Criza Ruso-Ucraineana a Gazului

Extras din proiect Cum descarc?

O disputa comerciala dintre Rusia si Ucraina a dus la perturbarea aprovizionarii cu gaz a mai multor tari din Uniunea Europeana, care isi acopera circa un sfert din nevoile de gaz importand din Rusia, prin conductele de pe teritoriul Ucrainei.
Rusia si Ucraina nu au reusit sa se puna de acord asupra unui nou contract pentru furnizarea de gaze in 2009 inainte de termenul limita de 31 decembrie, fixat de negociatorii rusi. Monopolul rus Gazprom a anuntat in timpul negocierilor ca vrea sa icreasca pretul pentru gazul furnizat Kievului de la circa 179,5 la circa 250 de dolari. Ucraina considera prea mare acest pret si a cerut ca orice marire a pretului de import a gazului sa fie insotita de o crestere a pretului de tranzit perceput de Ucraina pentru transportul gazului rusesc spre clientii europeni.
Gazprom a sistat de 1 ianuarie furnizarea de gaz catre Ucraina. Acest lucru nu este insa atat de simplu de facut pe cat suna: gazul pentru Ucraina este livrat prin aceeasi retea de conducte prin care circula gazul destinat clientilor din Uniunea Europeana. Asadar, sistand furnizarea de gaz pentru Ucraina, Rusia a redus de fapt volumul total pompat in conductele ucrainene, scazand volumul la care se ridica gazul cumparat de Kiev. Aceasta a insemnat o reducere de la 400 de milioane de metri cubi pe zi la circa 300 de metri cubi pe zi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Criza Ruso-Ucraineana a Gazului.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!