Partidul Democrat - filiala Focșani

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6553
Mărime: 28.34KB (arhivat)
Publicat de: Iosif Gabi Iordache
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nedelcu Mioara
Un proiect pentru Sisteme de Partide Politice, prezentat ca proiect de final de semestru, pentru care am obtinut nota 9. Documentarea s-a facut strict in cadrul Partidului Democrat, la filiala din Focsani, pe baza materialelor primite de acolo si parerile si aprecierile personale.

Extras din proiect

Proiectul e realizat pe baza statutului, regulamentului si a Motiuni de cenzura prezentata de Emil Boc la data de 25 iunie 2005, documente obtinute de la filiala judeteana Vrancea ,reprezentata de senatorul Jan Vraciu si a datelor relatate de Monica Chitiga, secretar executiv al biroului senatorial.

Titlul motiunii este :

"ROMÂNIA PROSPERA,

ROMÂNIA DEMOCRATA".

Aceasta cuprinde 11 puncte principale, dintre care voi prezenta în cele ce urmeaza ceea ce este fundamental pentru descrierea fundamentelor, valorilor si obiectivelor Partidului Democrat :

Prezentarea ideii centrale a titlului motiunii "ROMÂNIA PROSPERA, ROMÂNIA DEMOCRATA": Pentru Partidul Democrat, optiunea populara nu este un moment de conjunctura, nici de cotitura, ci unicul pas logic înainte. Pentru Partidul Democrat, optiunea populara înseamna punerea în acord a doctrinei sale cu dominantele actiunilor si practicii sale politice, de la aparitie si pâna acum. Optiunea pentru doctrina si identitatea populara este garantia ca ne asumam si ne vom putea asuma, cu succes, responsabilitatile de durata pe care rezultatele alegerilor din 2004 ni le-au atribuit, în perspectiva integrarii României în Uniunea Europeana."

Primul punct al motinii prezinta: 1.PARTIDUL DEMOCRAT: OBIECTIVUL, FUNDAMENTELE SI VALORILE NOASTRE

A. RATIUNEA DE A FI SI DE A FACE A PARTIDULUI DEMOCRAT

1. Partidul Democrat este un partid pragmatic, modern, reformator, un partid cu experienta guvernarii, pregatit pentru provocarile acesteia, un partid care reprezinta si promoveaza vointa politica, interesele si dezideratele unor largi categorii sociale.Partidul Democrat este un partid activ, conectat la realitatile politice din Uniunea Europeana,deschis la schimbare si la colaborarea cu exponentii curentelor politice dominante la nivel european.

2.Obiectivul principal al Partidului Democrat este dezvoltarea prospera a societatii românesti democratice prin consolidarea libertatii, responsabilitatii, dreptatii si solidaritatii, cele patru fundamente necesare redobândirii demnitatii pentru fiecare cetatean al României, atât în plan intern, cât si pe plan international.

Partidul Democrat are ca scop asigurarea unui climat politic si social favorabil dezvoltarii personalitatii umane, a creativitatii si progresului, prin îmbinarea valorilor traditionale cu ideile novatoare generatoare de bunastare. O bunastare bazata pe legea morala care asigura fiecarui om posibilitatea de a valorifica sansele de fericire personala si de participare la proiectele si beneficiile, comune ale societatii, în deplina armonie cu sine si cu ceilalti.

Afirmam demnitatea inalienabila a fiecarei fiinte umane. Pentru noi, omul este subiect si nu obiect al istoriei, scop si nu mijloc al actiunii politice.

Privim fiecare barbat si fiecare femeie ca persoana, ca fiinta umana unica si ireductibila, libera prin propria sa natura si deschisa spre transcendenta. Prin natura lor, oamenii sunt egali, deoarece fiecare om este îndreptatit la aceiasi demnitate. În concordanta cu valorile si principiile definite în comun, fiecare persoana, femeie sau barbat, este responsabila pentru perfectionarea continua a societatii în care traieste. Pe aceasta baza, vom fi capabili, împreuna, sa prevenim si sa gestionam, în mod pasnic, divergentele dintre oameni, ca si problemele si provocarile cu care se confrunta umanitatea.

3. Scopul Partidului Democrat, ca partid aflat la guvernare, este acela de a sprijini si pregati cetatenii României pentru noile provocari ale perioadei post-tranzitie, ale intregarii tarii în Uniunea Europeana, de a sustine, atât în plan international acea forma de capitalism care îsi dovedeste eficienta în satisfacerea intereselor sociale ale cetatenilor români. Partidul Democrat se adreseaza unor categori sociale diverse, promovând valorile morale ale binelui comun, ale justitiei,ale corectitudinii între partenerii de dialog social.

4. Partidul Democrat este partidul reformelor inteligente si oneste, în acord cu asteptarile oamenilor, este partidul guvernarii transparente. Partidul Democrat este partidul care îsi propune finalizarea tranzitiei de la un climat injust, al decalajelor abisale între categoriile sociale, la formele de organizare pe orizontala, la munca în echipa pentru binele comun si la diferentiere sociala prin calitatea profesionala si umana.

Egalitatea de sanse si nu nivelarea valorilor , în scopul crearii de oligarhii, este scopul pe termen mediu si lung al Partidului Democrat. Dupa cum nu exisa adevar uman perfect, nu exista nici societate perfecta , motiv pentru care respingem orice totalitarism, indiferent de proiectul de societate perfecta pe care l-ar clama. Societatea este însa perfectibila, ca si implementarea si dezvoltarea valorilor democratice pe care Partidul Democrat le promoveaza.

Preview document

Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 1
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 2
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 3
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 4
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 5
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 6
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 7
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 8
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 9
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 10
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 11
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 12
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 13
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 14
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 15
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 16
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 17
Partidul Democrat - filiala Focșani - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Partidul Democrat - Filiala Focsani.doc

Ai nevoie de altceva?