Crima Organizata

Extras din proiect Cum descarc?

Termenul mafia este explicat ca insemnand o organizatie terorista secreta din Sicilia si S.U.A. care tinde sa se substituie puterii publice printr-o forma primitiva de judecata si de pedeapsa exercitata in favoarea unor persoane private.Tot acest termen mai este descris si ca fiind un grup sau o asociatie de persoane unite pentru a-si satisface prin orice mijloace interesele private, chiar impotriva celor publice. Din prima explicatie se deduce ca primele forme ale mafiei au aparut in Sicilia si in S.U.A 
MAFIA
(Organizare)
In general cunoscuta pana in secolul XIX ca organizatie de origine siciliana, care devine intre timp o organizatie internationala cu activitati criminale.Termenul de "mafia" si "cosa nostra" definesc de fapt aceiasi organizatie.Termenul mafia era la inceput un termen difuz, care a inceput sa se contureze mai mult prin anul 1990 cand au fost asasinati judecatorii italieni Giovanni Falcone si Paolo Borsellino."La acest proces s-a format o imagine mai clara despre structura si lista sefilor mafiei (familiei cosa nostra) internationale." a declarat membrul ex-mafiot Tommaso Buscetta.
In vorbirea curenta, cand se foloseste termenul de "mafie" se subintelege orice "organizatie criminala" lucru absolut gresit.Trebuie facuta o diferentiere intre termenul istoric al mafiei care nu are nici o legatura cu alte organizatii criminale care cauta sa ocupe o pozitie economica si politica in societate, ca de exemplu "mafia rusa", "mafia turca", etc.
ETIMOLOGIE
Dupa o legenda siciliana, organizarea mafiei si razvratirea siciliana impotriva ocupatiei franceze, a fost declansata, cand un soldat francez, in timpul vecerniei (slujbei religioase) ar fi violat o sicilianc1.Mama fetei ar fi strigat pe strada Ma fia! Ma fia! (fica mea - in dialect Sicilian vechi).Acest incident ar fi dus la izgonirea dinastiei de Anjou din Sicilia.
O alta varianta vehiculata este cea care pretinde ca in jurul anului 1282, in timpul ocupatiei franceze, impotriva domniei sangeroase a lui Carol I Anjou, taranii sicilieni s-ar fi organizat, intr-o grupare numita MAFIA.Numele provenind de la stigatul de lupta al gruparii "morte alla Francia, Italia anela" traducandu-se "moarte Frantei, Italia striga
MAFIA SI CRIMINALITATEA ORGANIZATA
Mafia se deosebeste de celelalte forme de criminalitate organizata, prin structura, mafia are origine siciliana, fiind bazata pe asa numita familie (fratie), care de fapt nu este o familie propriu-zisa, ci o organizatie ierarhica a membrilor de origine siciliana, fiind obligati sa respecte un codex familial.
Cei care nu respecta aceste legi sunt pedepsiti prin metode deosebit de brutale, ajungandu-se pana la asasinarea acestora. Fiecare familie mafiota are un lider, care poate avea la randul sau un lider suprem (capo di tutti capi), membrii familiei fiind obligati la o supunere oarba fata de lideri.
MAFIA AZI
Acest termen in prezent este sinonimul criminalitatii organizate secrete.Sursele de venit ale mafiei fiind afacerile cu droguri, prostitutia, santajul, rascumpararile de persoane rapite, jocuri de noroc, taxe pentru protejare, etc.Aceasta forma de criminalitate s-a extins treptat in toate domenile economiei.Numai in Italia se cifreaza venitul anual al mafiei la aproximativ 100 miliarde de euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Crima Organizata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!