Bolț cilindric

Extras din proiect Cum descarc?

1. Stabilirea rolului functional al piesei folosind analiza morfofunctionala a suprafetelor.
Boltul cilindric este o piesa cu forma tubulara,cilindrica,confectionata din otel aliat sau otel carbon (in general). Boltul este folosit pentru fixarea unor piese aflate in miscare, adesea acesta este folosit in cadrul motoarelor, facand legatura articulata dintre piston si biela, ajutand la transformarea miscarii rectilinii a pistonului si transmiterea la biela. Se poate observa intr-o sectiune transversala,ca apar solicitari la incovoiere care duc la deformarea boltului dupa axa longitudinala. De aici rezulta ca boltul trebuie sa posede o rezistenta inalta la solicitari variabile si socuri.
- Suprafete de asamblare - caracterizate prin: precizie dimensionala ridicata, rugozitate mica, prescriptii referitoare la forma geometrica, prescriptii referitoare la pozitia reciproca a suprafetelor, eventuale alte prescriptii referitoare la starea suprafetelor sau proprietatile mecanice.
- Suprafete functionale - caracterizate prin: precizie dimensionala ridicata, rugozitate mica dar uneori si mai mare, prescriptii referitoare la forma geometrica, prescriptii referitoare la pozitia reciproca a suprafetelor, eventuale alte prescriptii referitoare la starea suprafetelor sau proprietatile mecanice.
- Suprafete tehnologice - necesare desfasurarii procesului de prelucrare; ele pot constitui suprafete de orientare si fixare a semifabricatului in vederea prelucrarii sau delimiteaza zone de acces sau iesire a sculelor aschietoare in procesul de prelucrare; ele pot ramane pe piesa finita sau pot fi inlaturate de pe aceasta la finalul prelucrarii. Suprefetele tehnologice se caracterizeaza prin: precizie dimensionala redusa, rugozitate mare, adesea neprecizata, fara prescriptii legate de forma geometrica sau pozitia relativa a suprafetelor.
- Suprafete auxiliare (de legatura) - fac legatura intre suprafetele auxiliare si cele de legatura si se caracterizeaza prin: precizie dimensionala mica - de multe ori neprecizata, rugozitate mare, fara prescriptii legate de forma geometrica sau pozitia relativa a suprafetelor.
2. Proprietatile materialelor
- Proprietati functionale - reprezinta modul in care materialul se comporta sub actiunea diverselor solicitari externe care apar in timpul functionarii produsului din care face parte
piesa respectiva. Aceste proprietati pot fi : mecanice, fizice, chimice. Pentru exprimarea proprietatilor functionale se folosesc frecvent valorile numerice care oglindesc una din proprietatile mecanice,fizice,chimice aferente.
- Proprietati tehnologice - reflecta posibilitatile de prelucrare ale materialului, in vederea obtinerii unei piese cu forma si structura determinate. Aceste proprietati sunt legate de un anumit procedeu tehnologic de prelucrare (turnabilitate, sudabilitate, aschiere, prelucrabilitate etc.). Pentru exprimarea proprietatilor tehnologice se folosesc frecvent calificative (satisfacator ,nesatisfacator,bun,foarte bun).
- Proprietati economice-evidentiaza posibilitatea de obtinere a piesei in conditii economice avantajoase ( cost,posibilitate de aprovizionare etc.)


Fisiere în arhivă (1):

 • Bolt cilindric.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!