Programul Partidului Democratiei Sociale din Moldova

Extras din proiect Cum descarc?

Programul Partidului Democratiei Sociale din Moldova (PDSM) este rezultatul discutiilor libere la care au participat membri si simpatizanti ai partidului, reprezentanti ai tuturor grupurilor sociale din Republica Moldova. 
Concluziile formulate in cadrul discutiilor ne demonstreaza ca societatea moldoveneasca de astazi este marcata de o acuta insatisfactie a majoritatii cetatenilor pentru nivelul si calitatea vietii lor, de o crescanda deziluzie provocata de guvernarea comunista, actiunile careia au condus la inrautatirea situatiei social-politice si economice. 
Cetatenii Moldovei traiesc un permanent sentiment de neliniste pentru viitorul lor si al copiilor lor. 
Deosebit de pregnant se impune tema unitatii poporului moldovenesc, tema care si-a gasit expresie si fundamentare in crearea statului suveran si independent Republica Moldova la inceputul anilor '90 ai secolului XX. Partidul Democratiei Sociale din Moldova este constient de faptul ca la etapa actuala a dezvoltarii tarii, ideea nationala urmeaza sa devina ideea edificarii Moldovei Competitive. 
Moldova Competitiva este tara care are capacitatea de a-si impune Demnitatea si Respectul binemeritat in comunitatea europeana si internationala. 
Moldova Competitiva este tara cu o economie performanta si cu un sistem social orientat spre necesitatile oamenilor, unde rezultatele guvernarii sunt apreciate pornind de la nivelul de bunastare a cetatenilor. 
Moldova Competitiva este tara cu un inalt nivel de educatie, cultura si ocrotire a sanatatii. 
Caracteristicile Partidului Democratiei Sociale din Moldova 
Partidul Democratiei Sociale din Moldova este o formatiune politica liber creata de cetateni-patrioti ai Republicii Moldova, care pledeaza si actioneaza pentru dezvoltarea si consolidarea independentei si statalitatii moldovenesti, pentru coeziune interetnica si concordie civica, pentru economie social orientata, pentru democratie si respectarea drepturilor omului. 
Partidul Democratiei Sociale din Moldova este o organizatie a cetatenilor constienti politic, al caror patriotism se manifesta, inainte de toate, prin munca permanenta si neobosita intru binele poporului si al tarii. Este o forta politica noua, care reuneste oameni cu gandire moderna si actiune pozitiva, uniti de aceleasi convingeri si care militeaza pentru a asigura bunastarea fiecarui cetatean si prosperarea Moldovei. 
Partidul Democratiei Sociale din Moldova este formatiunea care reprezinta dispozitiile si exprima aspiratiile majoritatii cetatenilor Moldovei, ale tuturor grupurilor sociale si nationale din Moldova, promovand principiul echitatii sociale si al sanselor egale pentru toti. PDSM este o scoala politica a vietii pentru cetatenii activi ai Republicii Moldova, pentru rezerva de cadre responsabile si de inalta calificare. Suntem din diferite sfere de activitate, de diferite nationalitati si varste, dar impartasim cu totii aceleasi convingeri si valori. 
Scopul primordial si de baza al Partidului Democratiei Sociale din Moldova este edificarea Statului Moldovenesc Competitiv, afirmarea si dezvoltarea echilibrata a independentei lui, crearea conditiilor pentru formarea unei societati democratice, reintegrarea politica si teritoriala a tarii, restabilirea unitatii spirituale a poporului, dezvoltarea unei economii puternice, dinamice, libere, social orientate, afirmarea reala a puterii poporului si, pe aceasta baza, lupta fara compromis cu saracia si criminalitatea. 
Principiile si valorile fundamentale ale Partidului Democratiei Sociale din Moldova 
Principiile doctrinare de baza promovate de Partidul Democratiei Sociale din Moldova sunt asezate pe postulatele social-democratiei moderne - libertatea, dreptatea, solidaritatea -, adaptate la realitatile economice si politice ale Moldovei. 
Libertatea este imposibila fara recunoasterea si asigurarea drepturilor inalienabile ale omului. 
Dreptatea, in perceperea noastra, inseamna libertati egale pentru toti membrii societatii. Ea include egalitatea cetatenilor si a autoritatilor publice in fata legii. Dreptate inseamna sanse egale pentru femei si barbati. Dreptate inseamna acordare de compensatii pentru persoanele socialmente vulnerabile; inseamna respect pentru minoritate, careia in nici un fel nu i se poate ingradi libera exercitare a drepturilor sale. Dreptate inseamna garantia privind dreptul la proprietatea si bunurile acumulate prin munca cinstita in cadrul legii. 
Solidaritatea ii incurajeaza pe cei care muncesc, ii mobilizeaza si ii stimuleaza pe cei aflati in dificultate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Programul Partidului Democratiei Sociale din Moldova.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!