Al-Qaeda si 11 Septembrie 2001

Cuprins proiect Cum descarc?

Infiintarea Al-Qaeda si ascensiunea lui Osama bin Laden. 2
Viziunea lui bin Laden asupra lumii. 5
Zarqawi - noua fata Al-Qaida. 7
Cum trebuie inteles momentul 11 septembrie 2001?. 11
"9/11" a fost programat inca din. 1982. 12
SUA - aliatul principal al lui Osama bin Laden. 13
Pericolul ignorantei. 14
Ciocnirea civilizatiilor. 15
America este detestata, nu inteleasa gresit. 17
11 septembrie 2001. 18
Statisitici privind numarul de victime de la 11 septembrie 2001. 21
Concluzii. 22
Bibliografia. 23


Extras din proiect Cum descarc?

Infiintarea Al-Qaeda si ascensiunea lui Osama bin Laden
"Si din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orasul cel Nou.../Doi frati gemeni vor fi sfasiati de haos/ si in timp ce fortareata cade, marele lider va muri./Al treilea mare razboi va incepe in timp ce marele oras arde" - Nostradamus.
Un deceniu de conflict in Afganistan, intre 1979 si 1989, le-a oferit extremistilor islamisti un loc de adunare si un teren de antrenament. In Afganistan venise la putere un regim comunist, dar el a fost incapabil sa mentina controlul pe termen lung. La sfarsitul anului 1979, Moscova a trimis armata ca sa se asigure ca tara avea sa ramana sub influenta Moscovei. Reactia a fost o miscare afgana de rezistenta care a invins trupele sovietice. Tineri musulmani de pe tot cuprinsul planetei au plecat spre Afganistan pentru a se inrola ca voluntari in ceea ce ei considerau a fi un jihad, ,,razboiul sfant" impotriva invadatorilor. Cei mai multi dintre ei veneau din Orientul Mijlociu. Unii erau sauditi, si printre acestia se numara si Osama Bin Laden.
In varsta de 23 de ani la sosirea sa in Afganistan, in 1980, Bin Laden era unul din copiii unui magnat saudit din constructii. El absolvise in tara natala Abdul Aziz. Dupa unele marturii, el fusese interesat de studii religioase, fusese inspirat de inregistrarile ale predicilor inflacarate ale lui Abdullah Azzam, un discipol palestinian al lui Qutb. Bin Laden s-a remarcat printre voluntari, nu fiinca ar fi facut dovada unei culturi religioase solide, ci pentru ca avea acces la o parte din averea uriasa a familiei.
Moscheile, scolile si internatele serveau ca puncte de recrutare in multe parti ale lumii, inclusiv in Statele Unite. Unele erau puse pe picioare de catre extremisti islamici sau de catre sustinatorii lor financiari. Bin Laden a jucat un rol important in aceasta actiune. El si clericul Azzam si-au dat mana pentru a crea ,,Biroul pentru servicii" (Mektab al Khidmat, sau MAK), care trimitea recrutii in Afganistan. Arabia Saudita si Statele Unite pompau in secret miliarde de dolari ca asistenta secreta pentru echiparea si antrenarea gruparilor rebele care se luptau cu ocupatia in Afganistan. Aprilie 1988 a adus victoria jihadului. Moscova a declarat ca-si va retrage trupele din Afganistan in cursul urmatoarelor noua luni. In timp ce sovieticii incepeau retragerea, conducatorii jihadului discutau despre ce aveau de facut in continuare.
Bin Laden si Azzam au fost de acord ca organizatia pe care o creasera pentru a actiona in Afganistan nu trebuia lasata sa se dizolve. Ei au infiintat o organizatie pe care au numit-o Baza sau Fundatia(Al Qaida), ca un poltential cartier general pentru viitorul jihad. Desi Azzam fusese considerat numarul unu in MAK, prin august Bin Laden devenise liderul de necontestat- emir- in Al Qaida. Structura acestei organizatii includea, ca brat operational, un serviciu de informatii si spionaj, un comitet militar, unul financiar, unul politic si un comitet pentru relatiile mass media si propaganda. De asemenea, Bin Laden era inconjurat de un grup de consilieri(Shura), format din oamenii sai de incredere.
Ascensiunea lui Bin Laden la carma Al Qaida reprezinta o dovada a ambitiilor crescande si a increderii in propriile sale forte. Curand, el a declarat dorinta dea avea controlul total asupra pregatirii de lupta a mujahedinilor oriunde in lume. Dimpotriva, Azzam era in favoarea continuarii luptei in Afganistan, pana cand aceasta tara ar fi avut un adevarat guvern islamist. Si ca palestinian, vedea in Israel prioritatea principala pentru urmatoarea etapa. La 24 noiembrie 1989, are loc asasinarea lui Azzam si a celor doi fii ai sai, intr-un atentat cu o masina capcana, iar Bin Laden a ramas conducatorul indiscutabil a ceea ce mai ramasese din MAK si Al Qaida. In toamna lui 1989, reputatia lui Bin Laden printre extremistii islamici crescuse indeajuns de mult ca liderul politic sudanez Hassan al Turabi sa-l roage sa-si transplanteze intreaga organizatie in Sudan. In august 1990, Irakul a invadat Kuweitul. Bin Laden, ale careui efort in Afganistan ii adusesera faima si respect in lumea araba, i-a propus monarhiei saudite ca el sa-i adune pe mujahedini pentru un jihad pentru recucerirea Kuweitului. Propunerea i-a fost insa respinsa, iar sauditii s-au alaturat coalitiei conduse de Statele Unite. Bin Laden a ajutat, cu echipament si asistenta pentru pregatirea de lupta. Frontul Islamic Moro de Eliberare din Filipine, precum si o grupare aflata in curs de infiintare, care si-a luat numele Brigada Abu Sayyaf dupa unul dintre cei mai importanti comandanti mujahedini afgani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Al-Qaeda si 11 Septembrie 2001.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!