Organizarea Gestiunii Financiare la o Institutie Publica din Domeniul Administratiei Publice

Cuprins proiect Cum descarc?

I. ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA PRIMARIEI MUNICIPIULUI FALTICENI 3
I.1.Scurt istoric 3
I.2 Obiectul de activitate 5
I.3. Organizarea aparatului propriu de specialitate din cadrul Consiliului Local al municipiului Falticeni. 5
I.4.Raspunderi si competente 8
I.5 Fluxul informational intre compartimente 15
I.6. Relatiile cu exteriorul ale Primariei Municipiului Falticeni cu exteriorul 17
II. CALCULUL SI FUNDAMENTAREA VENITURILOR SI CHELTUIELILOR LA PRIMARIA MUNICIPIULUI FALTICENI 20
II.1.Clasificatia bugetara. Realizarea bugetelor locale 20
II.2. Fundamentarea si calculul bugetului de venituri 22
II.3. Fundamentarea si calculul bugetului de cheltuieli 38
III. FINANTAREA INSTITUTIILOR PUBLICE 53
III.1 Surse de finantare 53
III.2 Metode,tehnici si proceduri privind fundamentarea indicalorilor de cheltuieli in bugetele publice 55
III.3 Niveluri de pozitionare ale implicatiilor institutionale in fundamentarea cheltuielilor bugetare 57
III.4. Fluxuri informationale privind finantarea din bugetele locale 59
IV. ORGANIZAREA EVALUARII PRIVIND GESTIUNEA FINANCIARA LA INSTITUTII PUBLICE 60
IV.1 .Organizarea contabilitatii institutiilor 60
IV.2.Documentele justificative ale evidentei bugetare 61
IV.3 Evidenta contabila 63
IV.4 Evidenta tehnic- operativa 69
IV.5. Organizarea atributelor privind gestiunea financiara 71
BIBLIOGRAFIE: 79
ANEXE 80


Extras din proiect Cum descarc?

I.1.Scurt istoric
Primele referiri atestate documentar despre asezarea de astazi dateaza din secolul al XIII-lea. Viitorul targ s-a constituit din satele existente in epoca si a devenit notoriu prin Iarmarocul de Sf. Ilie care, dupa cel de la Leipzig, era una dintre cele mai cunoscute rascruci comerciale din Europa.
Atestarea oficiala ca asezare urbana si dezvoltarea moderna ulterioara a municipiului Falticeni isi au sursa in aportul economic definitoriu al comunitatii evreilor. La jumatatea secolului al XIX-lea localitatea avea peste 10.000 locuitori, 4 scoli particulare, o scoala publica, mai multe tipografii unde se tipareau gazete si reviste locale sau zonale. Localitatea s-a remarcat dintotdeauna prin personalitatile de nivel national sau mondial nascute aici sau care, prin natura lucrurilor, s-au stabilit pe aceste meleaguri: scriitorii Ion Creanga, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis, E. Lovinescu, Horia Lovinescu, Vasile Lovinescu, Monica Lovinescu, Nicu Gane, folcloristul Artur Gorovei, Mihai Bacescu, Eliot Sorel, Vintila-Ioan Siadbei, Sofia Ionescu-Ogrezeanu - si lista continua. Remarcand vocatia creatoare a oamenilor acestor locuri si numarul mare de personalitati nascute aici, George Calinescu situa Falticenii, in 1939, imediat dupa Bucuresti si Iasi
Pana in anul 1989 municipiul Falticeni a avut o economie puternica, reprezentata prin unitati industriale din ramurile textila, chimica, prelucrarea si industrializarea lemnului, confectii, tricotaje, alimentara, sticlarie-menaj, precum si unitati de prestari servicii si constructii civile. La sfarsitul anului 2002 in Municipiul Falticeni erau inregistrati 1.623 agenti economici. Ponderea cea mai mare o detine sectorul comercial (comert cu ridicata si cu amanuntul) cu 1239 agenti economici, reprezentand peste 76 % din total. In ordinea descrescatoare a numarului operatorilor de piata, serviciile si turismul detin o pondere de 16,9%, sectorul industrial 5%, constructiile si agricultura avand o pondere relativ egala, de 0,8%. Societatile de tip SRL domina piata operatorilor cu 720 unitati (44,3% din total) cu obiect preponderent de activitate in sfera comerciala si a serviciilor urmate de asociatiile familiale (22,1% din total). Exista un numar mare de comercianti / operatori de piata - persoane fizice: (476) cu activitati liberale in domeniul comercial si al serviciilor, dar si in industrie si constructii. Acestia au o pondere de aproximativ 29,3% in totalul operatorilor de piata. Societatile comerciale pe actiuni au o pondere de 1,6% din total, aproximativ in numar egal pe toate sectoarele economice fiind din categoria intreprinderilor mari si mijlocii.
Subramurile industriale existente in Falticeni: 
? industria chimica (produse chimice, farmaceutice, vopseluri, detergenti si produse de intretinere, articole din material plastic); 
? industria bauturilor (bauturi alcoolice distilate si nealcoolice); 
? industria usoara - confectii (articole de imbracaminte si accesorii), textile si tricotaje (pregatirea fibrelor si filarea in fire de in, canepa, iuta si tip in, confectii din materiale textile); 
? industria lemnului (prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnului, productia de mobilier); 
? tipografii; 
? industria alimentara (fabricarea produselor de panificatie si patiserie, produse pe baza de carne, fabricarea produselor lactate si a branzeturilor, prelucrarea si conservarea legumelor si fructelor, prelucrarea si conservarea pestelui si produselor din peste).
Industria reprezenta activitatea de baza a orasului, numarul de salariati care lucrau in aceasta ramura depasind la inceputul anului 1997 un procent de 65,5% din totalul de salariati. Datele centralizate in tabelele 1 si 2 sunt elocvente pentru ceea ce mai exista in prezent. Cifra de afaceri realizata in industrie la sfarsitul anului 2002 a fost de 646.592 milioane lei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Gestiunii Financiare la o Institutie Publica din Domeniul Administratiei Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!