Organizarea în Cadrul unui Restaurant

Cuprins proiect

Argument
Capitolul I. Serviciul de alimentatie si importanta acestuia 4
1.1 Tipuri de restaurante 5
1.2 Restaurantele cu caracter social 6
1.3 Restaurantele cu vocatie comerciala 6
1.4 Restaurantele specializate 7
Capitolul II. Importanta crearii ambiantei in salonul restaurantului 8
2.1 Rolul amenajarii tehnologice si estetice a salonului restaurantului 8
2.2 Amenajarea interioara a salonului restaurantului 9
2.3 Estetica exterioara a cladirii restaurantului 12
Capitolul III. Principii de ergonomie aplicabile in restaurante 16
3.1 Importanta aplicarii principiilor in restaurante 16
3.2 Imbunatatirea procesului de munca din restaurante pe baza principiilor
de ergonomie 18
Capitolul IV. Studii de caz privind modalitatiile de amenajare a spatiilor 20
Restaurantelor: Restaurant Targu-Mures
Restaurant Olive Garden-Bucuresti
Concluzii
Bibliografie
Anexe


Extras din proiect

ARGUMENT
Alimentatia sta la baza vietii si constituie un factor cu actiune permanenta, care determina desfasurarea proceselor metabolice, hrana fiind izvorul si regulatorul proceselor de schimb; se realizeaza prin consumarea zilnica a unor cantitati variate de alimente si produse alimentare, culinare sau de patiserie-cofetarie.
Cantitatea de alimente si preparate ingerate, care satisfac cantitativ si calitativ cerintele nutritive si energetice ale organismului uman pe o perioada de 24 de ore, reprezinta necesarul alimentar.
• Intocmirea meniurilor trebuie sa aiba la baza urmatoarele principii :
• asigurarea prin meniuri a necesruli fiziologic;
• asocierea corecta a alimentelor si a preparatelor in structura meniurilor;
• ordonatarea rationala a preparatelor in structura meniurilor;
• ordonarea rationala a preparatelor in meniu si asocierea corespunzatoare cu bauturi;
• asigurarea cerintelor privind varietatea, sezonalitatea si puterea de satietate a meniurilor.
Nivelul caloric al meniului reprezinta numarul de calorii (cal) la componentelor din structura meniului.
Alimentatia corecta a omului sanatos trebuie alcatuita prin asocierea mai multor alimente ,pentru satisfacerea necesarului nutritiv zilnic.Alimentele sunt grupate, din punct de vedere nutritiv,in 7 grupe.Proportiile considerate optime pentru fiecare grupa sunt urmatoarele :
Alimentele care se gasesc permanent in hrana omului trebuie incadrate in meniu sub forma variata,iar modul de preparare sa difere de la o zi la alta 
Pentru alimentele a caror ratii zilnice sut insuficiente pentru a putea constitui o portie de mancare, ea va tine seama de valoarea ratiei saptamanale si de forma de preparare culinara a produselor respective (gustare, garnitura, preparat de baza etc.)
Ordonarea preparatelor in meniu se poate face in functie de gust, valoarea nutritive si efectul asupra digestiei. In alcatuirea meniului, ordonarea preparatelor in functie de gust se face astfel: initial amar sau acid, apoi sarat, in final, dulce.
Capitolul I. Serviciul de alimentatie si importanta acestuia
Serviciul de alimentatie(restauratie) constituie o componenta de baza a produsului turistic,valorificarea acestuia putand fii facuta atat ca produs individual,cat si in asociere cu serviciile de cazare in sistem:pensiune completa sau demipensiune. Serviciul de alimentatie are ca scop satisfacerea trebuintelor de hrana ale turistilor,dar si a unor nevoi de recreere,divertisment si dupa caz,celor de afaceri.Alimentatia reprezinta un serviciu turistic de baza,calitate oferita de: 
* functiile pe care le are ;
* ponderea importanta in structura cheltuielilor de vacanta ; 
* timpul alocat de turisti acesteia.
In consecinta continutul si calitatea serviciilor de alimentatie isi pun amprenta asupra calitatii si atractivitatii produsului turistic,cu efecte directe asupra dimensiunilor si structurii circulatiei turistice. In organizarea si proiectarea activitatii de alimentatie trebuie avute in vedere o serie de particularitati ale acesteia :
* sa fie prezenta in toate momentele importamte ale consumului turistic (puncte de imbarcare,mijloace de transport,locuri de destinatie sau sejur,puncte de agrement) pentru a putea raspunde unei palete largi de trebuinte. Acesta presupune adaptarea activitatii(varietatea sortimentala,program,structura serviciilor)la locul si momentul oferirii prestatiilor. 
* sa asigure o diversitate structurala atat a preparatelor,cat si a serviciilor oferite pentru a raspunde cat mai bine diferitelor trebuinte. Aceasta presupune existenta unei varietati de tipuri de unitati in concordanta cu cerintele foarte diferite ale clientului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Organizarea in Cadrul unui Restaurant.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!