Organizarea si Functionarea Consiliului Judetean Neamt

Extras din proiect Cum descarc?

1.1.Scurt istoric 
Judetul Neamt se afla in nord-estul Romaniei, la limita dintre Carpatii Orientali si Podisul Moldovei. Conform Legii nr. 5 din 6 septembrie 1950, zona Neamt a apartinut de raionul Bacau. Odata cu Legea 55/1968 se revine la organizarea administrativ-teritoriala traditionala romaneasca (judet, municipii, orase, comune, sate) si se infiinteaza astfel judetul Neamt asa cum este el astazi.
Organizarea administrativ-teritoriala insumeaza 421 localitati, cuprinzand doua municipii (Piatra Neamt, care este si resedinta de judet si Roman), trei orase (Bicaz, Roznov si Targu Neamt), 78 de comune si 339 de sate (prin promulgarea Legii 407 din 17.10.2003 s-a infiintat comuna Ghindaoani, prin reorganizarea comunei Baltatesti, prin Legea 408 din 17.10.2003 comuna Roznov a fost declarat oras iar prin Legea nr. 84 din 5.04.2004 comuna Brusturi-Draganesti i s-a atribuit denumirea Brusturi si s-au infiintat 3 noi comune).
Consiliul Judetean este autoritatea administratiei publice pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale si orasenesti, in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean.
Consiliul Judetean Neamt este declarat ca fiind legal constituit prin Hot. Nr. 66 din 21.06.2008 "Consiliul Judetean Neamt; constatand ca au fost validate mandatele si s-a depus juramantul; avand in vedere prevederile art.34, coroborate cu cele ale art. 90 din Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pe cele ale art.8 alin.(6) din Regulamentul-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale, aprobat prin Ordonanta Guvernului nr.35/2002, cu modificarile si completarile ulterioare; Hotaraste: Art.unic: se declara ca legal constituit Consiliul Judetean Neamt." 
Completarea Consiliului Judetean se face in conformitate cu prevederile art.32-34 si art. 89(3) din Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art.6-8 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare.
CJ isi exercita autoritatea si asupra institutiilor care sunt organizate si functioneaza in subordinea sa, dar si in domeniile sanatatii, invatamantului si culturii, in limitele competentelor conferite de lege.
Presedintele acorda, prin aparatul propriu si serviciile de specialitate ale Consiliului Judetean, sprijin si consultanta tehnica si juridica pentru autoritatile administratiei publice locale, comunale si orasenesti la cererea acestora. 
Tot prin intermediul aparatului propriu se asigura controlul in domeniile de activitate prevazute de lege, cum sunt: urbanismul, investitiile, stare civila, autoritate tutelara etc.
Consiliul Judetean Neamt este autoritatea administratiei publice judetene, compus din 35 de consilieri alesi prin vot universal egal, direct, secret si liber exprimat, in conditiile stabilite de legislatia privind alegerile locale.
1.2.Locul in sistemul administratiei publice
ART. 87
(1) Consiliul judetean este autoritatea administratiei publice locale, constituita la nivel judetean pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale, orasenesti si municipale, in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean
(2) Consiliul judetean este compus din consilieri judeteni, alesi prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat, in conditiile legii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Functionarea Consiliului Judetean Neamt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!