Primaria Orasului Targu - Frumos Compartimentul Resurse Umane si Salarizare

Extras din proiect Cum descarc?

Primaria orasului Tg. Frumos este o autoritate locala cu putere executiva avand ca scop satisfacerea cerintelor colectivitatilor pentru care infiinteaza institutii, regii autonome, societati comerciale si alte servicii publice care sa aiba un nivel calitativ superior si costuri cat mai mici. Spre deosebire de primarii, care reprezinta o autoritate executiva, consiliile locale sunt autoritati deliberative.
Primaria a fost infiintata in anul 1957, odata cu atestarea asezarii ca oras. Este inregistrata la Registrul Comertului si are codul fiscal 4541068.
Primaria oras Targu Frumos este o institutie publica, avand in subordine si servicii publice cum ar fi: piata agroalimentara - finantata din venituri proprii; casa de cultura - finantata din venituri proprii si subventii de la bugetul local (o parte din cheltuieli pentru utilitati si 75% din totalul cheltuielilor de personal); sala de sport - finantata din venituri proprii si subventii de la bugetul local.
Obiectul de activitate si cadrul juridic
Legea administratiei publice locale( legea 215/2001) este cea care stabileste principalele elemente definitorii ale autonomiei locale (autonomie administrativa si financiara exercitata pe baza si in limitele prevazute de lege) :
- Primaria are ca principala atributie, gestionarea resurselor care apartin orasului. Pentru aceasta anual se elaboreaza si se aproba bugetele de venituri si cheltuieli si se stabilesc impozitele, taxele locale si taxele speciale;
- Administratiile publice locale au dreptul ca in limitele legii sa aiba initiativa in toate domeniile cu exceptia celor care sunt date in competenta altor autoritati publice
- Primaria este institutia publica care duce la indeplinire hotararile consiliului local si solutioneaza problemele curente ale comunitatilor umane in care functioneaza.
Organizarea interna pe compartimente:
Principalele compartimente organizatorice ale Primariei orasului Tg. Frumos sunt urmatoarele:
- Consiliul local
- Primar
- Viceprimar
- Autoritate tutelara, protectie sociala, relatii cu publicul
- Consilier juridic
- Auditor intern
- Birou stare civila si resurse umane
- Consilier juridic al consiliului local
- Biroul de urbanism si agricol
- Biroul buget, achizitii publice si informatizare
- Biblioteca
- Casa de cultura
- Protectie civila


Fisiere in arhiva (1):

  • Primaria Orasului Targu - Frumos Compartimentul Resurse Umane si Salarizare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!