Determinarea Duratei Ciclului de Semaforizare a Intersectiilor

Extras din proiect Cum descarc?

1.INTRODUCERE
Intersectia este locul unde se intalnesc sau se intersecteaza doua sau mai multe artere de circulatie;ea cuprinde accesele carosabile si mijloacele pentru dirijarea si controlul circulatiei.
Semnalele rutiere si indicatiile lor:
Un semnal din traficul rutier poate fi operat manual,mecanic sau electric,si prin indicatiile pe care le da permite sau interzice circulatia pe un anumit element al infrastructurii rutiere. 
Exista semnale de trafic care functioneaza dupa un program predeterminat(alocarea undei verzi se face dupa un orar fix) si poarta numele de semnale fixe.Exista si semnale de trafic care raspund in timp real unor contorizari de trafic(cereri inregistrate) prin varierea duratei a intervalelor alocate permiterii circulatiei,adica a undei verzi si pot fi numite semnale interactive.
Indicatiile semnalelor electrice,adica a semafoarelor,adica rosu,verde si galben,totdeauna in aceeasi ordine.Perioadele de galben sunt standardizate la 3 secunde,iar cele de rosu si de verde difera in functie de modul in care este organizata semaforizarea respectivei intersectii.Fiecare repetare a unei secvente complete rosu-verde-galben poarta numele de ciclu de semaforizare si durata acestuia se numeste durata ciclului de semaforizare.
Faza de semaforizare desemneaza toti curentii de trafic care primesc pe durata unui ciclu de semaforizare indicatii simultane ale semafoarelor.
Simplificand se intelege prin faze de semaforizare acea fractiune dintr-un ciclu de semaforizare in care indicatia este de "verde" permitand circulatia pe directii concurente.
2.DURATA CICLULUI SEMAFORIC AL INTERSECTIEI
Diversele metode ofera relatii de calcul complexe pentru determinarea duratei ciclului,luand in considerare atat elementele geometrice ale intersectiei cat si volumele de trafic si modelul sosirilor.
Webster a introdus acestea la relatia urmatoare:
unde,
,
=raportul dintre intensitatea sosirilor si fluxul de saturatie,pentru intreaga intersectie(Q /S );
i=accesul I,II,III,IV;
=suma timpilor pierduti pe ciclu;
unde,
numarul de faze;
timpul mediu pierdut pe faza(exclusive timpul de rosu);
timpul de rosu(fig.1).
Fig.1.Planul de semaforizare cu doua faze.
Din analiza datelor experimentale,cuprinzand cazuri externe,au rezultat efectele schimbarii duratei ciclului asupra intarzierilor in intersectii pentru valori diferite ale fluxului de intrare total(fig.2).


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Duratei Ciclului de Semaforizare a Intersectiilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!