Pozitia Judetului Iasi in Cadrul Regiunii Nord-Est

Cuprins proiect Cum descarc?

A. Descrierea Judetului Iasi.pg. 3
A.1.Caracteristicile generale ale Jdetului Iasi.pg. 3
A.2.Programe de care a beneficiat Judetul Iasi.pg. 4
A.3. Probleme de restructurare industriala in Judetul Iasi.pg. 9
B. Analiza economico-sociala a Judetului Iasi.pg. 11
o Agricultura.pg.11
o Silvicultura.pg.13
o Infrastructura.pg.15
o Resursele umane si forta de munca.pg. 17
o Sectorul serviciilor.pg.19
o Industria.pg.21
o Spatiul rural al Judetului Iasi.pg. 23
C. Analiza SWOT a Judetului Iasi.pg. 24
D. Concluzii si propuneri.pg.26
o Judetul Iasi pentru Europa.pg.26
o Modalitati de dezvoltare a spatiului rural din Judetul Iasi.pg.28
Bibliografie.pg.31


Extras din proiect Cum descarc?

A. Descrierea Judetului Iasi
A.1. Caracteristicile generale ale judetului Iasi
Din punct de vedere geografic, teritoriul judetului Iasi este situat in partea de Nord - Est a Romaniei si Central - Estic a Moldovei, intre paralelele 46?50' si 47?36' latitudine nordica si intre meridianele 26?33' si 28?07' longitudine estica.
Judetul Iasi are ca vecini judetele: Botosani la Nord, Suceava la Nord-Vest, Neamt la Vest si Vaslui la Sud. Spre Est, raul Prut formeaza granitta dintre ttara noastra si Republica Moldova.
Suprafata totala a judetului Iasi este de 5.476 kmp reprezentand 2,3% din suprafata tarii. Asadar, din punct de vedere al marimii,ocupa locul 23 intre celelalte judete ale Romaniei.
Teritoriul judetului Iasi se integreaza intru totul ansamblului Podisului Moldovei, cu o alcatuire geologica relativ simpla, cu o mobilitate tectonica redusa, cu structura si litologie destul de uniforme. 
Relieful judetului este deluros. Partea centrala si Nord-Estica este dominata de dealuri si podisuri interfluviale joase, udate de raurile Bahlui si Jijia, avand versanti afectati de alunecari de teren si lunci inundabile. Partea de Vest cuprinde culmi deluroase si platouri inalte (de peste 
400 m), avand si zone reprezentate de luncile raurilor Siret si Moldova. Partea de Sud are un relief inalt si masiv (350 - 450 m), strabatut de afluentii raurilor Barlad si Vaslui.
Clima este temperat - continentala, cu variatii ale temperaturii intre -360C + 400C, media anuala in perioada 1901 - 2000 fiind de +9,50C.
Reteaua hidrografica este formata din rauri cu dimensiuni variabile si iazuri rezultate din lucrarile hidroameliorative efectuate pentru evitarea inundatiilor si pentru stocarea excesului de apa necesara in perioadele secetoase.
Resursele naturale ale judetului sunt de interes local (nisipuri, pietrisuri, argile, ape minerale etc.). Vegetatia naturala este specifica silvo - stepei, iar cea silvica este reprezentata de paduri de foioase. Fauna include specii de interes cinegetic: capra rosie, mistretul, lupul, vulpea, iepurele, pasari de penaj s.a.
* Directia Judeteana de Statistica - Iasi
Bogatia solului este data de existenta a peste 380 mii ha teren agricol, din care: 67,2% teren arabil; 28,4% pasuni si fanete; 4,4 % vii si livezi; padurile si alte terenuri cu vegetatie forestiera insumeaza cca. 98 mii ha, iar apele si baltile, 4 mii ha (in anul 2007).
A.2. Programe de care a beneficiat judetul Iasi
o Program PHARE 2005 ,,Accelerarea Implementarii Strategiei Natonale de imbunatatire a situatiei rromilor";
o Proiect < Identitate Europeana pentru etnia rroma din Iasi >.
Consiliul Judetean Iasi nu este implicat cu parte financiara in acest proiect
Tabel nr. A.2.1
Obiectiv general Scopul proiectului Rezultate asteptate
Cresterea gradului de incluziune sociala a populatiei de etnie rroma, prin dezvoltarea unui program pilot de reducere a numarului de cetateni de etnie rroma fara acte de identitate si stare civila si facilitarea accesului acestora la serviciile sociale. Realizarea actelor de identitate si stare civila a cetatenilor de etnie rroma din 8 comune iesene, realizarea unei campanii de informare si constientizare privind obtinrea, utilizarea si pastrarea actelor necesare serviciilor publice, campanie care vizeaza cetateni adulti cat si copii de etnie rroma si ne-rroma. 300 de familii de rromi vor beneficia de servicii de informare pe tema drepturilor si obligatiilor sociale si servicii de consiliere si asistenta directa pentru obtinerea actelor de identitate si stare civila.1000 de copii/elevi vor beneficia de servicii educativ-informative extracuriculare specifice varstei lor;1800 de cetateni rromi vor beneficia de servicii de informare pe tema drepturilor si obligatiilor lor.
*www.icc.ro
o Programul Operational Regional (POR)
o Proiect: Reabilitarea si modernizarea drumului de interes regional DJ 208, limita judetului Neamt-Iasi- limita judetului Suceava
Judet: Iasi
Beneficiar: Judetul Iasi
Valoare totala: 60.846.890,55 RON
Valoare POR: 50.015.218,50 RON
Proiectul urmareste imbunatatirea infrastructurii rutiere a zonelor aflate la congruenta judetelor Iasi, Neamt si Suceava. Investitia contribuie la cresterea lungimii drumurilor judetene reabilitate cu 41,520 km, pe traseul Mircesti, Halaucesti, Mogosesti - Siret, Stolniceni-Prajescu, Valea Seaca, Lespezi. Reabilitarea drumului judetean DJ 208 va conduce la fluidizarea traficului prin redirectionarea acestuia de pe rutele supraaglomerate, prin crearea unei alternative pentru transportul de marfuri si persoane, trafic generat prin intensificarea schimburilor comerciale intre judete si cresterea activitatii turistice in zona.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pozitia Judetului Iasi in Cadrul Regiunii Nord-Est.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!