Armele Nucleare

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Armele nucleare
2. Istoric
3. Prezent
4. Tratatul de neproliferare 
5. Romania parte a Tratatului privind Neproliferarea Nucleara


Extras din proiect Cum descarc?

1.Armele nucleare
Arma nucleara este cea mai puternica arma de distrugere in masa ,capabila sa produca, in timp scurt, pierderi mari trupelor si populatiei, sa distruga tehnica militara si materialele, lucrarile de aparare obiectivele militare si economice,sa creeze mari zone contaminate radioactiv,sa exercite asupra personalului un puternic efect psihologic si tot odata ,un impact cu consecinte grave asupra factorilor de mediu. O arma nucleara, numita si bomba atomica, este o arma tehnicizata extrem de distrugatoare care se bazeaza pe energia eliberata prin urmatoarele procese fizice:
o la prima generatie de bombe nucleare: prin fisiune nucleara;
o la a doua generatie (bomba cu hidrogen): prin fisiune, urmata de fuziune nucleara.
Armele nucleare se bazeaza pe actiunea disrugatoare a imensei cantitati de energie care se degaja in timpul exploziei nucleare iar prin efectele pe care le produce ocupa un loc deosebit in categoria mijloacelor de lupta moderna. Efectul ei vatamator poate intrece de sute de mii de ori efectul celei mai puternice munitii in carcate cu substante explosive obisnuite.
Munitia nucleara se exprima in cantitate de energie care se elibereaza in timpul exploziei nucleare. In functie de puterea munitiei nucleare bombele nucleare se clasifica in mai multe categorii: dupa putere, dupa tipul de vector purtator,dupa tipul de proces .Bombele nucleare au mai multe forme de intrebuintare:aviatie purtatoare,artilerie de calibru mare,proiectile balistice, submarine.
Exploziile se pot executa in functie de tipul misiunii,tipul operatiunilor,in aer, la suprafata pamantului,in apa. In functie de locul unde sunt exploziile putem contoriza si efectele,in cazul explozilor aeriene efectele pe sol sunt mici, prin aceste explozii se urmareste detonarea unor avioane. Exploziile nucleare la suprafata pamantului contamineaza radioactiv terenul, iar cele la suprafata apei litoralul si obiectivele aflate pe uscat si pe apa.
Unda de soc este rezultatul comprimarii puternice a mediului prin care se transmite de la un strat la altu energia exploziei. Unda de soc poate distruge cladiri, poate arunca oameni si diverse obiecte din teren la distante mari. Fiind de natura statica este principalul factor de distrugere a exploziei nucleare, deoarece efectele actiunii ei distructive asupra personalului, tehnicii de lupta si lucrarilor sunt mai mari decat efectele cauzate de ceilalti factori distructivi. Unda de soc se propaga in toate directiile de la centrul exploziei cu viteza supersonica. 
Desi efectele folosirii unor asemene arme sunt devastatoare tot mai multe puteri militare isi imbogatesc arsenalul nuclear. Istoria ne-a dovedit ca aceste arme produc pierderi irecuperabile.
2.Istoric
Baza fizica a armei nucleare, reactie de fisiune in lant a uraniului,a fost descoperita in 1939, anul declansarii celui de aII-lea razboi Mondial. Imediat dupa descoperire,in cel mai mare secret, partile beligerante au inceput o apriga competitie de cercetare stiintifica in domeniul energiei atomice. 
In perioada interbelica dupa aparitia fascismului in Italia si Germania multi savanti au emigrat in SUA. Guvernul American a sprijinit cercetarea in domeniul nuclear,in special dupa intrarea, la 07 decembrie 1941,in razboi,intrucat se prevedea posibilitatea obtinerii unei arme extreme de puternice, practic invulnerabila, care ar fi permis obtinerea suprematiei in plan militar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Armele Nucleare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!