Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1589
Mărime: 193.55KB (arhivat)
Publicat de: Matei Gheorghiță
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Anton
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Facultatea de economie si administrarea afacerilor

Extras din proiect

Fundatia “Inima de copil” a fost infiintata in decembrie 1996, Galati, de un grup de voluntari romani, cu scopul de a schimba viata copiilor abandonati, in special cei afectati cu HIV/SIDA.

Initial, proiectul s-a finantat din resursele personale ale voluntarilor, insa pe parcurs au intervenit anumiti sponsori, astfel incat numarul de copii aflati in grija fundatiei a crescut considerabil.

Serviciile oferite de Fundatia "Inima de Copil" sunt:

• Programe de prevenire a abandonului familial si de sustinere a copiilor pentru continuarea educatiei scolare ;

• Dezinstitutionalizare, integrare in familii de plasament sau case de tip familial, sustinere ulterioara pentru copii si tineri cu/fara dizabilitati, copii seropozitivi abandonati provenind din centre de plasament ;

• Infiintarea unor Centre de Zi, recuperare, integrare educativa si socializare pentru copii si tineri cu handicap sever ;

• Educatie pentru viata, sprijin pentru integrarea sociala si profesionala pentru tineri cu dizabilitati si tineri seropozitivi .

In timp, fundatia a organizat numeroase evenimente :

1997-1999 Cu sprijinul oraganizatiilor Heart of a Child UK, SERA Romania si cu ajutorul unor donatori locali s-a pus in aplicare proiectul “S.O.S. copiii seropozitivi abandonati”. Acest proiect a avut ca rezultat inbunatatirea conditiilor de viata a 25 de copii seropozitivi, acestia fiind abandonati de familiile lor in Spitalul de boli infectioase Galati. Proiectul a constat in donatii substantiale de hrana, imbracaminte, medicamente; activitati educative; spectacole si tabere. Obiectivul fundamental a fost gasirea unor familii de plasament, find realizat in scurt timp de la implementarea proiectului.

1998-2002 Fundatia Hoffman La Roche a fost pionul principal in introducerea tratamentului cu tripla terapie antiretrovirala pentru 8 copii. Acesta a fost inceputul in asigurarea unui tratament constant in spitalul local.

1998-2000 In aceasta perioada au fost infiintate doua case de t6ip familial , Casa Mihai si Casa Ana Maria, primele de acest gen din Romania care au oferit ingirjire si conditii similare unui mediu familial pentru 18 copii.

2000 Pavilionul HIV/SIDA al Spitalului de boli infectioase Galati a fost inchis deoarece s-a finalizat integrarea tuturor copiilor seropozitivi aflati in incinta acestuia. In decursul acestui an atentia fundatiei s-a indreptat si catre parintii copiilor bolnavi prin infiintarea unei asociatii locale.

2004 Heart of a Child UK a contribuit la renovarea si modernizarea a doua saloane din spitalul local pentru tratarea copiilor infectati, in mod periodic.

In continuarea acestor programe, fundatia “Inima de copil” a demarat pregatirile unui dineu caritabil ce va avea loc la data de 05.05.2009, incepand cu orele 20:00, in incinta hotelului Galmondo, Galati.

Fundatia beneficiaza in organizarea acestui dineu de ajutorul primarului Galati, Dumitru Nicolae, a viceprimarului Cristian Mircea si a directorului hotelier care au asigurat posibilitatea desfasurarii acestui eveniment Seful sectiei de terapie intensiva a spitalului judetean Galati va tine discursul in deschiderea dineului. Dintre persoanele implicate mai face parte renumitul design-er, Catalin Botezatu care a raspuns cu promptitudine invitatiei fundatiei de a organiza o licitatie, acesta oferind piesele vestimentare din ultima sa colectie (anexa 1).

Scopul dineului este de a atrage atentia asupra copiilor seropozitivi si de a strange fonduri in ajutorul acestora.

Obiectivele acestui eveniment :

- Transmiterea mesajului catre 150 de persoane prin invitatii oficiale (anexa 2);

- Prezenta persoanelor implicate in desfasurarea dineului si a publicului tinta;

- Obtinerea de fonduri prin licitatia organizata si donatiile posibile care vor fi allocate urmatoarelor proiecte :

• “Educatie pentru viata” prin care se doreste prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, a sarcinilor nedorite, precum si integrarea sociala a tinerilor cu varste cuprinse intre 15-20 de ani;

• “Integrarea pe piata muncii a tinerilor seropozitivi” care are ca obiectiv formarea profesionala si cresterea accesului pe piata muncii a acestora.

- Expunerea media pe plan local si national prin aparitia in ziarele locale, ziarele nationale, radio, posturi TV;

- Promovarea site-ului official al fundatiei, www.inimadecopil.ro ;

- Realizarea unor brosuri (anexa 3) al caror continut sa cuprinda informatii referitoare la posibilitatile de infectare si efectele acestuia, metode de prevenire, urmand sa fie impartite invitatilor.

Preview document

Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 1
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 2
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 3
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 4
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 5
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 6
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 7
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 8
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 9
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 10
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 11
Pregătirea unui dineu cu strângere de fonduri pentru copii infestați cu virusul HIV - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Pregatirea unui Dineu cu Strangere de Fonduri pentru Copii Infestati cu Virusul HIV.doc

Alții au mai descărcat și

Planificarea și Organizarea Evenimentului Caritabil - Pași către Viață

CAP 1. ORGANIZATORUL EVENIMENTULUI “Paşi către viaţă” este un eveniment caritabil care doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra unei probleme...

Strângere de fonduri pentru un cămin de bătrâni

1. Asociaţia "Să Îmbătrânim Frumos" Asociaţia "Să Îmbătrânim Frumos" - Bucovina este persoană juridică română de drept privat, non-profit,...

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Ai nevoie de altceva?