Prezentarea Serviciilor Publice in Focsani

Extras din proiect Cum descarc?

Municipiul Focsani se afla la intersectia cailor de comunicatie rutiera si feroviara europene, fiind strabatut de coridorul feroviar nr. 9 (Helsinki - Moscova - Chisinau - Bucuresti - Plodviv) si poate beneficia de propunerea de extindere a coridorului rutier nr. 1 (Talin - Varsovia - Cernauti - Bucuresti).
Este incadrat geografic la intersectia latitudinii nordice de 45 grade si 42 min. cu longitudinea estica de 26 grade si 13 min., strajuind partea sud- estica a Carpatilor de curbura, la contactul dintre Campia Siretului inferior si dealurile subcarpatice ce culmineaza cu Magura Odobestilor (1001 m).
Suprafata
Municipiul Focsani are o suprafata de 4815 ha., ceea ce reprezinta 1% din suprafata judetului Vrancea, fiind o localitate de dimensiune medie.
" Intravilan 1.645ha
" Extravilan 3.170ha
" Mandresti Moldova 43ha
" Mandresti Munteni 62ha
Relief 
Fiind situat pe magistrala feroviara Bucuresti - Ploiesti - Bacau - Suceava si pe cea rutiera Bucuresti - Buzau- Suceava pe E 85 (DN 2), flancat de raurile Putna, spre rasarit la o distanta de 7 km., si Milcovul, spre miazazi la o distanta de 2 km., orasul Focsani se situeaza in campia joasa a Siretului Inferior la o altitudine de 50- 55 m deasupra marii, campie ce se intinde de la linia Marasesti, Vinatori, Tataranu, Ciorasti pana la albia Siretului. 
Teritoriul judetului Vrancea corespunde celei mai active zone seismice din tara noastra. Raspandirea focarelor de cutremure pune in evidenta existenta a doua zone
" prima: trunchiul Vrincioaia-Tulnici- Soveja, unde se produc cutremure la adancimi intre 80-160 km., legat de curbura arcului carpatic.
" a doua: in regiunea de campie intre Ramnicul Sarat, Marasesti si Tecuci cu cutremure mai putin adanci.
Clima 
Pe teritoriul municipiului Focsani, clima este temperat continentala, influentata de adapostul Carpatilor de curbura, cu variatii mari de temperatura.Temperatura medie este de cca. 9 ? Celsius, maxima absoluta inregistrata fiind de +42,3 ?C (iulie 1990), iar minima absoluta de -33,7 ?C (februarie 1987).
Volumul precipitatiilor depaseste 400 mm, lunile cele mai ploioase fiind mai- iunie, iar cele mai secetoase decembrie- februarie. Numarul zilelor cu ninsoare este de cca. 20 pe an. Vanturile dominante in toate anotimpurile bat dinspre nord- est, iar vanturile calde, mai rare, dinspre sud, sud-est.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Serviciilor Publice in Focsani.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!