Expediția internaționala de containere în transportul rutier

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Rolul si importanta transporturilor 3
2.Particularitatile transporturilor internationale de containare 4
3.Transportul rutier 5
4.Expeditia internationala de containere in transportul rutier 7
4.1.Tehnologii moderne de transport 7
4.2.Conceptul de container 8
4.3.Transportul containerizat 9
4.4.Transportul rutier containerizat 11
4.4.1.Semiremorci portcontainer 13
4.5.Icoterms 2000 14
4.6.Prevederile conventiei vamale referitoare la containere 17
4.7.Containerizarea: avantajele, dezavantajele şi eficienţa economică a containerizării 17
5. Bibiografie 21


Extras din proiect Cum descarc?

1.Rolul si importanta transporturilor
Transportul reprezinta o latura a activitatii economice a societatii omenesti, organizata in scopul invingerii distantelor. Prin activitatea de transport se realizeaza deplasarea in spatiu a bunurilor sau a oamenilor in vederea satisfacerii nevoilor materiale si spirituale ale societatii omenest.
Transportul este strins legat de societatea omeneasca si a aparut o data cu aceasta. Omul primitiv se deplasa dintr-un loc in altul in cautarea de hrana si protectie impotriva vicisitudinilor naturii. Limitele fizice ale organismului uman in privinta distantelor ce puteau fi parcurse pe jos si a cantitatii de bunuri materiale ce puteau fi transportate, au determinat, in timp, descoperirea unei game variate de mijloace ajutatoare numite astazi „cai si mijloace de transport”. Acestea au cunoscut o permanenta dezvoltare cantitativa, calitativa si structurala, in pas cu dezvoltarea productiei, a stiintei si tehnicii, contribuind nemijlocit la dezvoltarea a fortelor de productie, la cresterea economica pe plan mondial.
Transportul nu este un scop in sine, ci un mijloc de realizare a unei multitudini de scopuri practice. Validarea oricarei miscari in spatiu a bunurilor si persoanelor depinde exclusiv de scopul urmarit, de efectele economico-sociale ce urmeaza a fi obtinute. Omul primitiv nu se deplasa si nu cara cu sine cele necesare fara un scop anume, iar viata moderna de astazi ne ofera nenumarate motivatii cu privire la deplasarea in timp si spatiu a oamenilor si a marfurilor.
Transportul influenteaza toate laturile vietii economico-sociale, iar dezvoltarea ordonata si armonioasa a acestora in pas cu cerintele reproductiei largite constituie un obiectiv important al politicii economice a statului.
2.Particularitatile transporturilor internationale de containare
Daca prin transporturi interne se inteleg transporturile efectuate intre localitati sau in interiorul localitatilor unei tari, prin transporturi internationale intelegem acele transporturi care traverseaza cel putin o frontiera de stat, punctele de expediere si de destinatie a marfii fiind situate in tari diferite.
Din punct de vedere statistic, distanta parcursa de container de la punctul de expediere din tara si pina la granitaeste evidentiata ca transport intern, iar distanta de la frontiera si pina la punctul de destinatie din strainatate este evidentiata ca transport international, desi poate fi vorba de acelasi autovehicul care transporta direct containarul in strainatate. Costul transportului pe parcurs intern este suportat de furnizorul marfii (sau de beneficiarul marfii de import), iar costul transportului pe parcurs extern este suportat de intreprinderea de comert exterior. 
Transporturile internationale reprezinta mijlocul material ce sta la baza relatiilor economice ale unei tari cu celelalte tari ale lumii. Ele continua procesul de productie in sfera circuitului economic mondial si reprezinta un sistem tehnico-economic complex prin intermediul caruia o parte din produsul social este realizata pe pietele externe in schimbul altor marfuri necesare economiei nationale, contribuind direct la modificarile de structura, cantitate si calitate in produsul intern brut (P.I.B.), produsul national brut (P.N.B.)si produsul national net (P.N.N.). 
Cu alte cuvinte, transporturile internationale contribuie activ la procesul realizarii marfurilor de export-import, influentind direct rezultatele acestui proces. Cheltuielile de transport si auxiliare (cheltuieli de ambalare, marcare, depozitare, incarcare-descarcare, asigurare etc.) participa direct la formarea preturilor internationale ale marfurilor. In situatii specifice, participarea cheltuielilor de transport si auxiliare la formarea preturilor de export-import poate sa creasca intr-o asemenea masura incit ele sa devina factorul principal de care depinde realizarea sau nu a marfii pe o anumita piata externa. In acest mod, transporturile internationale joaca un rol important in formarea curentelor de schimb pe piata mondiala favoriznd sau, dimpotriva, actionind ca un factor de restrictie in derularea fluxurilor de marfuri pe plan mondial.


Fisiere în arhivă (1):

  • Expeditia internationala de containere in transportul rutier.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Anton Beziriş, Gh. Bamboi - Transportul maritim vol I, Editura Didacticã şiPedagogicã,1987;
2.Georgescu, C. şi Nicolau, E - Tehnologii moderne de transport;
3.Manoliu, I – Porturi;Editura Academiei Navale "Mircea cel Batran"
4.O. Constantinescu, I – Maşini de ridicat, transportat şi utilaje portuar 
5. https://ro.scribd.com/doc/131692131/Transport-Containerizat


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!