Evolutia Transportului Aerian - Aeroportul International Henri Coanda - Studiu de Caz

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE pag. 3
CAPITOLUL I: CARACTERISTICILE TRANSPORTULUI AERIAN 
1.1. Evolutia istorica a transportului aerian pag.5
1.2. Avantaje, limite in transportul aerian pag.11
1.3. Elementele transportului aerian pag.15
1.4. Rolul transportului aerian in economie pag.26
CAPITOLUL II: AEROPORTUL INTERNATIONAL HENRI COANDA- STUDIU DE CAZ
2.1. Scurt istoric al aeroportului HENRI COANDA pag.32
2.2. Activitatea de dezvoltare si modernizare in cadrul aeroportului pag.37
CONCLUZII pag.44
BIBLIOGRAFIE pag.47


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE:
In cadrul dezvoltarii relatiilor economice internationale, a largirii si diversificarii schimburilor comerciale intre state, un rol de seama revine transporturilor si expeditiilor internationale de marfuri. Transporturile reprezinta o latura importanta a productiei materiale, care, prin rolul lor de deplasare a marfurilor si persoanelor, a utilajelor, a cailor de comunicatie folosindu-se de un personal de specialitate, influenteaza hotarator si celelalte ramuri ale economiei mondiale, inclusiv comertul international.
Constituind mijlocul material efectiv pentru concretizarea relatiilor economice interstatale , transporturile pot fi considerate aparatul circulator al intregii economii mondiale. Locul transporturilor in economia nationala a unei tari, il reprezinta faptul ca este o ramura a productiei materiale, care contribuie la crearea de produs intern brut.
In perioada postbelica traficul aerian de pasageri si de marfa pe plan mondial a cunoscut o dezvoltare rapida. Avionul a incetat de multa vreme sa mai constituie un mijloc de transport luxos sau prohibitiv, fiind preferat tot mai mult pentru rapiditatea transporturilor, pentru buna organizare si derulare a traficului, pentru confortul si siguranta crescanda a zborurilor. O utilizare tot mai larga cunoaste avionul si in domeniul transportului de marfuri. Avionul poate asigura aprovizionarea ritmica a unor localitati inaccesibile altor mijloace de transport, utilizarea unor ambalaje usoare si ieftine, eliminarea cheltuielilor cu depozitarea marfurilor inainte si dupa efectuarea transportului , evitarea transbordarilor excesive care duc la deteriorarea marfurilor.
Tot mai multe sunt produsele care se preteaza la transportul cu avionul, incepand cu cele a caror perisabilitate se manifesta in ore (seruri, vaccinuri) si continuand cu produse perisabile obisnuite (legume si fructe proaspete, fructe de padure, carne proaspata, branzeturi) cu produse urgente la transport (piese de schimb, documentatii tehnice, posta). In general la transportul cu avionul se preteaza o gama larga de marfuri, in special marfuri cu valoare unitara ridicata si greutate sau volum redus. Numai astfel de marfuri, desi grevate de costul relativ ridicat al transportului aerian, se dovedesc a fi rentabile si se recomanda a fi transportate cu avionul.
In ultimele doua decenii s-au intensificat tot mai mult preocuparile constructorilor de avioane pentru cresterea capacitatii de transport a avioanelor. In medie la fiecare cinci ani a aparut o noua generatie de avioane, cu o capacitate de doua ori mai mare decat a celor din generatia precedenta. Astazi un avion d tip Boeing 747 poate transporta 490 pasageri, respectiv 115 tone de marfa.
Lucrarea de fata isi propune o scurta prezentare a aparitiei acestui mijloc de transport modern numit ,,avion", cat si o analiza privind principalul aeroport romanesc international Henri Coanda, fost Otopeni Bucuresti. De multe ori procesul tehnic este factorul cel mai important care sta la baza dezvoltarii transporturilor aeriene. Realizarea de noi materiale, mai usoare, mai rezistente, introducerea unor procese tehnologice perfectionate, precum si a tehnicii electronice de calcul au permis in ultimii ani o puternica dezvoltare a parcului de avioane pe plan mondial. Astfel, pe langa cresterea capacitatii avioanelor, au crescut permanent distantele de zbor, viteza si randamentul avioanelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Transportului Aerian - Aeroportul International Henri Coanda - Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!