Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 11518
Mărime: 398.90KB (arhivat)
Publicat de: Tudor Olaru
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE RELAŢII ECONOMICE INTERNAŢIONALE

Extras din proiect

Cap.1. Prezentarea generală a S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L.

1.1. Date de identificare

- Denumirea: S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L. ;

- Cod Unic de Identificare: RO 6981790;

- Nr. Registrului Comerțului: J8/3570/1994;

- Forma juridică de constituire: societate cu răspundere limitată;

- Obiect de activitate: COD CAEN 1511- Producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii (exclusiv carnea de pasăre) grupa 15 – Industria alimentară şi a băuturilor.

- Adresa: str. Sub Masa Mare nr.618B

1.2. Mediul firmei

1.2.1 Mediul intern

Sistemul funcțional-organizatoric

S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L. are un design organizaţional piramidal, cu o structură departamentală formată din 5 funcţiuni: producţie de carne şi preparate din carne, departament economic, departament resurse umane, departament de dezvoltare şi departament comercial/vânzări. Managementul Sergiana urmăreşte aplicarea principiul de reducere a numărului de nivele ierarhice din cadrul structurii organizaţionale, în vederea aplatizării structurii piramidale. (organigrama S.C. Sergiana Prodimpex S.R.L. se regăseșete la anexa nr.1).

Politica de produs

Principiile esenţiale ale politicii de produs a mărcii Sergiana Poiana Mărului sunt:

• menţinerea constantă a calităţii produselor

• diversificarea gamei de produse în funcţie de cerinţele pieţei.

Dacă în primul an de activitate fabrica putea produce zilnic aproximativ 3,5 tone de preparate, în 2004 nivelul mediu al producţie zilnice depăşeşte 8 tone, iar azi capacitatea de producție a ajuns la 30 tone/zi. În 1999 au fost obţinute următoarele licenţe de fabricaţie: nr.15760 – pentru abatorizare animale, nr. 15761 – pentru tranşare carne, nr.15762 – pentru prelucrarea subproduselor comestibile şi necomestibile, nr.15763 – pentru fabricarea grăsimilor animale. În 2000 a fost obţinută licenţa de fabricaţie nr.15887 pentru fabricarea semifabricatelor şi a preparatelor din carne.

Marca „Sergiana Poiana Mărului” reprezintă un semn de identitate pentru mai mult de 200 de produse din carne, a căror rețete sunt păstrate cu grijă din generație în generație. Carnea proaspătă, fragedă și rețetele tradiționale din Țara Bârsei sunt atributele care definesc identitateaa produselor Sergiana Poiana Mărului. Produsele crud-uscate sunt demonstrația maximă a priceperii unui mexelar, iar pentru recunoașterea acestor bunătăți Sergiana Prodimpex, au fost înregistrate, sub semnul mărcii Sergiana, o mare parte din produse în catalogul mărcilor din România .

Demersurile făcute pentru obţinerea licenţelor de fabricaţie precum şi a mărcilor înregistrate a fost un prim pas în politica firmei de îmbunătăţire calitativă a produselor. Pentru produsele din marca Sergiana Poiana Mărului criteriul calităţii a fost principalul element care le-a impus şi le-a susţinut pe piaţa.

Pe data de 24.05.1999 S.C. SERGIANA PRODIMPEX S.R.L. a obţinut următoarele certificate de înregistrare :

• marca 37891 – SERGIANA POIANA MĂRULUI

• marca 47592 – SALAM CRUD USCAT „BĂRDAŞ”

• marca 47593 – SALAM USCAT „CRACAUER”

• marca 47594 – CÂRNAŢI „PIATRA CRAIULUI”

• marca 47595 – CÂRNAŢI „PLAIUL FOII”

• marca 47596 – SALAM DE VARĂ USCAT „ŞOANCĂ”

• marca 47597 – SALAM „POIANA MĂRULUI”

• marca 48205 – SALAM „FERMIER”

În prezent se comercializează peste 200 de produse din carne grupate după sortimentaţie şi anume: cârnaţi, salamuri, produse crud-uscate, specialităţi, afumături, mezeluri şi piese tranşate din carne de porc şi vită.

Fig. 1.1. Structura principalelor categorii de produse

Sursa: Adaptare după datele interne ale societății, 2012

Salamurile, cârnații și șuncile din această gamă sunt maturate lent, iar alchimia tratamentelor cu fum rece transformă acest tip special de produse în delicatese picante. Specialitățile și afumăturile sunt produse din bucăți de caren de porc tăiate cu grijă, cremwurștii și parizerul sunt produse din carne de porc, vită sau piept de pui, iar nuncșoara și enibaharul adaugă o nuanță subtilă acestor produse preparate prin fierbere.

Preview document

Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 1
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 2
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 3
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 4
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 5
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 6
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 7
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 8
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 9
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 10
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 11
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 12
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 13
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 14
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 15
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 16
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 17
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 18
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 19
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 20
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 21
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 22
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 23
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 24
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 25
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 26
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 27
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 28
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 29
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 30
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 31
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 32
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 33
Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic la Compania Sergiana.docx

Alții au mai descărcat și

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Pompa de Injecție în Linie

Aparitia primelor automobile este strâns legata de descoperirea si perfectionarea masinii cu abur si a motorului cu ardere interna primele...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Ai nevoie de altceva?