Plan de Afaceri Flowerpower SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Sumar
Capitolul 2: Descrierea initiatorilor
Capitolul 3: Descrierea produsului oferit
Capitolul 4: Descrierea pietei si a concurentei
Capitolul 5: Strategia de marketing propusa
Capitolul 6: Mobilizarea resurselor necesare
Capitolul 7: Organizarea-conducerea afacerii
Capitolul 8: Ipoteze si riscuri
Capitolul 9: Planul financiar
Capitolul 10: Potentialul de dezvoltarea a afacerii
Capitolul 11: Autoevaluare
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Sumar
Afacerea propusa de noi presupune realizarea unui produs nou, neexistent pe piata pana la momentul actual. Bazandu-ne pe faptul ca achizitionarea de flori si plante de interior a crescut in ultima perioada am decis sa realizam un sistem de udare automata a florilor. Sistemul realizat de noi are la baza fenomene fizice de baza si ne permite practicarea unor preturi mult mai mici decat cele ale concurentilor (pretul nostru este de 50 RON comparativ cu preturi mai mari de 300 RON ale concurentilor).
Pentru a realiza aceasta afacere am realizat o echipa de patru membrii: Onea Letitia Maria, Oprita Anamaria- Teodora, Paicu Alexandra Maria si Stamule Aura fiecare avand aptitudini individuale, completandu-ne una pe cealalta. Suntem constiente ca pe langa aptitudinile detinute: inteligenta, inspiratie, spirit inovativ, aptitudini de organizare si conducere, abilitati manageriale, optimism, avem si anumite limite. Nu detinem experienta in acest domeniu, deasemenea nu detinem cunostinte foarte ample legate de posibiliatile de abordare ale unui potential clien, insa aceste limite urmarim sa le transformam in calitati pe parcursul timpului.
Observand cele 80 de persoane ce au completat chestionarul creat de noi, ne dam seama ca acest produs poate fi foarte bine perceput pe piata, pretul impus de noi fiind de cele mai multe ori sub pretul pe care potentialii clienti ar fi dispusi sa-l plateasca.
Daca initial (dupa primele 6 luni) speram sa atingem o cota de piata de 5%, datorita faptului ca piata produselor de intretinere a plantelor nu este exploatata si nu este segmentata pe anumite tipuri de clienti in urmatorii 5 ani dorim sa ne extindem afacerea la nivel national, sa introducem un nou produs pe piata. Acest produs presupune cunostinte fizice mult mai avansate si costuri mult mai mari, insa acest produs poate foarte bine sa satisfaca cerintele clientilor mai pretentiosi.
Pentru demararea afacerii am optat pentru surse poprii (in medie 500 RON/membru) si surse atrase de la un investitor. Acesta a acceptat sa ne ajute atat din punct de vedere financiar cat si spiritual la demararea afaceri, avand o experienta anterioara ampla. Acesta este constient de riscurile afaceri si nu are pretentii materiale decat in situatia in care firma se va dezvolta la nivel national.
Asa cum am spus si mai sus ne asteptam ca in viitor firma noastra sa aiba o evolutie ascendenta, sa putem sa devenim leaderi de piata, sa ne putem extinde la nivel national cu produsul creat initial si sa putem lansa un nou produs pentru a satisface mai bine cerintele consumatorilor. 
Descrierea initiatorilor
Membrii echipei acestui proiect sunt: Onea Letitia Maria, Oprita Anamaria- Teodora, Paicu Alexandra Maria si Stamule Aura. Performantele acestui proiect depind in mare masura de abilitatile si personalitatea indivizilor angrenati in realizarea ei. Aptitudinile initiatorilor corespund cu cele ale unui om de afaceri de succes, cum ar fi: inteligenta si inspiratie, vointa, aptitudini de organizator si de conducator, abilitate manageriala, optimism.
Cunostinte si abilitati ale membrilor:
Onea Letitia Maria:
- cunostiinte avansate de limba engleza;
- cunostiinte medii de limba franceza si spaniola;
- cunostiinte in domeniul informaticii: absolventa cu succes a cursului sustinut de Oracle Academy in Database Design si Programare SQL ;
- spirit creativ, inovativ ce-si dezvolta cu mare usurinta imaginatia;
- aspira spre relizari si satisfactie personala;
- fiind foarte entuziasta este capabila de a-si motiva ceilalti membrii ai echipei; 
- spirit de initiativa;
Oprita Anamaria- Teodora:
- cunostiinte avansate de limba engleza;
- cunostiinte avansate de limba franceza;
- implicare in diferite activitati extrascolare;
- extrem de ambitioasa, hotarata si insistenta in atingerea obiectivelor;
- rationala, obiectiva, responsabila ce considera intreprinderea o activitate serioasa acordandu-i o importanta maxima;
- dispune de calitati manageriale, spirit de organizare si putere de decizie;
- detine aptitudini de lider si orientare spre profit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri Flowerpower SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!