Studiu Aplicativ Privind Eficientizarea Activitaii la CAS Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP 1. ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA CAS IASI 2
PREMISE SI FACTORI DE IMPACT 2
1.1. CADRUL GENERAL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A INSTITUTIEI 2
1.2. MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE 3
1.3. OBIECTIVELE INSTITUTIEI SI ACTIVITATILE CURENTE 4
1.4. STRUCTURA ORGANIZATORICA 5
1.5. RELATII CU EXTERIORUL 8
1.6. STRUCTURA DE PERSONAL 10
1.7. FLUXUL DE DOCUMENTE 12
1.8. ANALIZA SITUATIEI FINANCIARE LA CAS IASI IN PERIOADA 2007-2009 14
Analiza veniturilor in perioada 2007-2009 14
Analiza cheltuielilor in perioada 2007-2009 15
CAP 2. IMBUNATATIREA CADRULUI LEGISLATIV SI A CELUI INSTITUTIONAL IN CADRUL CAS IASI 17
2.1. ANALIZA CADRULUI REGLEMENTATIV APLICABIL 17
2.2. ANALIZA RELATIILOR DE MUNCA 18
2.3. ANALIZA PUNCTELOR FORTE, A PUNCTELOR SLABE, OPORTUNITATILOR SI AMENINTARILOR IN VEDEREA EFICIENTIZARII ACTIVITATII CAS IASI 20
A. Puncte slabe 21
B. Puncte forte 22
C. Oportunitati 22
D. Riscuri (amenintari) 23
2.4. IDENTIFICAREA POSIBILELOR SOLUTII IN VEDEREA EFICIENTIZARII ACTIVITATII INSTITUTIEI PUBLICE 24
2.5. EFICIENTIZAREA COMUNICARII DINTRE INSTITUTIA PUBLICA SI CETATEAN 25
2.6. IDENTIFICAREA POSIBILITATILOR DE UTILIZARE A TEHNOLOGIILOR INFORMATIONALE IN ACTIVITATEA INSTITUTIEI PUBLICE 26
CONCLUZII SI PROPUNERI 28
BIBLIOGRAFIE 29


Extras din proiect Cum descarc?

Cap 1. Organizarea si functionarea CAS Iasi
Premise si factori de impact
1.1. Cadrul general de organizare si functionare a institutiei
In conformitate cu Legea 95/2006 privind reforma in sanatate, Casa de Asigurari de Sanatate Iasi este institutie publica, de interes local, cu personalitate juridica, fara scop lucrativ, cu buget propriu, in subordinea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si care are ca principal obiect de activitate asigurarea functionarii unitare si coordonate a sistemului de asigurari sociale de sanatate la nivel local. 
CAS Iasi, ca o componenta a sistemului asigurarilor sociale, a cunoscut o evolutie ascendenta odata cu modificarile intervenite in legislatia din domeniu.
Momentul cheie in procesul formarii sistemului de asigurari de sanatate din Romania il reprezinta adoptarea Legii nr. 145/1997 privind asigurarile sociale de sanatate, cu modificarile ulterioare, in prezent abrogata. Pana la aparitia acestei legi, sistemul de ocrotire a sanatatii a fost coordonat de catre Ministerul Sanatatii prin cele 41 de directii sanitare judetene si directia sanitara a municipiului Bucuresti, constituit dintr-o retea de spitale, policlinici, dispensare si alte unitati sanitare. Mai functionau si un numar de spitale, institute si centre nationale de inalta specializare direct subordonate Ministerului Sanatatii, precum si retele medicale paralele, care furnizau servicii medicale si raspundeau de ocrotirea sanatatii pentru o anumita categorie de populatie.
Legea nr. 145/1997 , devine astfel primul act normativ care a introdus principiile asigurarilor sociale de sanatate, fundamentand o serie de caracteristici noi: cuprindere obligatorie a populatiei intr-un sistem unitar de protectie sociala, alegerea libera a medicului, unitatii sanitare si a casei de asigurari de sanatate, acordare pachet definit de servicii medicale - reglementate prin contractul-cadru, finantare prin contributii si subventii de stat, echilibru financiar, functionare descentralizata, solidaritate si subsidiaritate in colectarea si utilizarea fondurilor, echitate, accesibilitate in acordarea serviciilor medicale.
In perioada 1997 - 2001, Legea asigurarilor sociale de sanatate nr. 145/1997 a fost modificata succesiv prin OUG. nr.30/1998, OUG nr.72/1998 si OUG. nr.180/2000, iar din 20 noiembrie 2002 (data aparitiei in Monitorul Oficial), aceasta legea fost abrogata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 - privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate (art. 108).
Incepand cu anul 2006 in sistemul de asigurari de sanatate din Romania se produc modificari substantiale, prin aprobarea de catre Parlamentul Romaniei a pachetului de legi privind reforma in domeniul sanitar, Legea nr. 95/2006.
Avand in vedere organizarea sistemului de sanatate din Romania in prezent pe nivele de acordare a asistentei medicale, primara, secundara si tertiara, atributiile si responsabilitatile Ministerului Sanatatii ca principal actor al sistemului, au fost treptat transferate.
1.2. Misiunea si obiectul de activitate
Asigurarile sociale de sanatate reprezinta principalul sistem de finantare a ocrotirii sanatatii populatiei care asigura accesul la un pachet de servicii de baza pentru asigurati.
Ca parte integranta a acestui sistem CAS Iasi isi propune construirea unui sistem de asigurari de sanatate performant, eficient si transparent, cresterea gradului de incredere si de satisfactie al asiguratilor, avand drept misiune garantarea pentru populatia asigurata a unui pachet de servicii medicale de cea mai inalta calitate.
Viziunea CAS Iasi poate fi redata prin urmatoarea fraza: ,,construind un sistem de asigurari de sanatate performant, eficient si transparent, crestem gradul de incredere si de satisfactie al asiguratilor nostri" .
In fond misiunea Casei de Asigurari de Sanatate Iasi rezida in garantarea pentru populatia asigurata a unui pachet minim de servicii medicale de calitate.
Casa de Asigurari de Sanatate Iasi are sediul in Iasi, Strada Gh. Asachi, nr.18-20 si functioneaza in baza prevederilor Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu modificarile ulterioare, ale Statutului Casei de Asigurari de Sanatate Iasi aprobat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ale Regulamentului de organizare si functionare, cu respectarea prevederilor legii si a normelor elaborate de CNAS.
Casa de Asigurari de Sanatate Iasi, in exercitarea atributiilor ei conferite de lege si de Statutul acesteia, aplica si respecta politica si strategia generala stabilite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate pe raza judetului Iasi.
Activitatea CAS Iasi se refera, in primul rand, la aspectele economice si medicale care caracterizeza sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
Potrivit art. 5 din Statutul Casei de Asigurari de Sanatate Iasi, aceasta colecteaza contributiile persoanelor fizice, altele decat cele pentru care colectarea veniturilor se face de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.), si gestioneaza bugetul fondului aprobat, cu respectarea prevederilor legale, asigurand functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate la nivel local.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Aplicativ Privind Eficientizarea Activitaii la CAS Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!