Analiza Hexadica Semiotica

Extras din proiect Cum descarc?

Prezentare generala
Mercedes-Benz a lansat un nou spot, foarte comercial, de altfel, pentru modelul E-Class, ce reprezinta o demonstratie a inovatiei, oferind publicului larg un nou sistem de asistenta la franare Plus (BAS +).
Sistemul functioneaza interpretand impulsurile conducatorului auto si totodata crescand forta de franare in caz de necesitate, pentru a evita un accident. 
Reclama a fost creata de catre agentia de publicitate Jung von Matt/ Neckar, din Germania, ideea clipului urmarind eleganta, eficacitatea si siguranta masinii.
Spotul incepe cu prezentarea cadrului indepartat, si masina trecand usor prin cadru, lasandu-te sa-i observi frumusetea, stralucirea, forma, reprezentand elementul central al clipului.
Apoi , in scena apare soferul ,un barbat foarte elegant, relaxat care iti induce ideea de placere a condusului.
Este adevarat ca in trafic te intalnesti cu situatii de tot felul, care pot duce la o tragedie daca nu esti atent, sau daca nu esti la volanul unei masini care sa te poata ajuta in situatii critice.
Reclama Mercedes-Benz reda partea amuzanta cu privire la conceptul de moarte care vine la apel. In acest caz, linistea soferului este perturbata de momentul aparitiei pe scaunul din dreapta a unei persoane misterioase- Moartea, sigura ca nici masina, nici soferul nu vor mai putea face nimic pentru a preveni impactul cu utilajele aflate pe mijlocul drumului.
Sistemul de franare se dovedeste a fi foarte eficient, ceea ce ii aduce o mare dezamagire persoanei cu ,,coasa", pentru ca nu si-a indeplinit obiectivul. 
Tema principala o reprezinta inovatia adusa de inginerii companiei Mercedes noilor modele E-Class in ceea ce priveste sistemul de franare," Mercedes-Benz , simte pericolul si creste puterea de franare a masinii," 
Spotul este impartit in 5 cadre si 18 secvente, dupa cum urmeaza:
Cadrul 1 debuteaza cu prezentarea masinii Mercedes E Class trecand pe drumul din padure.
In secventa 1 este prezentata padurea pentru 1-2 secunde.
In secventa 2 este prezentata masina, din plan lateral dreapta, trecand pe drumul din padure, pentru 1-2 secunde.
In secventa 3 este filmata masina din plan apropiat 1-2 secunde, pentru a-i observa eleganta, frumusetea.
In secventa 4 se reia imaginea padurii, de data aceasta pentru a pune accent pe anotimpul geros.
Cadrul 2 debuteaza cu prezentarea soferului linistit, elegant la volanul masinii.
In secventa 5 ne este prezentat soferul dintr-un cadru apropiat, lateral stanga, pentru 1 secunda.
In secventa 6 elementul central este indicatorul de pe partea dreapta a drumului, element ce ii atrage atentia soferului.
Cadrul 3 debuteaza cu prezentarea persoanei necunoscute aparute pe scaunul din dreapta masinii, in mana dreapta tinand o coasa, simbolizand Moartea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Hexadica Semiotica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!