teritoriala a Ministerului Finantelor Publice, prin care se realizeaza, in mod unitar, strategia si programul Guvernului in domeniul finantelor publice si se aplica politica fiscala a statului. Coordonarea la nivel central este asigurata de secretarul general al ministerului si de un secretar de stat, desemnat de ministrul finantelor publice. Directia Generala a Finantelor Publice isi desfasoara activitatea la nivelul fiecarui judet in baza legilor, ordonantelor guvernului, ordinelor si instructiunilor elaborate de Ministerului Finantelor Publice avand in componenta Directia metodologie si administrarea veniturilor statului, Directia trezorerie si contabilitate publica, Directia controlului fiscal, Garda financiara, Directia servicii interne, Servicii independente si in subordine administratiile finantelor publice municipale, orasenesti, si comunale. Directia Generala a Finantelor Publice Iasi este institutie publica - unitate teritoriala a Ministerului Economiei si Finantelor , prin care se realizeaza, in mod unitar, strategia si programul Guvernului in domeniul finantelor publice si se aplica politica fiscala a statului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Primaria Iasi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!