Particularitati ale Procesului de Conducere in Administratia Publica

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 
Capitolul I. Conducerea in administratia publica 
I.1. Notiunea de conducere 
I.2. Acceptiuni ale notiunii de conducere 
I.2.1. Functia de conducere 
I.2.2. Functionarul de conducere 
I.2.3. Stiinta conducerii 
I.3. Sarcinile de conducere 
Capitolul II. Principii specifice conducerii in administratia publica 
II.1. Importanta principiilor 
II.2. Principiul conducerii unitare 
II.3. Principiul conducerii autonome 
II.4. Principiul perfectionarii continue 
II.5. Principiul administrarii eficiente 
II.6. Principiul legalitatii 
Capitolul III. Particularitati ale procesului de conducere 
III.1. Consideratii generale 
III.2. Interesul public 
III.3. Puterea publica 
III.4. Serviciul public 
Capitolul IV. Functiile procesului de conducere
in administratia publica 
IV.1. Consideratii generale 
IV.2. Functia de previziune 
IV.2.1 Obiective 
IV.2.2 Prognoze 
IV.2.3 Planuri 
IV.2.4 Programe 
IV. 3.Functia de organizare coordonare 
IV.3.1. Notiuni generale. Definitie 
IV.3.2.Organizarea 
IV.3.3.Coordonarea 
IV.4. Functia de administrare 
IV.4.1. Notiuni generale. Definitie 
IV.4.2. Dimensiunea materiala, patrimoniala
IV.4.3. Dimensiunea umana 
IV.4.4. Dimensiunea financiara 
IV.4.5. Dimensiunea informationala 
IV.5. Functia de motivare 
IV.5.1. Definitie.Clasificare. 
IV.5.2. Caracteristici ale motivarii 
IV.5.3. Formele de motivare 
IV.55. Obiectivele motivarii 
IV.5.6. Etapele realizarii obiectivelor 
IV.6. Functia de control-evaluare 
IV.6.1.Notiuni generale. Definitie 
IV.6.2. Etapele functiei de control-evaluare 
IV.6.3. Cerintele functiei de control 
IV.6.4. Modalitati de control 
IV.6.5. Evaluarea resurselor 
IV.6.6. Etapele evaluarii 
Concluzii 
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In prezenta lucrare mi-am propus sa dezbat particularitatile procesului de conducere in administratia publica, pentru o mai buna intelegere a acestuia.
Procesul de conducere in administratia publica, ca manifestare exterioara a unui macrosistem, poate fi sesizat destul de usor. Intr-adevar, oricine poate observa existenta diferitelor organisme ale statului care indeplinesc activitati necesare societatii si constau in executarea diferitelor dispozitii ale legii. Acesta este insa aspectul exterior al administratiei publice, al procesului de conducere.
Observand numai aspectul exterior al procesului de conducere al Administratiei, fara sa avem cunostinte despre particularitatile si estenta lui, am putea crede ca este vorba de o activitate pur de conducere in baza legii, iar cei care conduc nu stiu decat sa dirijeze in cadrul procesului de conducere, iar pentru munca de conducere ar mai fi nevoie de un oarecare talent organizatoric si o anumita experienta.
In realitate insa, procesul de conducere in administratia publica, ca orice alt fenomen, are particularitatile sale, esenta sa, legalitatile sale care nu pot fi decoperite decat printr-o aprofundata si multilaterala cercetare stiintifica. 
Procesul de conducere in administratia publica, cu particularitatile si legitatile lui, a fost abordat din momentul in care, in esenta sociala si-au facut aparitia aspectele organizatorice si functionale ale administratiei publice
In acest scop, in lucrarea de fata, am facut o cercetare stiintifica, pe baza cercetarilor scriitorilor din literatura romana de specialitate care au abordat acest subiect.
Procesul de conducere are un caracter complex si reprezinta ansamblul actiunilor de organizare, antrenare si controlare a personalului, actiuni exercitate de catre sistemul de conducere in vederea stabilirii si realizarii obiectivelor. 
Intelegerea procesului de conducere presupune cunoasterea unor aspecte caracteristice, pentru a permite prezentarea cadrului general in care se deruleaza procesele de conducere din administratia publica din Romania. 
In acest sens, am abordat specificitatile acestui fenomen, interesul public, serviciul public, puterea publica si principiile caracteristice care stau la baza acestuia.
Procesul de conducere se deruleaza pe faze si are un caracter ciclic. Identificarea si delimitarea functiilor lui prezinta o mare importata teoretica si practica pentru intelegerea aprofundata a procesului de conducere, deoarece ansamblul integrat al functiilor defineste continutul procesului de conducere.
CAPITOLUL I. CONDUCEREA IN ADMINISTRATIA PUBLICA
I.1. Notiunea de conducere.
Conducerea constituie una din cele cinci functii principale ale Administratiei. In activitatea exerioara a institutiilor din Administratie, a conduce inseamna a calauzi, a indruma, a dirija actiunile in coformitate cu dispozitiile din actele normative. In activitatea interna a institutiilor administrative a conduce inseamna a pune in miscare, a face sa functioneze prevederea si organizarea efectuata, a dirija activitatea aparatului lor, precum si activitatiile de coordonare si control.
Conducerea are ca sarcina punerea in valoare a potentialului uman, constituirea si organizarea colectivelor de actiune, reglarea raporturilor reciproce dintre functionari si crearea conditiilor de lucru rationale si eficiente in institutii. Indatoririle ce revin conducerii in Administratia Statului sunt alcatuite din activitati cerute de stabilirea si transmiterea deciziilor administrative in intregul ansamblu social-Stat, Societate, organele Administratiei publice centrale, organele Administratiei publice locale, institutiile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitati ale Procesului de Conducere in Administratia Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!