Ceasul inteligent

Extras din proiect Cum descarc?

I. Ce este smartwatch-ul?
Ceasul inteligent sau smartwatch-ul este un dispozitiv portabil care poate fi purtat la incheietura mainii si, la fel ca smartphone-ul, prezinta o interfata digitala, de tip touchscreen, cu aplicatii functionale pentru munca, divertisment, informare si sanatate. Ceasurile tip smartwatch au devenit din ce in ce mai populare in ultima vreme, desi, in trecut, acestea erau utilizate in special de profesionisti in aviatie, drumetii si expeditii, precum si de atleti.
Modelele de ceasuri inteligente au atras simpatia consumatorilor din intreaga lume datorita functionalitatii complexe, care include monitorizarea pulsului, a batailor inimii, precum si alte functii vitale. Este ca si cum ai purta un mini computer la incheietura. In plus, pasionatii de sport aleg ceasurile inteligente pentru a-si monitoriza efortul depus in timpul activitatilor fizice (numarul de pasi, calorii arse, etc.).
Putem spune ca smartwatch-ul este considerat o tehnologie care se poarta, adica tehnologie "wearable". Wearable se refera la capacitatea acestor accesorii de a interactiona constant si permanent cu utilizatorul lor. Ele functioneaza continuu, nu se pornesc si nu se opresc si devin practic, parte integranta din viata noastra de zi cu zi. Sunt prevazute cu senzori speciali care monitorizeaza functiile corpului, au memorie interna si procesoare inteligente care pot fi conectate la smartphone-ul nostru -  prin bluetooth.
II. Tipuri de smartwatch-uri:
a. Smartwatch pentru copii- Un ceas inteligent pentru copii trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:incurajarea activitatilor sportive prin functii de monitorizare, GPS, pentru a sti traseul copiilor intr-o anumita perioada de timp, in unele cazuri, posibilitatea de a efectua si primi apeluri. 
Functii caracteristice ale smartwatc-urilor pentru copii:
-  Geo-fencing este termenul dat crearii unei zone invizibile, folosind aplicatia telefonului. Astfel, puteti vedea de la distanta daca cel mic se afla intr-o zona sigura, cu ajutorul ceasului cu GPS si ori de cate copiii ies din zona predefinita, parintii primesc o notificare pe telefon.
-  Alerta SOSdispozitivele care accepta alerta SOS, pot trimite alerte rapide utilizatorilor conectati printr-un singur clic sau apasare pe buton, daca un copil se simte amenintat sau ingrijorat in vreun fel, atunci poate doar sa apese butonul si sa trimita imediat un apel SOS sau un mesaj pe telefoanele parintilor.
-  Autonomia extinsa a baterieimajoritatea ceasurilor inteligente pentru copii au o durata de viata a bateriei destul de buna, iar din recenziile lasate de parinti putem deduce ca o incarcare pe zi, de obicei seara, este suficienta.
b. Smartwatch-uri destinate activitatilor sportive- un smartwatch sport se deosebeste de alte modele de ceasuri intelgente prin prisma optiunilor pe care le ofera in scopul monitorizarii efortului fizic. Un smartwatch sport de calitate va fi extrem de util persoanelor interesate de alergat, inot sau fitness. Gratie functiilor de care dispune, un smartwatch sport va indruma utilizatorul catre metode de antrenament mai eficiente. Pe langa asta, un smartwatch sport poate contribui si la o monitorizare atenta si eficienta a starii de sanatate a utilizatorului. Iata care sunt functiile care permit aceste lucruri.
Functii caracteristice ale smartwatc-urilordestinate activitatilor sportive:
-  GPS sau "Global Pisitioning System"- este un sistem bazat pe tehnologii care analizeaza din satelit miscarea unui device. Prin intermediul monitorizarii GPS, un smartwatch sport te va ajuta sa afli ce distanta ai parcurs. De asemenea, unele dispozitive sunt atat de avansate incat dispun si de harti. Prin intermediul aplicatiilor de harti, vei putea descoperi si tipul de traseu pe care l-ai strabatut si cum se traduce acesta in materie de efort.De exemplu, un smartwatch sport poate interpreta distanta parcursa pe un drum cu inclinatie, care difera de aceeasi distanta pe drum drept. Din punct de vedere al tipului de efort si al numarului de calorii arse, acest lucru poate fi extrem de important si de util de monitorizat.
-  Ritm cardiac si EKG- alta functie extrem de importanta pentru un smartwatch sport este cea referitoare la posibilitatea de a masura ritmul cardiac. Cele mai avansate modele pot efectua chiar si electrocardiograme. Un smartwatch sport foarte performant va detecta inclusiv anomaliile ritmului cardiac si va avertiza utilizatorul.
-  Rezistenta la apa- rezistenta la apa a unui smartwatch se masoara in atmosfere. O atmosfera se traduce prin 10 metri, iar cele mai de baza modele de smartwatch sport cu rezistenta la apa ar trebui sa faca fata la 3 atmosfere. Adica nu se vor strica daca ajung la 30 de metri sub apa. Cu toate acestea, modelele de acest fel nu rezista la activitati precum inotul subacvatic, ci doar la stropit.


Fisiere în arhivă (1):

  • Ceasul inteligent.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://www.watchshop.ro/blog/cum-alegem-cel-mai-bun-smartwatch-pentru-copii/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!