Resursele de leadership și succesul partidelor postcomuniste românești

Extras din proiect Cum descarc?

“Politica este prea serioasa pentru a fi lasata pe seama politicienilor."
Charles de Gaulle
"Democratia inseamna conducerea oamenilor, de catre oameni, pentru oameni."
Abraham Lincoln
Aceasta lucrare sugereaza ca exista o legatura intre liderii partidelor politice si organizatiile pe care acestia le conduc. Acesta doua propozitii conecutiv incep cu aceasta legatura a influentat supravietuirea si succesul partidelor postcomuniste romanesti intr-o sistem politic ce s-a dezvoltat si s-a stabilizat odata cu partidele respective influentand categoric evolutia acestora.
Subiectul acestei lucrari il reprezinta influenta pe care o exercita caracterul liderilor partidelor politice asupra evolutiei partidelor politice postcomuniste romanesti. Astfel incerc sa explic daca exista sau nu o legatura intre liderii unor partide politice si evolutia partidelor respective. Tema lucrarii este modul in care resursele de leadership ale partidelor postcomuniste romanesti ofera o posibila variabila explicativa a supravietuirii si succesului acestora. Acest subiect se subscrie teoriei sistemelor de partide, ca domeniu al stiintei politice comparate. Prin aceasta lucrare incerc sa ofer o explicatie la ce? Si aimai spus mai sus ce incerci sa faci. Repeti ideea cu explicatul de prea multe ori. Incerca sa spui ce faci intr=o fraza mai lunga decat sa o tot repeti in prop scurte. Noutatea acestei teme este modul in care se va oferi o explicatie pentru succesul si durata partidelor romanesti dupa 1989 in functie de liderii acestor organizatii. Altfel spus, acesta lucrare doreste sa explice modul in care unele partide politice romanesti postcomuniste au evoluat de-a lungul timpului, tinand cont de influenta exercitata de proprii lideri. Ai mai spus asta mai sus.
Exista doua intrebari de cercetare care? Ca ii lasi in suspans in aceasta lucrare, cu ajutorul primei intrebari doresc sa vad daca se poate explica supravietuirea partidelor postcomuniste romanesti prin prisma influentei detinute de lideri. Cea de-a doua intrebare va demonstra daca se poate pune in legatura liderii acestor partide postcomuniste cu succesul pe care l-au obtinut aceste organizatii politice.
Literatura relevanta despre leadership-ul politic
Puterea pe care o exercita liderul politic a fost intotdeauna o tema intens comentata si analizata. Liderul politic reprezinta autoritatea, trebuie sa fie o persoana caracterizata prin capacitati si realizari deosebite, trebuie sa aiba anumite calitati care se pot transforma in competente politice care ii pot asigura eficienta in activitatile pe care le intreprinde. Liderii au origini diferite, aptitudini diferite, conduc partide politice diferite din punct de vedere ideologic, sustin politici diferite dar au in comun anumite caracteristici care nu tin cont de aceste trasaturi individuale. Influenta pe care o are liderului politic nu este un lucru nou in literatura de specialitate. Conceptul de leadership a fost analizat de-a lungul timpului de diferiti autori si nici conceptul de « transformare a leadershipului » nu lipseste din aceasta literatura. Ideea ca in diferite situatii este nevoie de diferite calitati/orientari ale liderilor nu este noua, de fapt a devenit o tema importanta in cadrul literaturii despre leadership politic, o serie de autori scriind pe acesta tema si pe care ii voi prezenta in continuare. 
« Charisma » este un termen grecesc si deseamneaza harul divin. Se pare ca termenul ar fi fost folosit pentru prima oara de Apostolul Pavel in Epistola catre Corinteni 
si se refera la cei daruiti de Dumnezeu pentru a fi printre cei mai activi in propagarea credintei-miscarea charismatica fiind si astazi o miscare religioasa influenta. Weber l-a preluat de la teologul Rudolf Sohn si l-a folosit in sens laic ca sa defineasca acel dar inefabil al omului politic cu priza imediata la public si capabil de mare influenta.


Fisiere în arhivă (1):

  • Resursele de Leadership si Succesul Partidelor Postcomuniste Romanesti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!