Proiect Practiaca - Anul 3

Extras din proiect Cum descarc?

Masini de frezat

Masinile de frezat in mecanica fina se caracterizeaza prin dimensiuni mai mici, precizie mai mare si un numar important de accesorii care permit realizarea unei game variate de prelucrari. Sunt preferate frezele universale de tipul celor folosite in prelucrarile de scularie afvand cap de frezat orizontal si vertical, cap de mortezat, masa inclinabila, posibilitatea de inclinare a capului de frezat vertical etc.
precum si un numar important de accesorii ca: menghine rotative, menghine incliuabile, mese rotative de diverse tipuri, capete divizore etc, ceea ce mareste foarte mult posibilitatea de prelucrare ale masinii. O astfel de freza de scul arie de constructie romaneasca FUS P2 - infratirea Oradea.
in vederea prelucrarii pe freze, piesele se fixeaza pe masa matinii astfel:
- direct pe masa, folosind bride si suruburi, in cazul unor piese de in menghine de diferite constructit actionate manual sau pentru piese mari, hidraulic;
- pe mese rotative, direct sau folosind pentru strangere universale, menghine etc.
- in capul divizor, prin intermediul unui universal sau al varfurilor de centrare;
- in dispozitive de prindere de constructie speciala etc.
Sculele se fixeaza in axul masinii pe con sau, pcntni dimensiuni mici, in bucse extensibile (pensate).
Ca accesorii pentru prinderea sculelor mari sunt folosite dornuri terminate cu un con pentru prindere in axul masinii si reductii con Morse.
Masini pentru prelucrarea danturii
Danturarea angrenajelor se obtine prin doua metode:
- cu generatoare materializata
- cu generatoare cinematica roti dintate cilindnce cu dinti drepti sau inclinati, roti dintate conice, roti melcate ctc.
Mefode de prelucrare a rotilor dintate cilindrice cu dinti drepti in functie de care se construiesc masinile unelte pentru prelucrarea acestora:
- frezarea prin generare (rulare) cu freza melc, care poate fi folosita pentru danturile de cel mai mic modul m>0.05/wmsi are o productivitate deosebita.
- Mortezarea danturii cu cutite roata speciale, posibila de folosit pentru roti dintate cu m>0.15mmca productivitate destul de ridicata si asigurand o foarte mare precizie.
Finisarea danturii prin rectificare sau severuire nu poale fi folosita decat pentru roti dintate si pinioane din otel cu un modul, m > 0,5mm .
Rectificarea rotilor prin procedeul Maag realizeaza o precizie foarte ridicata in timp ce folosirea pentru rectificare a unei pietre abrazive sub forma de melc, procedeul Reisshuer, prezinta o foarte mare productivitate dar si unele dificultati legate de profilarea ii uzura pietrei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Practiaca - Anul 3.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!